IGSUS-a intervenit pentru deblocarea a 666 autovehicule înzăpezite, degajarea a 543 copaci și 3 stâlpi de electricitate prăbușiți pe carosabil.

BULETIN DE PRESĂ
din 27 noiembrie
 
Bilanțul salvatorilor în ultimele 24 de ore
 
 
În ultimele 24 de ore, viscolul, ninsorile abundente și vântul puternic au produs efecte în 177 de localități din 22 județe (AB, AG, BC, BR, BV, BZ, CL, CS, CT, CV, DB, GJ, GL, HD, IL, MH, PH, SB, TL, VL, VN şi VS) și în municipiul București.
 
Pompierii împreună cu celelalte structuri și autorități implicate în gestionarea situațiilor generate de vremea rea au intervenit pentru deblocarea a 666 autovehicule înzăpezite, degajarea a 543 copaci și 3 stâlpi de electricitate prăbușiți pe carosabil. În urma acestor evenimente, 12 imobile și 58 de autovehicule au fost avariate.
 
De asemenea, ca urmare a precipitațiilor abundente, colegii noștri au intervenit pentru evacuarea apei din 13 curți și 1 subsol.
 
Totodată, pentru avertizarea populației din zonele vizate de vremea rea, au fost emise 9 mesaje prin sistemul RO-ALERT în contextul avertizărilor meteorologice la nivelul a 12 județe (AG, BR, BV, CL, CT, DB, GL, IL, PH, SB, TL și VL).
 
Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, în această dimineață se înregistrau avarii în 279 localități din 11 județe (AG, BC, BR, BZ, CL, CT, GL, IL, TR, TL și VN), însumând un număr de aproximativ 190.000 de consumatori finali nealimentați. La acest moment, echipe specializate ale distribuitorilor de energie electrică intervin pentru remedierea situațiilor semnalate.
 
În ceea ce privește traficul rutier, în această dimineață, mai multe tronsoane de drumuri naționale erau închise din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (situația actualizată poate fi regăsită aici: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic). Pentru remedierea acestor situații, echipaje de deszăpezire acționează constant cu utilaje și material antiderapant în județele Bacău, Brăila, Constanța, Galați, Tulcea și Vaslui.

 
Pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în zonele afectate de vremea severă, au fost luate următoarele măsuri:
 

❗menținerea în stare de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace și echipamente, pentru asigurarea acțiunilor de răspuns, astfel încât, la ordin, manevra de forțe și mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp
 
❗asigurarea permanenței la nivelul autorităților locale din zonele aflate sub incidența codurilor de vreme rea
 
❗activarea Grupei operative și a Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției în 22 județe aflate sub avertizare cod roșu și portocaliu (AB, AG, BC, BR, BV, BZ, CL, CS, CT, CV, DB, GJ, GL, HD, IL, MH, PH, SB, TL, VL, VN şi VS)
 
realizarea manevrei de forțe și mijloace la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență prin suplimentarea capabilităților, în zilele de 25 și 26 noiembrie, astfel:
 
📍 ISU Buzău – 1 autospecială pentru transport victime multiple și 1 șenilată de la ISU Mureș
 
📍 ISU Constanța - 1 autospecială pentru transport victime multiple de la ISU B-IF și 11 generatoare de mare capacitate de la ISU AG, ISU CL, ISU DB, ISU DJ, ISU GR, ISU MH, ISU OT, ISU PH, ISU TR, USISU Ciolpani și ISU B-IF
 
📍 ISU Ialomița – 1 autospecială pentru transport victime multiple de la ISU B-IF și 1 șenilată de la ISU Galați, 2 generatoare de mare capacitate de la ISU BV și ISU VL
 
📍 ISU Tulcea – 3 șenilate de la ISU BZ, ISU GL și ISU VN, 1 autofreză ISU BC, 1 autofreză ISU VS.
 
Pentru gestionarea situațiilor de urgență cauzate de manifestarea fenomenelor meteo periculoase în zonele vizate de vremea nefavorabilă, forțe ale Ministerului Afacerilor Interne (pompieri, polițiști, jandarmi), precum și personal specializat din cadrul Administrației Drumurilor se află în teren pentru remedierea situațiilor apărute.
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
Urmăriți recomandările transmise de autorități și informați-vă asupra măsurilor și a modului de comportare în situații de urgență!
 
 
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSU Mii de intervenții gestionate de salvatorii din întreaga țară, în acest sfârșit de săptămână

22 May 2023 772

Peste 4000 de misiuni gestionate de pompieri în weekendul care s-a încheiat. Unde au intervenit

15 May 2023 889

IGSU Salvatorii au intervenit la 243 de incendii și 3.390 de misiuni SMURD în week-end

27 Feb 2023 960

IGSU Pompierii salvatori au gestionat peste 4.000 de intervenții în situații de urgență în weekend

13 Feb 2023 778

Weekend de foc pentru salvatorii din întreaga țară! Unde au intervenit

16 Jan 2023 947

IGSU Pompierii au intervenit la stingerea a 65 de incendii, în urma cărora două persoane și-au pierdut viața

10 Jan 2023 786

Peste 4.100 de intervenții ale pompierilor salvatori, în acest weekend. În ce zone au intervenit și de ce

24 Oct 2022 804

Weekend solicitant pentru salvatorii din întreaga țară. Unde au intervenit

26 Sep 2022 910

IGSU Peste 4.000 de intervenții ale pompierilor salvatori, în acest weekend. Unde au fost cele mai multe solicitări

19 Sep 2022 668

IGSU Peste 4.000 de intervenții ale pompierilor salvatori, în acest weekend. Au intervenit și la Constanța

12 Sep 2022 761

IGSU, precizări importante despre evenimentele rutiere petrecute în acest weekend la Constanța

05 Sep 2022 1306

Intervenție care a presupus efort susținut Anunțul IGSU despre incendiul ce a mistuit biserica din cartierul Tomis Plus din Constanța

29 Aug 2022 1073

IGSU. Intervenţie de amploare în această noapte, în Mehedinţi. Două autoturisme de teren, blocate într-o pădure. 6 persoane salvate

23 Mar 2018 1389