Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, declarații după perchezițiile DNA Constanța - „Am încredere în justiție. Am avut mereu!“Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, face primele declarații oficiale după acțiunea procurorilor DNA Constanța, de joi, 21 martie 2024.
 
Recent, șeful CJ Călărași a postat în mediul online un mesaj în care spune că are „încredere în justiție“!
 
Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a mai spus că, recent, și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat de președinte al CJ Călărași.
 
Iată mesajul oficial al șefului Consiliului Județean Călărași
 

„Am încredere în justiție. Am avut mereu. În 2019, cu șase luni înainte de alegerile programate din 2020, am fost făcut inculpat de către procurorul șef al unei unități de parchet. Patru ani de zile acesta a fost subiectul tuturor. Iliuță va fi arestat.
În 20 noiembrie 2023, am fost achitat în primă instanță de către Tribunalul București, care a precizat că fapta nu este prevazută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege.
În aceeași zi, pe 20 noiembrie, la câteva ore după ce am primit vestea achitării, am fost sunat de un reprezentant al unității de parchet care mă trimisese în judecată, reprezentant care mi-a adresat o invitație pentru o audiere la sediul instituției respective, într-un alt dosar penal, întocmit cu opt luni în urmă, la trei zile după ce avocatul meu a solicitat constatarea nulității rechizitoriului prin care fusesem trimis în judecată în dosarul în care am fost achitat în primă instanță.
Acum două zile mi-am anunțat candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Călărași.
Ieri au fost percheziții la Călărași. Într-un alt dosar. Am predat documente care ar fi putut fi trimise prin corespondență, așa cum am făcut mereu în relația cu toate instituțiile statului.
Dar în ciuda acestor situații, pentru mine un lucru este cert.
Niciodată nu trebuie să ne dispară încrederea în justiție și suntem datori mereu să clarificăm orice nuanță care poate să pună un semn de întrebare asupra activității noastre.


Și atunci când există o suspiciune, nu trebuie să ne supărăm că cineva vine și ne întreabă diferite lucruri.
Trebuie doar să răspundem și să clarificăm cât mai repede această necunoscută.
Așa cum am făcut și cum voi face mereu“.

 

Acesta a fost trimis în judecată, în trecut, într-un alt dosar instrumentat tot de procurorii DNA Constanța.
 
În această cauză, șeful CJ Călărași a fost achitat, în primă instanță, de Tribunalul București.
 
Decizia tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel București, unde se află în prezent dosarul.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Procurorii DNA la sediul CJ
Averea și interesele lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! (DOCUMENT)

 
Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, trimis în judecată de DNA Constanța, achitat de Tribunalul București! Curtea de Apel București, primul termen în apel (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Surse - percheziții informatice Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, a ajuns la DNA Constanța!

19 Apr 2024 754

Procurorii DNA la sediul CJ Averea și interesele lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! (DOCUMENT)

21 Mar 2024 7541

Procurorii DNA Constanța efectuează percheziții la Consiliul Județean Călărași!

21 Mar 2024 965

Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, trimis în judecată de DNA Constanța, achitat de Tribunalul București! Curtea de Apel București, primul termen în apel (DOCUMENT)

29 Dec 2023 1259

Procurorii DNA Constanța, nemulțumiți de achitarea lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! (DOCUMENT)

21 Nov 2023 1364

Oficial! Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, achitat în dosarul DNA Constanța (DOCUMENT)

20 Nov 2023 1836

DNA Constanța l-a trimis în judecată pe Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! Pronunțarea amânată (DOCUMENT)

29 Oct 2023 1542

DNA Constanța l-a trimis în judecată pe șeful CJ Călărași. Dosarul, amânat pentru luna mai (DOCUMENT)

23 Apr 2023 2413

Andrei Bodean, șeful DNA Constanța, l-a trimis în judecată pe Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași. Când se pronunța tribunalul

26 May 2021 2582

Detalii din ancheta lui Andrei Bodean Președintele CJ Călărași ar fi amenințat un procuror pentru a nu-l trimite în judecată (rechizitoriu)

05 Mar 2021 2765

DNA Constanța s-a „mutat“ la Consiliul Județean Călărași! Președintele Vasile Iliuță, trimis în judecată de Andrei Bodean

25 Feb 2021 4083

Iliuță Vasile, președintele Consiliului Județean Călărași, trimis în judecată de DNA Constanța

24 Feb 2021 1992