Asigurări esențiale Ghid pentru cele mai recomandate tipuri de asigurări

Rolul pe care îl joacă asigurările în viața noastră este unul esențial. Acestea ne pot oferi mai mult decât șansa unei despăgubiri în cazul în care se întâmplă lucruri nedorite și neplăcute – ne oferă liniștea și siguranța financiară de care putem avea nevoie în cele mai dificile momente din viața noastră. Iar asigurările sunt de diferite tipuri, astfel că putem avea o viață mai liniștită din mai multe puncte de vedere. Despre ceea ce reprezintă asigurările în viața noastră și care sunt principalele tipuri de asigurări de care poți beneficia vei afla din acest articol.

De ce este important să închei o asigurare?

Cu siguranță, fiecare dintre noi dorește să asigure protecția sa sau a celor dragi. Asigurările au fost create cu acest scop și reprezintă una dintre modalitățile eficiente de a realiza acest obiectiv.
Asigurările îți pot oferi protecție financiară, poți trăi cu mai puțin stres și îngrijorare atunci când știi că ai o asigurare care îți protejează bunurile sau sănătatea și, în același timp, încheind o asigurare vei ști că ești în conformitate cu legea. 
Asigurările de viață îți pot oferi sprijin financiar în caz de nevoie, așa cum fiecare dintre tipurile de asigurări existente îți poate oferi o mână de ajutor în cazul în care te confrunți cu probleme majore. 

Ce fel de asigurări poți încheia?

Există numeroase tipuri de asigurări, însă cele mai cunoscute dintre acestea sunt asigurarea de sănătate, cea de viață și cea de locuință, asigurarea auto sau asigurarea de credit. 

În timp ce asigurarea de sănătate îți oferă acces la servicii medicale de calitate fără a-ți fi grav afectat bugetul, cea de viață este proiectată pentru a proteja viitorul financiar al familiei tale.

Asigurarea de locuință acoperă daunele provocate de incendii, inundații, furtuni sau alte evenimente neprevăzute, iar asigurarea auto este esențială și obligatorie pentru a acoperi daunele cauzate de vehicul în caz de accident. 

Ce reprezintă asigurarea de credit?

Asigurarea de credit este unul dintre tipurile de asigurări mai puțin cunoscute, însă este un instrument foarte util de asigurare. Aceasta protejează debitorul în cazul unor evenimente care ar putea face dificilă sau imposibilă rambursarea unui credit. Aceste evenimente pot include decesul debitorului, invaliditatea, șomajul involuntar sau incapacitatea de a lucra din cauza unei boli grave.
Asigurarea de credit nu este obligatorie, este o opțiune suplimentare care însă îți poate oferi protecția de care ai nevoie în momentele de acest fel. Poți încheia o astfel de asigurare pentru numeroase tipuri de credite: credite pentru locuință, credite de nevoi personale online, credite auto, credite pentru afaceri etc. 

Asigurarea de credit – și nu numai – poate fi considerată un instrument valoros pe care îl poți folosi pentru protejarea bunurilor tale, investițiilor financiare sau pentru a face față unor situații neprevăzute. Înainte de a încheia un anumit tip de asigurare, este recomandat să analizezi nevoile pe care le ai, dar și să ții cont de termenii și condițiile acesteia, astfel încât satisfacția să fie garantată.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Guvernul RomânieiProiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 11 aprilie 2024

11 Apr 2024 297

Licitații Constanța Primăria Orașului Năvodari, licitație deschisă pentru servicii de asigurare obligatorie și facultativă a imobilelor aflate în proprietatea orașului (DOCUMENT)

01 Apr 2024 434

Cumpărări directe Constanța ABADL, asigurări obligatorii pentru aproape 50 de autoturisme din patrimoniul propriu (DOCUMENT)

01 Apr 2024 403

Centrul Militar Zonal Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

23 Mar 2024 1331

Direcţia Asigurare Logistică Integrată scoate la concurs mai multe posturi vacante la centrele din județul Constanța

21 Mar 2024 920

Licitații Constanța Academia Navală asigură cu aproape 50.000 de euro Bricul Mircea, pentru voiajul din 2024! Asigurările de viață pentru personal, circa 23.000 de euro (DOCUMENT)

18 Mar 2024 904

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, cumpără servicii de asigurări incendiu și alte riscuri în localitate

01 Mar 2024 547

Firma secretarului general al UNTRR furnizează servicii RCA pentru Consiliul Județean Constanța (DOCUMENT)

27 Feb 2024 781

Polițele de asigurare obligatorie RCA pentru autobuze electrice din municipiu Constanța, cumpărate de la Groupama Asigurări SA

27 Feb 2024 556

Achiziții Constanța De la cine a cumpărat Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada” servicii de pază și protecție (DOCUMENTE)

24 Feb 2024 1436

Primăria Constanța a cumpărat bilete de avion de la agenția de turism administrată de colegul de partid al primarului Chițac (DOCUMENTE)

23 Feb 2024 3166

Transport Public SA Tulcea a cumpărat servicii de asigurare RCA și CASCO pentru aproximativ un milion de lei (DOCUMENT)

22 Feb 2024 761

IPJ Sibiu Evaluarea activității Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu în anul 2023

16 Feb 2024 385

Oficial! Broker-ul de asigurări al Poştei Române a intrat în faliment. (MINUTĂ)

16 Feb 2024 970

IPJ ArgeșActivități preventive în școli

13 Feb 2024 377