Cazinoul din Constanța - cum arată acesta în anul 2023?

În urma cu trei ani, în 2023, celebrul cazino din Constanța începea să fie ținta principală a unui proces riguros de renovare. Acum, după aproape trei ani, sursele confirmă faptul că procesul este completat în proporție de 67%.

Responsabilii din spatele proiectului spun că bijuteria de pe malul mării va fi complet renovată în anul 2024. Mai exact, lucrările vor fi finalizate la sfârșitul lunii iunie. Desigur, șansele ca acesta să-și reia vechiul rol, acela de cazinou propriu-zis, sunt relativ puține. În schimb, toți turiștii care se vor regăsi în Constanța în vara anului 2024 vor putea (re)vedea celebrul cazinou.

Majoritatea pasionaților de jocuri de noroc va alege în continuare să se bucure de experiența Admiral casino online, de exemplu. Totuși, acest lucru nu-i împiedică să viziteze o piesă de referință în istoria jocurilor de noroc din România.
 

Cât costă restaurarea Cazinoului din Constanța?


În primă fază, costurile renovării cazinoului au fost estimate la aproximativ 60 de milioane de lei. Totuși, lucrările au adus cu sine intervenții suplimentare. Una dintre probleme a fost reprezentate de o parte laterală a cazinoului. Aceasta, fiind pe cale să se prăbușească, a impus mărirea bugetului alocat pentru proiect.
Astfel, s-a ajuns la o sumă totală de aproximativ 80 de milioane de lei. Totuși, în acest an, după confirmarea termenului final din anul 2024, au apărut din nou dificultăți. Dificultatea proiectului este una colosală. O valoare finală și mai realistă a proiectului ar fi de cel puțin 230 milioane RON (totalul alocat până în mai 2023). Cu acest nou buget sosește și un nou termen final potențial, 2025-2026.
 

Care este importanța istorică și culturală a Cazinoului din Constanța?


Cazinoul are în primul rând, o poziție esențială privind turismul orașului. Acesta este în centrul istoric al Constanței, pe o faleză. Construcția propriu-zisă a cazinoului a început în anul 1904. Dorința primarului de atunci, Alexandru Belcic, a fost de a oferi orașului un edificiu similar cu marele cazinouri europene.

În anul 1910 avea loc inaugurarea Cazinoului din Constanța. Acesta, prin influența lui Daniel Renard, prezenta un stil arhitectural care nu era specific românesc. Evident, acest lucru a adus critici aspre din partea presei locale.

Cazinoul din Constanța a fost un loc de adunare al societății din acest oraș. Era mai mult decât un cazinou. Acesta avea și o sală de dans, o sală pentru reviste și ziare, precum și săli de lectură. De departe cea mai mare atracție a cazinoului era terasa sa de pe malul mării.

Deși o emblemă a orașului, cazinoul intră în paragină în jurul anului 2014. Până la începerea proiectului de restaurare, accesul în cazinou este interzis.

 

Care va fi rolul cazinoului în context actual?


Evident, rolul principal al cazinoului va fi unul turistic. Acesta aparține orașului, iar șansele ca sălile de jocuri să se întoarcă sunt foarte mici. De altfel, competiția creată de cazinourile online este una foarte mare.

Cazinourile fizice pierd din ce în ce mai mult teren în fața celor online. Majoritatea acestora devine mai mult o emblemă a jocurilor de noroc, un spațiu slab populat. Toată acțiunea are loc în mediul online.

Totuși, acest lucru nu înseamnă că pasionații jocurilor de noroc nu vor putea juca păcănele pe mobil din interiorul Cazinoului din Constanța. Desigur, pentru ca acest lucru să se întâmple, lucrările trebuie să fie mai întâi finalizate.

În anul 2023, câteva dintre schelele care au învăluit cazinoul au fost îndepărtate. Astfel, astăzi se pot observa rezultatele lucrărilor de renovare. Partea superioară a fațadei este aproape completă, dezvăluind frumusețea de altădată a edificiului.

Desigur, mai durează! Totuși, inginerul Petre Badea și-a pus cuvântul la bătaie că edificiul va străluci la finalizarea lucrărilor!




 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul Retrocedărilor! Judecătorii explică de ce Giurgiucanu a pierdut procesul cu Municipiul Constanța pentru terenul din zona Cazino, Mamaia (MOTIVARE)

28 Apr 2024 341

Cumpări directe Tehnoconsult Proiect SRL semnează un nou contract cu municipalitatea. Este vizat Cazinoul din Constanța (DOCUMENT)

26 Apr 2024 491

Firme Constanța Jump Vibe SRL are un punct de lucru nou

22 Apr 2024 575

Licitații publice Paza bunurilor publice și private aparținând municipiului Constanța vor fi asigurate și anul acesta de firmele fostului polițist și detectiv particular, Brotac (DOCUMENT)

20 Apr 2024 940

Primăria Constanța „Ovidio Running” a ajuns la a treia ediție. Iată ce restricții de circulație vor fi

19 Apr 2024 444

Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)

17 Apr 2024 3723

Fotoreportaj Primăvara își face simțită prezența în Constanța. Oamenii se bucură de soare (FOTO+VIDEO)

13 Apr 2024 559

Evenimente anunțate în minivacanța de 1 Mai și Paște în Constanța

07 Apr 2024 1894

Fotoreportaj Constanța Faleza Cazino, plină de oameni într-o zi înnorată de duminică (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Apr 2024 714

Licitații Constanța O firmă din Sibiu va asigura consultanța în procedura de selecție a companiei care va realiza conceptul artistic și alte amenajări în interiorul Cazinoului (DOCUMENT)

02 Apr 2024 629

Dosarul Retrocedărilor Giurgiucanu pierde în fața municipalității un teren din Mamaia, zona Cazino! Nu a dat în judecată instituția potrivită, conform instanței (MINUTA+DOCUMENTE)

13 Mar 2024 909

Cazinoul din Constanța, perla care renaște din mare! Video inedit cu evoluția spectaculoaselor lucrări din al treilea an de șantier (FOTO+VIDEO)

13 Mar 2024 2194

Primăria Constanța pierde la Curtea de Apel terenul de la Cazino Sud, din Mamaia, ce fusese vândut către Mehmetoglu SRL! Apele Române, victorioase (MINUTA)

12 Mar 2024 804

Primăria Constanța cumpără servicii de realizare a conceptului artistic și execuția proiectului de amenajare a centrului expozițional din cadrul Cazinoului!

07 Mar 2024 638

Dosarul Retrocedărilor Beneficiar de top al retrocedărilor din Constanța, proces contra municipalității! S-a fixat primul termen

23 Feb 2024 997