Decizie CNSC TPF Inginerie SRL a contestat o licitație care vizează noul terminal de la Aeroportul Internațional de la Mihail Kogălniceanu

  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat o decizie la contestația formulată de TPF Inginerie SRL
  • Contestația a fost depusă împotriva rezultatului procedurii derulate de SN Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța SA, în vederea atribuirii contractului sectorial având ca obiect „Servicii de supervizare pe perioada de proiectare, execuție și garanție a lucrărilor executate pentru «Dezvoltare terminal, turn control și parcare la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu»"
  • CNSC a decis să admită în parte contestația și a anulat în parte raportul procedurii și actele subsecvente acestuia și obligă entitatea contractantă ca, în termen de 10 zile de la primirea prezentei, să reevalueze oferta depusă de Consitrans SRL, cu respectarea considerentelor deciziei, a documentației de atribuire și a legislației incidente
  • Prezenta decizie este obligatorie pentru părți
 
 
 
 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 2449/C5/2615 în data de 19.10.2023 la contestația formulată de TPF Inginerie SRL, cu sediul social în municipiul București, reprezentată legal prin administrator Marian Constantinescu.

Contestația a fost depusă împotriva rezultatului procedurii, consemnat în adresa nr. 13113/06.09.2023 și în raportul procedurii nr. 13109/06.09.2023, emise de SN Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța SA, în calitate de entitate contractantă, în cadrul licitației deschise, organizată în vederea atribuirii contractului sectorial având ca obiect „Servicii de supervizare pe perioada de proiectare, execuție și garanție a lucrărilor executate pentru «Dezvoltare terminal, turn control și parcare la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu»", Cod CPV 71247000-1 Supraveghere a lucrărilor de construcții (Rev. 2), anunț de participare nr. CN1054388/21.04.2023.

TPF Inginerie SRL a solicitat Consiliului să admită contestația și să dispună următoarele: anularea rezultatului procedurii de atribuire conținut în comunicarea emisă sub nr. 13113 din data de 06.09.2023; anularea raportului procedurii încheiat sub nr. 13109 din 06.09.2023, a actelor care au stat la baza emiterii acestuia, precum şi a tuturor actelor subsecvente în ceea ce privește admisibilitatea şi evaluarea ofertei depusă de societatea Consitrans SRL, ce a fost desemnată drept câștigătoare a procedurii, şi obligarea entității contractante la reevaluarea ofertei depusă de Consitrans SRL pornind de la considerentele expuse în prezenta contestație.

Consitrans SRL cu sediul în municipiul București, reprezentată legal prin președinte Eduard Hanganu a înregistrat la CNSC o cerere de intervenție accesorie în interesul entității contractante, în calitate de ofertant câștigător al procedurii de atribuire a contractului sectorial având ca obiect „Servicii de supervizare pe perioada de proiectare, execuție și garanție a lucrărilor executate pentru «Dezvoltare terminal, turn control și parcare la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu»" prin care a solicitat Consiliului să dispună următoarele: admiterea în principiu a cererii de intervenție în favoarea SN Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța; respingerea ca inadmisibilă a contestației în temeiul dispozițiilor art. 611 din Legea nr. 99/2016, în ipoteza în care TPF Inginerie SRL nua constituit cauțiunea în cuantumul şi termenul prevăzut de lege; respingerea în tot a contestației formulate de TPF Inginerie SRL drept neîntemeiată şi menținerea rezultatului procedurii; obligarea contestatoarei la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de soluționarea contestației.
 
Contestația și cererea de intervenție au fost soluționate în condițiile prevăzute la art. 17 alin. (2) și (3) din Legea nr. 101/2016.

Asupra cauzei de față, în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar,Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor  a decis să admită în parte contestația formulată de TPF Inginerie SRL în contradictoriu cu entitatea contractantă SN Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța SA.

Totodată, CNSC a anulat, în parte, Raportul procedurii nr. 13109/06.09.2023 și actele subsecvente acestuia, respectiv mențiunile cu privire la oferta depusă de Consitrans SRL, precum și cele referitoare la aplicarea criteriului de atribuire și stabilirea clasamentului și obligă entitatea contractantă ca, în termen de 10 zile de la primirea prezentei, să reevalueze oferta depusă de Consitrans SRL, cu respectarea considerentelor deciziei nr. 1955/C5/2053 din 22.08.2023, a documentației de atribuire și a legislației incidente.

CNSC a mai decis să respingă cererea de intervenție formulată de Consitrans SRL.


Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016.

Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate.

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Despre TPF Inginerie SRL
 
SC TPF Inginerie SRL, a fost fondată în anul 2010 și se ocupă de „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea“.
TPF Inginerie SRL (cu zeci de contracte publice) este controlată de TPF SA, cu sediul în Belgia, iar administratorii sunt Marian Ion Constantinescu și Spitaels Thomas Francois, din Belgia.

Compania a încheiat contracte de achiziții publice in valoare totală de 134.599.587,76 lei, iar printre autoritățile contractante se află Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța, Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime SA și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA.

