Consiliul Concurenței a autorizat preluarea unor active ale Companiei Naționale a Uraniului SA de către Nuclearelectrica SA

  • S.N. Nuclearelectrica S.A. se află în portofoliul de companii al Ministerului Energiei, fiind listată la Bursa de Valori București.
Activitatea principală a S.N. Nuclearelectrica S.A. constă în producerea de energie electrică și termică, prin procedeu nuclear, precum și producerea de combustibil nuclear prin folosirea tehnologiei de tip CANDU 6.

S.N. Nuclearelectrica S.A. se află în portofoliul de companii al Ministerului Energiei, fiind listată la Bursa de Valori București.

Oficial de la Consiliul Concurenței 

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care S.N. Nuclearelectrica S.A. preia de la Compania Națională a Uraniului S.A. activele aferente liniei de procesare tehnică a concentratului de uraniu a Uzinei de Rafinare E - Sucursala Feldioara.

Activitatea principală a S.N. Nuclearelectrica S.A. constă în producerea de energie electrică și termică, prin procedeu nuclear, precum și producerea de combustibil nuclear prin folosirea tehnologiei de tip CANDU 6.

S.N. Nuclearelectrica S.A. se află în portofoliul de companii al Ministerului Energiei, fiind listată la Bursa de Valori București.

Activele aferente liniei de procesare tehnică a concentratului de uraniu a Uzinei de Rafinare E - Sucursala Feldioara reprezintă un ansamblu unitar de active, capabil să desfăşoare activităţi economice independente, intenţia S.N. Nuclearelectrica S.A., în calitate de cumpărător, fiind aceea de a continua activitatea preluată la data transferului, respectiv producerea de pulbere sinterizabilă de dioxid de uraniu (UO2). Uzina de Rafinare E – Sucursala Feldioara a fost construită pentru procesarea concentratului de uraniu din România asigurând, exclusiv, necesarul de materie primă pentru FCN Piteşti.

Uzina de Rafinare E - Sucursala Feldioara îndeplineşte toate condiţiile de operaţionalizare, cu respectarea strictă a legislaţiei naţionale, comunitare, precum şi a organismelor internaţionale - Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) / Agenţia de Aprovizionare EURATOM (ASE).

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Concurenţei a sancţionat șase companii pentru trucarea unor licitații

06 Jan 2022 529

Grupul GSP a cumpărat operațiunile gigantului Schlumberger din România

30 Dec 2021 1139

Consiliul concurenței analizează piața angro de comercializare a carburanților auto

18 Oct 2021 481

Consiliul Concurenței solicită modificarea legislației privind înființarea cabinetelor medicale veterinare și a firmelor de contabilitate

25 Aug 2021 900

Klaus Iohannis „Anul 2020 a fost unul dificil din punct de vedere economic, existând și situații în care prețurile unor produse esențiale au reflectat comportamente speculative“

13 Jul 2021 538

Consiliul Concurenței investighează activitatea de racordare la reţelele de energie electrică și gaze naturale

28 Jun 2021 806

Klaus Iohannis a numit în funcție noua conducere a Consiliului Concurenței

18 Jun 2021 878

Consiliul Concurenței Investigații privind posibile nereguli la companii de electronice din România

05 Apr 2021 1017

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Hidroelectrica preia Crucea Wind Farm și Steag Energie România

08 Feb 2021 905

Consiliul Concurenţei a amendat Asociaţia Societăţilor Financiare din România şi 16 companii membre

12 Jan 2021 1010

Nouă companii din sectorul agricol amendate cu 26.5 milioane de euro de către Consiliul Concurenței

07 Jan 2021 1289

Consiliul Concurenței a sancționat Dante International, deținătorul eMAG, cu 6,7 milioane euro

29 Dec 2020 1379

Consiliul Concurenței, analiză asupra impactului legislației din domeniul contabilității și cel al serviciilor medicale

19 Oct 2020 944

Consiliul Concurenței analizează preluarea DOOSAN IMGB SA de către SIF Banat-Crișana SA

29 Sep 2020 1121

Consiliul Concurenței a sancționat cinci companii pentru trucarea unei licitații

24 Sep 2020 1089