Consiliul Județean Constanța Biblioteca Județeană I.N. Roman și Palatul Administrativ ar putea fi reabilitate





 
  • Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu, a anunțat depunerea spre finanțare a două proiecte pentru două clădiri publice din județul Constanța și care se află sub administrarea consiliului. Este vorba despre proiectele de reabilitare a Bibliotecii Județene I.N.Roman și a Palatului Administrativ.
 

„Am depus la finanțare prin Programul Operațional Regional 2021-2027 două proiecte de eficiență energetică pentru două clădiri publice administrate de către Consiliul Județean Constanța”, a anunțat vicepreședintele instituției,  Petre Enciu.

 
Este vorba despre proiectele de reabilitare a Bibliotecii Județene I.N.Roman și a Palatului Administrativ în valoare de 14 milioane, respectiv 45 milioane de lei.
 

„Reamintesc că DALI-urile au fost recepționate de către Consiliul Județean, iar acum suntem la faza de obținere a Autorizației de Construire și de Proiect Tehnic în cazul Bibliotecii și la faza de atribuire de contractului de elaborare a Proiectului tehnic în cazul Palatului Administrativ mai afirmă Petre Enciu.

 
Potrivit acestuia, printre cele mai importante activități prinse în aceste proiecte sunt:
 
- instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice
- repararea fațadelor
- reabilitare termică
- refacerea finisajelor interioare
- adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități
 
În total, în regiunea Sud-Est au fost depuse până în prezent 11 proiecte de reabilitare de drumuri și de eficiență energetică, din care trei sunt ale Consiliului Județean Constanța, potrivit comunicatului emis de către ADR Sud-Est.

 
Aceste trei cereri de finanțare (Palatul Administrativ, Biblioteca Județeana I.N. Roman si DJ226A/B) sunt in valoare de 210 milioane lei, bani care ar putea fi atrași de către Consiliul Județean Constanța prin programele europene regionale.
 

 
 Citește și
Biblioteca Județeană Constanța oferă spre împrumut o colecție de CD-uri cu opera și viața lui Mihai Eminescu

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Expoziția „Constanța anilor '60, '70, '80 - Demolări, Realizări Arhitecturale și Urbanistice” a arhitectului Radu Cornescu poate fi vizitată la Biblioteca Județeană Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 356

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 510

Conferința „Puncte cardinale în dispozitivul social. De la succes la reziliență” are loc la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

23 Apr 2024 397

Eveniment literar la Constanța Lansarea romanului lui Radu Paraschivescu, la Biblioteca Județeană

22 Apr 2024 408

Masă rotundă cu tema „Shakespeare și marea” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

22 Apr 2024 374

Eveniment cultural în Constanța. Prezentarea romanului „Fata cu ochii de lună” la Biblioteca Județeană

19 Apr 2024 574

Consilierii județeni din Constanța se întrunesc pentru a aproba actualizarea indicatorilor tehnico – economici pentru reabilitarea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” (DOCUMENT)

16 Apr 2024 354

Ședință CJ Constanța Sumă de peste patru milioane de euro alocată pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Este vizată creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

14 Apr 2024 522

Ziua Internaţională a Rock and Roll-ului, marcată de Biblioteca Județeană Constanța

06 Apr 2024 427

LIVE Text Fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu vine la Biblioteca Județeană Constanța, în cadrul unei mese rotunde (Galerie FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 746

Expoziție dedicată „Zilei Cărții și Dreptului de autor” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța. Care este tematica acesteia (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 403

Biblioteca Județeană Constanța Masă rotundă cu Angelo Mitchievici și Adrian Cioroianu, prilejuită de lansarea jurnalului fostului ministru de Externe

02 Apr 2024 583

Arta goblenului! “Pictură” cu acul, la Biblioteca Județeană Constanța (GALERIE FOTO)

01 Apr 2024 473

LIVE Încep conferințele Dilema la Constanța. Ce subiecte sunt prezentate în prima zi (Galerie FOTO)

28 Mar 2024 693

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța Trei seri de conferințe Dilema la malul mării. Care este tema acestei ediții

26 Mar 2024 633