Crimă șocantă, la Sibiu. Ce declară polițiștii


Sursa foto: IPJ Cluj/Foto cu rol ilustrativ

 
  • Un eveniment deosebit de grav a avut loc la Sibiu însă după o muncă depusă de o echipă complexă formată din peste 30 de polițiști de investigații criminale, la care se adaugă polițiștii criminaliști și cei din structurile de analiza informațiilor și operațiuni speciale, activitățile specifice desfășurate au condus la identificarea persoanelor suspectate de săvârșirea faptei, potrivit IPJ Sibiu.
 
În data de 04.11.2023,  cinci suspecți (patru bărbați și o femeie) au plecat de pe raza localității Dumbrăvița, județul  Timiș cu două autoturisme aparținând a doi dintre suspecți. Un  autoturism  a fost lăsat pe raza municipiului Deva, județul Hunedoara, urmând ca acesta să reprezinte o mașină de rezervă pentru o deplasare ulterioară, cu care să nu fi intrat pe raza orașului Sibiu. 
 

„Au ajuns la Sibiu cu celălalt autoturism, condus de către unul dintre suspecți,  suspect care nu a participat la săvârșirea faptei, după care au ajuns în  parcarea Promenada Mall Șelimbăr în jurul  orei 17.30.  După ce trei dintre ei au făcut mici cumpărături, în timp ce ceilalți 2 au așteptat în mașină, în jurul orelor 18.00, s-au deplasat cu toții pe strada Doamna Stanca, unde  suspecta închiriase un apartament pentru trei nopți”, transmit polițiștii.

 
 După ce a preluat apartamentul închiriat de la proprietar, suspecta și șoferul au părăsit municipiul Sibiu cu autoturismul cu care  veniseră, lăsându-i în apartamentul închiriat pe cei trei suspecți. Aceștia au rămas în apartament până în jurul orelor 00.00 ale zilei de 05.11.2023, când au plecat pe jos spre strada Moldoveanu, unde locuia victima. În jurul orei 00.30 minute, cei trei suspecți au sărit gardul și au pătruns în imobilul nelocuit cu nr. 11, situat vis-a –vis de locuința victimei și apoi au urcat în podul imobilului, pe o scară lateral, mai informează IPJ Sibiu.
 

„Din acel moment și până în noaptea de 06.11.2023, suspecții au supravegheat locuința victimei la intervale diferite de timp,  având și perioade în care au părăsit imobilul pentru a merge să cumpere diferite produse alimentare”, menționează sursa.

 
În dimineața zilei de 06.11.2023, în jurul orelor 02.20 minute, cei trei suspecți au părăsit podul casei, au sărit gardul proprietății și s-au dus la gardul locuinței victimei, doi dintre ei au forțat un element metalic din gard și au păstruns în curte, în timp ce al treilea a rămas în stradă, supraveghind ce se întâmplă în exteriorul locuinței,  dar și în stradă. După ce au pătruns în curtea victimei, cei doi suspecți au deșurubat becurile de la iluminatul perimetral, au deschis o fereastră de la garajul locuinței, care era rabatată și au păstruns în garajul victimei, în jurul orei 02.38 minute. Din garaj, suspecții au intrat direct în casă, unde, la parter, în living, se afla victima, care probabil adormise pe canapea.
 

„În locuință, victima a fost legată de mâini și de picioare, în mod solidar în poziție de barcă, astfel încât orice mișcare a oricărui membru să antreneze după sine autostrângerea, după care  este lăsată  la sol în modul "legăturii de tip Arbatachar". Acest este un mod de legare a victimei în care  șocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie. Legătura Arbatachar este o formă de tortură unde durerea este extremă, folosită pentru a determina victima să dezvăluie locul în care depozitează banii sau obiecte de valoare”, specifică polițiștii sibieni.

 
La plecarea din locuință, după comiterea faptei, suspecții au acoperit corpul și capul victimei cu pătura de pe canapeaua unde dormise aceasta. 
 