Printre contractele derulate de TPF Inginerie SRL putem menționa: servicii de consultanță și supervizare execuție lucrări pentru obiectivul „Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creșterii adâncimilor șenalelor și bazinelor și a siguranței navigației în Portul Constanța”, servicii de consultanță pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate „Dezvoltare Port Tulcea - Etapa”, verificarea proiectului tehnic pentru realizarea investiției Constanța - Mangalia și dirigenție de șantier aferentă obiectivelor de investiții - 2016-C/I/RK-404 Buzău, 2016-I-2394 Medgidia, 2016-C/I/RK-525 Focșani.

La nivel național, TPF Inginerie SRL are trei puncte de lucru, unul dintre ele fiind la Constanța, pe bulevardul Tomis.

Constantinescu Marian Ion este împuternicit al TPF Engenharia LTDA Recife Sucursala București, al TPF Getinsa Euroestudios SL Madrid - Sucursala Bucureşti, al TPF Planege Cenor Consultores de Engenharia E Gestao SA Lisabona - Sucursala București, administrează TPF Inginerie SRL, deține 90% din capitalul social al SC Evolve Cproject SRL, cu sediul social în Bucureşti și este acționat al Constantinescu Marian Ion Persoană Fizică Autorizată.
 
 Despre Consitrans SRL
 
Consitrans SRL a fost fondată în anul 1991, are sediul social în București, pe strada Polonă, și se ocupă de inginerie și consultanță tehnică. 
Asociați în firmă sunt Eduard Hanganu, care deține 92% și funcția de administrator, și Viorica Hanganu deține diferența de 8%.
Consitrans SRL este beneficiara a 60 de contracte de achiziții publice în valoare totală de 140.809.750,68 lei. În 2021, societatea a încheiat contractul pentru studiile și proiectul tehnic pentru Autostrada București-Brașov, tronson Ploiești-Brașov, contract de peste 46 de milioane de lei. Tot cu CNAIR, a semnat și în 2020, pentru lotul 3 de supervizare a execuției la Centura București, contract de peste 21 de milioane de lei.
Consitrans SRL este asociat și în firma Construct Romstrade Consitrans SRL. Eduard și Viorica  Hanganu mai sunt asociați în Drum Proiect SRL, iar  cea din urmă deține 50% și în Rona Vet Serv SRL.

Consistrans SRL este proiectantul investiției “Alternativa Techirghiol”, al cărui beneficiar este Compania Națională Autostrăzi și Drumuri Naționale. Alternativa Techirghiol, reprezintă o autostradă de aproape 29 de kilometri care se va desprinde din actuala autostradă A4 (Centura Constanței) chiar din zona actualului nod cu Autostrada Soarelui A2, ce va lega Constanța de sudul litoralului.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

O firmă din Ploiești care a vrut să facă deratizare şi dezinsecţie la Constanța, hocus-pocus cu contestațiile la CNSC. Vizată este o licitație de la aeroport
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitația pentru pază la locațiile Drumuri Județene Constanța SA, contestată la CNSC!

18 Apr 2024 487

Primăria Constanța pune la bătaie pentru acest eveniment peste 400.000 euro fără TVA Delia, Elena Gheorghe, Motans și Iuliana Beregoi vor concerta la Zilele Constanței 2024!

17 Apr 2024 902

Administrația Chițac bagă peste 1,4 milioane de euro în noul sediu al Poliției Locale Constanța

13 Apr 2024 806

Primăria Constanța vrea să plătească 700.000 de euro pentru servicii veterinare pentru gestionarea animalelor fără stăpân din municipiu

13 Apr 2024 493

Chiriile cresc de la un an la altul. Care sunt prețurile la început de an 2024, în municipiul Constanța?

02 Apr 2024 1586

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația depusă de firma familiei directorului RAR, Marian Butnaru! Despre ce este vorba?

30 Mar 2024 650

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, reclamat la CNSC. Este vizată o licitație pentru materiale sanitare. S-a dictat modificarea documentației de atribuire!

30 Mar 2024 564

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 546

MAEParticiparea secretarului de stat Ana Tinca la conferința „Schimbarea dinamicii în regiunea extinsă a Mării Negre”

21 Mar 2024 370

Administrația Fondului Imobiliar SRL scoate la licitație serviciile de curățenie în spațiile administrate. Contractul se ridică la peste 170.000 de euro fără TVA

19 Mar 2024 648

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 643

Decizii CNSC Licitația pentru achiziția de materiale sanitare organizată de Spitalul de Boli Infecțioase, contestată

16 Mar 2024 650

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 639

Licitații publice Contract de peste 16 milioane de euro. Consiliul Județean Constanța a lansat o nouă licitație pentru lotul 3 de transport județean!

11 Mar 2024 1092

Achiziția pentru atribuirea contractului pentru pază și protecție în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța din nou contestată la CNSC! (DOCUMENT)

10 Mar 2024 708