Cine va conduce Portul Brânză sau Ambroziu?!

branza.jpg Încă nu i s-a găsit un succesor lui Ioan Bălan la şefia CN APMC

Ioan Bălan, directorul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime a fost demis joia trecută pentru management defectuos.

În fapt, se pare că înlăturarea lui Bălan de la conducerea companiei are legătură cu implicarea numelui său în dosarul UCM Reşiţa, cel în care a fost reţinut şi Eugen Bogatu, directorul Direcţiei Domenii Portuare din cadrul CN APMC SA. Imediat după anunţul că ordinul ministrului Transporturilor Anca Boagiu a ajuns la companie şi că Bălan a fost destituit, numele lui Paul Brânză, şeful Autorităţii Navale Române, a fost cel mai vehiculat ca succesor al demisului. Zvonul nu a fost dezminţit nici de cel care doreşte să se lupte şi pentru fotoliul de preşedinte al organizaţiei judeţene a PDL Constanţa şi, astfel, ordinea ar fi fost cea corectă (n.r. şi Mircea Banias, actualul preşedinte interimar al organizaţiei PDL-iste a condus CN APMC). Dar, se pare că varianta Brânză pentru APMC nu mai este dorită. Încă de joi seară, se spunea pe la colţuri că favorit pentru funcţie ar fi, totuşi, Ambroziu Duma, directorul de Exploatare al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA. Acesta nu a fost contactat de niciun reprezentant al Ministerului Transporturilor sau al PDL (chiar dacă nu este înregimentat politic), pentru a i se propune poziţia. Însă, aşa cum însuşi Ambroziu Duma a confirmat, de fiecare dată când directorul general lipsea îi ţinea locul şi semna documentele companiei. Cu alte cuvinte, Duma purta hram de interimar încă de pe vremea în care compania avea şef. De asemenea, aşa cum s-a mai spus, Paul Brânză ar fi trebui să aibă astăzi o întâlnire cu reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor pentru a discuta eventualitatea numirii pe post. Doar că, întâlnirea nu a mai avut loc. Surse din partid susţin că Brânză a fost astăzi la Bucureşti, dar nu pentru a-şi negocia postul de la APMC, ci pentru a discuta despre candidatura sa în fruntea organizaţiei judeţene, post pe care se va lupta cu actualul interimar, Mircea Banias. De asemenea, în cadrul şedinţei care a avut loc ieri s-a mai pus problema organizării alegerilor care urmează să aibă loc luna viitoare. Faptul că nu s-a luat încă o decizie pentru Administraţia Porturilor Maritime a fost confirmat şi de Ambroziu Duma, actualul interimar, care a declarat că nu a sosit nicio hârtie oficială de la minister pe acest subiect şi că, nici până acum, nimeni nu l-a contactat pentru a-i propune şefia companiei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

robert

19 Jan, 2011 15:44

Se pare ca nu il cunosti pe DUMA si nici ce aptitudini are distinsul domn. Acesta fiind un bun profesionist remarcandu-se inainte ca Basescu sa fie presedinte. Iar sotia acestuia este verisoara primara cu presedintele nu cum comentezi dumneata. In plus "defectul" ca Duma este un om iesit din comun de onest, nu face politica si ca e ruda cu presedintele i-a creat tot timpul un handicap care i-a eclipsat ascensiunea pe plan profesional.

robert

19 Jan, 2011 10:53

Pentru cine crede ca stie, respectiv Mihai, sotia d-lui Duma este verisoara primara a lui Traian Basescu, si nu sora sotiei acestuia. Dar nu vad nici o legatura intre relatiile de rudenie si aptitudinile lui Ambrozie. Acesta lucreaza in Port dinainte ca Basescu sa fie presedinte. Si cu sigurata este singura ruda care nu a avut nimic de castigat si nici nu a cerut nimic.

mihai

18 Jan, 2011 07:46

pentru cine nu stie, sotia lui Duma Ambroziu este sora Mariei Basescu, deci totul ramane in familie

Articole asemanatoare

Rețete tradiționale de Paște Pasca, nelipsită de pe mesele românilor

27 Apr 2024 766

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1283

Expoziția deschisă la Muzeul Național de Istorie a României „Artă religioasă. Formă. Conținut. Sens”

20 Mar 2024 623

Oficial! O nouă condamnare pentru Cristina Cabrancea, fost inspector școlar pentru învățământ primar din ISJ Constanța! (DOCUMENT

07 Mar 2024 2893

Ești în luptă cu kilogramele? Nutriționistul detaliază o strategie de slăbire

28 Jan 2024 1049

Justiție Constanța Închisoare cu executare pentru un bărbat care a furat un borcan de caviar, salam și cașcaval

03 Jan 2024 1217

Un aliment ignorat de mulți. ”Are multe proteine, puțină grăsime și sare mai deloc”

16 Dec 2023 1528

Licitații publice. Iulmar IND vinde orice. De la pavele și borduri la snack-uri și biscuiți Aproximativ 20.000 euro costă pachetele de sărbători pentru copiii din Mangalia (DOCUMENT)

14 Dec 2023 923

Avantajele neștiute ale unui preparat tradițional!

13 Dec 2023 1032

MAIFenomene hidrometeorologice

27 Nov 2023 491

IGSUS-a intervenit pentru deblocarea a 666 autovehicule înzăpezite, degajarea a 543 copaci și 3 stâlpi de electricitate prăbușiți pe carosabil.

27 Nov 2023 430

Scrimă Campioana olimpică Ana-Maria Popescu, prezentă la Constanța. „Mulțumim pentru exemplul pe care îl oferi sportivilor noștri!“ (GALERIE FOTO)

09 Nov 2023 1412

Faliboga Lucian Dorel, fost inspector școlar în ISJ Constanța, condamnat! A făcut acord cu Andrei Bodean, șeful DNA Constanța

11 Oct 2023 4299

Brânză de Sibiu, confiscată Control intens pe Autostrada A1! Sute de autovehicule verificate și sancțiuni aplicate de polițiști (FOTO)

30 Sep 2023 1029

Unitatea Administrativ Teritorială - Comuna Poarta Albă - organizează licitaţie publică în vederea vânzării unor terenuri intravilane în localitatea Poarta Albă – etapa II

22 May 2023 963