În timpul activității infracționale, suspecții  au fost surprinși de fiica victimei, aflată la etajul locuinței, doi dintre cei trei bărbați au urcat unde se afla fiica victimei și,  sub amenințarea unui pistol, i-au solicitat acesteia, în limba engleză, să spună locul în care tatăl său ascunde banii.
 
După ce le-a dat atacatorilor banii pe care aceasta îi avea în portofel (40 de euro și aproximativ 100 de lei), a fost amenințată cu pistolul de către unul din atacatori,  întrebând-o de mai multe ori unde sunt banii. În acest timp, celălalt atacator, observând în interiorul dressing-ului mai multe ceasuri de valoare ce se aflau la vedere, le-a luat si le-a introdus într-o geantă, scotocind și prin sertarele din dormitor.  Suspecții au părăsit locuința și curtea victimei, în fugă, prin grilajul dizlocat al gardului.

 

„În data de 06.11.2023, orele 03:01, I.P.J. Sibiu a fost sesizat prin SNUAU 112 de către concubina victimei cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracție în imobilul situat în Sibiu pe strada Moldoveanu nr. 4, jud. Sibiu unde locuiau împreună, exercitând acte de violență asupra persoanei vătămate care se afla la parterul locuinței. La fața locului primul echipaj de poliție a ajuns într-un interval de 2 minute, acordând primul ajutor victimei și solicitând sprijinul SAJ Sibiu”, punctează sursa citată.
 

Tot în cadrul activităților investigative, s-a stabilit faptul că, după comiterea faptei, suspecții s-au întors în data de 06.11.2023, în jurul orelor 04.20, la apartamentul închiriat și au părăsit municipiul Sibiu cu un taxi în aceeași dată, în jurul orelor 07.20, cursa fiind făcută până la Deva, județul Hunedoara, unde aveau un autoturism. În continuare,  suspecții s-au deplasat pe raza localității Dumbrăvița, județul Timiș, la locuința suspectului care i-a adus în Sibiu.
 

„În seara zilei de 07.11.2023, în momentul în care s-a aflat public despre decesul victimei, doi dintre  suspecți și suspecta au părăsit cu certitudine țara, în prezent desfășurându-se activități de localizare pentru cel de-al treilea supect, despre care există date și indicii că se află pe teritoriul României”, declară IPJ Sibiu.
 

Citește și
Accident rutier, în Tulcea. Șoferul implicat a părăsit locul faptei

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ SibiuPoliția Urbană Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Bulevardul Mihai Viteazu

27 Feb 2024 169

IPJ SibiuBLOCADA pentru siguranța comunității

26 Feb 2024 268

IPJ Sibiu Nu uitați că firmele serioase anunță în prealabil faptul că angajații urmează să efectueze revizii sau controale

23 Feb 2024 300

IPJ Sibiu Număr de înmatriculare fals

22 Feb 2024 303

IPJ SibiuSibian reținut, cercetat pentru furt calificat în formă continuată

21 Feb 2024 274

IPJ SibiuÎn localitatea Netuș, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita au oprit pentru control un autoturism

19 Feb 2024 277

IPJ SibiuCercetat penal pentru furt calificat, un sibian a fost arestat preventiv

19 Feb 2024 262

IPJ Sibiu Evaluarea activității Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu în anul 2023

16 Feb 2024 289

IPJ SibiuSiguranța traficului pe A1

13 Feb 2024 276

IPJ Sibiu Tânără reținută, cercetată pentru tâlhărie calificată

12 Feb 2024 286

IPJ SibiuViolență domestică, bărbat monitorizat electronic

07 Feb 2024 274

IPJ SibiuAtragem atenția conducătorilor auto

02 Feb 2024 339

IPJ SibiuTrafic în condiții de vizibilitate redusă, carosabil umed, polei și căderi de precipitații

02 Feb 2024 336

IPJ Sibiu,,Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”

30 Jan 2024 306

IPJ SibiuSeptuagenar la volanul unei mașini neînmatriculate

23 Jan 2024 309