Ciucă „A trăi în echilibru cu natura ne asigură o viață mai sănătoasă”

Nicolae Ciucă, foto: Guvernul României
 
  • Mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului.
 
„Protejarea mediului stă în responsabilitatea noastră și în conștientizarea faptului că a trăi în echilibru cu natura ne asigură o viață mai sănătoasă.

Preocupările legitime ale românilor pentru calitatea aerului, protejarea resurselor naturale, se regăsesc în egală măsură pe agenda Guvernului. Este un punct important, din care putem continua procesul necesar al   educației, care să ne asigure tuturor reflexul de a proteja mediul în tot ceea ce facem: de la felul în care ne deplasăm, la felul în care petrecem timpul în natură, cum alegem produse pentru propriile locuințe sau ne implicăm în cauze comune.

Ca români, suntem mândri pentru ce avem: diversitatea și frumusețea naturii, păduri seculare, specii de animale rare și habitate cum puține state europene mai au. De noi depinde cum acestea se vor transmite mai departe, către generațiile care ne vor urma.

Ca prim-ministru, am ca prioritate  finalizarea Strategiei Naționale Forestiere, demarată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin care se stabilește viitorul pădurilor din țară până în 2030. Pentru a stopa tăierile ilegale de pădure, sistemul de monitorizare a lemnului SUMAL 2.0 reprezintă un instrument util, care trebuie dublat de fermitate în aplicare legii.

Ne confruntăm cu schimbările climei, pe care le resimțim deja cu toții, iar pădurile reprezintă soluția cheie în reducerea acestor efecte dramatice asupra mediului. Pădurile sunt primele care trebuie  pregătite să-și crească rezistența și să se adapteze la ceea ce urmează. De aceea, toamna acestui an va fi un bun început pentru planul de împădurire a 56.000 de hectare până în 2026, asumat și finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar implicarea cât mai multor români în campania noastră de creștere a suprafeței împădurite va fi vitală.

Este esențial să fim atenți cum ne gestionăm deșeurile. Acestea pot aduce un plus important economiei țării și totul depinde de fiecare dintre noi! Cu cât vom crește gradul de reciclare, cu atât vom înțelege mai bine avantajele economiei verzi. Implementarea Sistemului de Garanție-Returnare va fi un impuls serios către acest scop național. 

La nivelul Guvernului vom încuraja orașele din România să facă pasul spre inteligența verde. Vom susține eforturile  autorităților locale de a implementa politici verzi legate de transportul în comun, traficul din orașe, managementul deșeurilor și o preocupare mai mare pentru aerul pe care locuitorii îl respiră.

În cele șase luni de mandat, Guvernul a făcut pași importanți și va continua să susțină politicile și programele de protecție a mediului și utilizarea rațională a resurselor naturale. Includem aici inițiativele societății civile, organizațiilor neguvernamentale și celor ale căror implicare activă se reflectă în rezultate benefice pentru noi toți.

Le mulțumesc și îi încurajez să continue acest drum al responsabilității sociale, alături de cât mai mulți români!”
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO TEXT Liderii Coaliției anunță când vom merge la vot anul acesta

21 Feb 2024 760

UPDATE Preşedinţii Ciolacu şi Ciucă, vor anunţa la ora 19,00, decizia în privinţa organizării alegerilor din acest an!

21 Feb 2024 447

Românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie

19 Feb 2024 822

Liderii Coaliției ar fi ajuns la un acord în privința comasării alegerilor! PNL și PSD ar avea candidați comuni la toate alegerile

19 Feb 2024 425

Nicolae Ciucă, despre organizarea alegerilor „Am întrerupt negocierile aseară, urmând a fi reluate vineri”

13 Feb 2024 565

Se va introduce serviciul militar obligatoriu în România? Anunțul președintelui Senatului, Nicolae Ciucă

13 Feb 2024 584

ARBDD Care sunt zonele alocate pescuitului pentru consumul familial din Delta Dunării

13 Feb 2024 515

Înțelegere privind comasarea alegerilor între liderii PSD și PNL

07 Feb 2024 585

Președintele PNL, Nicolae Ciucă Ideea comasării europarlamentarelor cu locale - una care poate să ne aducă o prezență mai mare la vot

03 Feb 2024 550

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Unirea de la 1859 este actul de creare a României şi, totodată, începutul modernizării naţionale“

24 Jan 2024 585

Nicolae Ciucă „Cel mai frumos cadou pe care putem să îl facem României de ziua Unirii Principatelor este încrederea noastră în viitorul ei“

24 Jan 2024 412

Ciucă, despre recoltarea de stuf din Delta Dunării- „Nu se execută plăţi, dacă nu sunt îndeplinite regulile“

22 Jan 2024 618

Ziua Culturii Ciucă- "Cultura a fost dintotdeauna un pilon fundamental al identității și al evoluției noastre ca națiune"

15 Jan 2024 480

Prima ședință a Biroului Politic Național al PNL din 2024

11 Jan 2024 687

Scenariu-Klaus Iohannis ar putea prelua președinția Consiliului European

10 Jan 2024 759