Adrian-Ioan Veștea - „Ministerul Dezvoltării finanțează și susține proiecte menite să creeze bunăstare în fiecare colț al țării“

Sursă: facebook.com/AdrianVestea
  • Adrian-Ioan Veștea, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a verificat, astăzi, 5 iulie, stadiul lucrărilor unor proiecte pe care le finanțează ministerul în județul Călărași.
 
Primul obiectiv vizitat a fost Centrul socio-cultural Călărași (fostul Palat Administrativ), finanțat cu 48.276.959,61 de lei prin Compania Națională de Investiții și care va avea o suprafață construită de 2.237 mp, pe un regim de înălțime S+P+1E.
 

„În prezent, lucrările de rezistență, arhitectură și instalații sunt realizate în proporție de 25%, iar constructorul m-a asigurat că termenul de finalizare va fi respectat, astfel încât, anul viitor, din luna iulie, acest obiectiv să devină funcțional“, a precizat ministrul.

 
Un alt proiect vizitat a fost Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian“ din Călăraşi, acolo unde se construiește un corp nou, cu o capacitate de 305 paturi, dispuse în 10 secții medicale (psihiatrie, neurologie, geriatrie, oncologie, pediatrie, lehuzie, chirurgie plastică, obstetrică-ginecologie, neonatologie și bloc de nașteri).
 

„Ca să avem o populație sănătoasă, trebuie să contribuim atât la creșterea calității serviciilor medicale de specialitate, cât și la modernizarea unităților medicale, iar Ministerul Dezvoltării finanțează proiecte prin care se urmărește reabilitarea și adecvarea spațiilor pentru desfășurarea, în condiții optime, a activităților medicale, eficientizarea energetică și consolidarea clădirilor din sistemul public de sănătate care prezintă risc seismic“, a afirmat ministrul Veștea.

 
Ministrul a vizitat și amplasamentele din Călărași și Oltenița, pe care se vor construi două creșe finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoare totală de aproape 33 de milioane de lei, care vor asigura 180 de noi locuri pentru antepreșcolarii din județ.
 

„Noile creșe vor contribui la dezvoltarea armonioasă a copiilor și le vor oferi un mediu modern și sigur unde să învețe și să socializeze“, a declarat Adrian-Ioan Veștea.

 
Vizita de lucru s-a derulat și în satul Dragalina, unde MDLPA finanțează, prin Compania Națională de Investiții, construirea unei baze sportive de tip 1 (prevăzută cu teren pentru fotbal și un teren multifuncțional pe care se vor putea desfășura activități sportive precum handbal, baschet, volei și tenis), care urmează să fie finalizată la sfârșitul acestui an.
 
Tot în Dragalina, Ministerul Dezvoltării va realiza și lucrări pentru reabilitarea și modernizarea a 9 străzi (Sălciilor, Garoafei, Băcăniei, Zăvoiului, Păcii, Uzinei, Cornișei, Cireșului și Sindicatului), precum și pentru reabilitarea termică și energetică a dispensarului uman, clădire realizată în anul 1958 și care prezintă degradări multiple.

Citește și:

Ministerul DezvoltăriiInvestiții de zeci de milioane de lei! Adrian Veștea - „Nu voi tolera nici greșeli în execuție, nici întârzieri!“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Surse - percheziții informatice Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, a ajuns la DNA Constanța!

19 Apr 2024 706

Liga a 3-a Gloria Băneasa și Axiopolis Cernavodă, înfrângeri în ultima etapă din sezonul regular. Urmează turneul play-out

24 Mar 2024 1593

Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, declarații după perchezițiile DNA Constanța - „Am încredere în justiție. Am avut mereu!“

22 Mar 2024 654

Procurorii DNA la sediul CJ Averea și interesele lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! (DOCUMENT)

21 Mar 2024 7416

Procurorii DNA Constanța efectuează percheziții la Consiliul Județean Călărași!

21 Mar 2024 921

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1417

Amical Dunărea Călărași - Farul Constanța cu șapte goluri, toate marcate în repriza a doua! Au învins gazdele (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 1668

Farul Constanța, meciuri amicale cu Dunărea Călărași și Unirea Slobozia

18 Mar 2024 1150

UPDATE Accident rutier mortal pe autostrada A 2 București-Constanța!

16 Mar 2024 1464

RAJA Constanța Apă oprită în Zona Centrală din municipiu. Iată străzile vizate

09 Feb 2024 799

Licitații Constanța Adia Trade SRL, contract cu DRDP Constanța pentru distrugerea cioatelor de pe drumurile naționale din județ, dar și din Tulcea, Călărași și Slobozia (DOCUMENT)

05 Feb 2024 910

Percheziții DIICOT într-un dosar de trafic de droguri (VIDEO)

24 Jan 2024 749

CSM Constanța handbal Juniorii 3, gladiatori pe teren! Au învins în deplasare a doua clasată, CSS Călărași. „Până la capăt!“ (GALERIE FOTO)

23 Jan 2024 1062

Peripețiile cu consecințe grave ale unui șofer, pe DN 3B. A ajuns în arest preventiv

18 Jan 2024 589

Dosar DNA! Debut cu amânare în dosarul fostului șef al IPJ Călărași, Iorga Marian!

17 Jan 2024 926