Caz șocant în Ilfov! Prejudiciu de peste 5 milioane de euro adus unui om de afaceri (GALERIE FOTO+VIDEO)

Sursă foto: DIICOT/ Inspectoratul General al Poliției Române
  • Șapte infractori au păcălit un om de afaceri cu peste 2.500 de tone de produse agricole și o daună în valoare totală de aproximativ 28.000.000 de lei.
 
Conform unui comunicat de presă pus la dispoziție de Inspectoratul General al Poliției Române, șapte indivizi au creat un grup infracțional organizat care au provocat daune unei societăți comerciale de aproximativ 28 de milioane de lei.
 
Astăzi, 20 iulie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, efectuează 23 de percheziții domiciliare, în județul Ilfov și municipiul București, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave și tăinuire.
 
Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2021, asociatul unic al unei societăți comerciale, cetățean străin, împreună cu alte trei persoane, ar fi constituit un grup infracțional organizat, la care ar fi aderat alți trei membri, în scopul prejudicierii unei alte societăți comerciale, prin crearea unor false relații comerciale, prejudiciul adus persoanei vătămate ridicându-se la aproximativ 28.000.000 de lei, a punctat sursa citată.
 
În acest sens, liderul grupului infracțional i-ar fi prezentat persoanei vătămate o parte din membrii grupului ca fiind persoane influente în mediul de afaceri, cu contracte încheiate cu instituții ale statului, în scopul de a o determina să încheie contracte cu societatea sa.
 
Pentru a întări convingerea persoanei vătămate că relația comercială va fi benefică pentru ambele părți, membrii grupului infracțional ar fi contractat aproximativ 2.500 de tone de produse agricole (din care s-au livrat 1.150 de tone), iar pentru inducerea în eroare a persoanei vătămate, pentru restul cantității, ar fi fost emise bilete la ordin.
 
Următorul contract, având ca obiect 220 de autovehicule de transport, ar fi fost prezentat tot ca o achiziție destinată unei instituții publice, care urma să fie achitat tot cu bilete la ordin, persoana vătămată livrând 80 de astfel de autovehicule, pe care membrii grupului le-ar fi depozitat în diverse locații, în vederea valorificării.
 
Ulterior, la data scadentă, persoana vătămată a constatat că biletele la ordin, emise pentru ambele contracte, nu ar fi avut acoperire.
 
Audierea persoanelor bănuite, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere, se va desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

 
Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și serviciilor de combatere a criminalității organizate Călărași, Giurgiu și Teleorman.
 

La acţiune participă şi jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.
 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie, a mai adăugat IGPR.




Citește și:

Procurorii DIICOT au reținut un bărbat din Cluj care deținea peste 1.100 de ore de videoclipuri pornografice cu minori! Ce făcea inculpatul cu materialele

Caz șocant la Galați! Oficial de la DIICOT

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții în București și în alte trei județe la persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism și camătă (GALERIE FOTO)

23 Nov 2023 878

Poliția Română Percheziții la persoane din Ploiești bănuite de trafic de canabis (FOTO)

16 Oct 2023 826

Percheziții masive într-un dosar de proxenetism! Poliția și DIICOT acționează în București și Constanța (VIDEO)

08 Oct 2023 1272

Substanțe interzise vândute cu 10 lei doza! Percheziții ale procurorilor DIICOT în București și Ilfov!(GALERIE FOTO)

04 Oct 2023 840

În Ialomița Mandate de percheziții și de aducere pentru trafic de cocaină și canabis (FOTO)

26 Sep 2023 948

Zeci de percheziții DIICOT! Mascații au găsit ceasuri de lux, bani și arme albe

27 Aug 2023 773

Percheziții în București și în trei județe. Vizați, suspecți implicați în afaceri ilegale cu deșeuri

21 Mar 2023 1144

Flagrant! Reținuți pentru introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc

10 Mar 2023 1278

Zeci de percheziții DIICOT într-un mega dosar! Detalii oficiale (FOTO+VIDEO)

13 Feb 2023 1544

Percheziții DIICOT în mai multe județe din țară. Sunt vizate și case de schimb valutar, dar și o firmă de transport din București

19 Oct 2022 1363

Rețea infracțională specializată în trafic de heroină, destructurată de procurorii DIICOT. Cum acționau suspecții

09 Jun 2022 1435

DIICOT Rețea destructurată! Membrii obligau copii să cerşească, să vândă flori şoferilor din Bucureşti sau să le spele parbrizele

19 May 2022 1142

Detalii cutremurătoare! DIICOT anunță un mega-dosar! La anchetă au participat și ofițerii BCOO din Constanța

18 May 2022 2357

Percheziții ale procurorilor DIICOT în mai multe județe din țară. Vizați, suspecți de proxenetism

16 May 2022 1774

Arestată pentru 30 de zile Raisa Ladin, soacra Dalidei din serialul „Las Fierbinți”, cere să fie eliberată

09 May 2022 3451