Dezbatere publică despre mai multe legi la sediul Ministerului Afacerilor Interne

  • În cadrul acestor ședințe, conduse de secretarul de stat în MAI, Romeo Simionescu, au fost dezbătute aspectele de interes pentru participanți, aspecte ce vor fi avute în vedere de inițiatorii proiectelor, respectiv Inspectoratul General al Poliției Române, Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări și Direcția Generală Management Resurse Umane.
     
În zilele de 16 și 17 noiembrie 2023, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, au avut loc ședințele de dezbatere publică referitoare la proiectul Ordonanței de Urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea unor acte normative în scopul creșterii siguranței rutiere și proiectul Legii pentru modificarea și completarea unor acte normative privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și substanțe cu efecte psihoactive, respectiv la proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului și a Legii nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare organizate în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, transmite un comunicat de presă din partea Ministerului Afacerilor Interne.

În cadrul acestor ședințe, conduse de secretarul de stat în MAI, Romeo Simionescu, au fost dezbătute aspectele de interes pentru participanți, aspecte ce vor fi avute în vedere de inițiatorii proiectelor, respectiv Inspectoratul General al Poliției Române, Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări și Direcția Generală Management Resurse Umane.

La ședințe au participat reprezentanți ai unor organizații sindicale, organizații patronale, organizații profesionale, organizații neguvernamentale și persoane fizice interesate de proiecte.

Propunerile organizațiilor prezente la ședințele de dezbatere publică vor fi analizate la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne cu responsabilități în domeniu, urmând ca pe pagina de internet a MAI să fie publicată, în termen de 10 zile, minutele ședințelor, precum și modul în care acestea au fost valorificate.

Ministerul Afacerilor Interne manifestă transparență în legătură cu modificarea actelor legislative inițiate, proiectele fiind publicate pe pagina de internet a instituției, la secțiunea Transparență decizională, iar toți cetățenii au astfel posibilitatea de a transmite propuneri referitoare la acestea, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Măsuri dispuse de conducerea Ministerului Afacerilor Interne la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri, radiate din inventarul bunurilor care aparţin domeniului privat al municipiului Constanţa (DOCUMENT)

26 Feb 2024 196

Ședință a CLM Constanța Situația unui teren de peste 6300 mp de pe strada Cumpenei, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

26 Feb 2024 221

Ședință a CLM Constanța Aprobarea Programului lucrărilor de investiții pentru anul 2024, în atenția consilierilor locali (GALERIE FOTO+DOCUMENT)

26 Feb 2024 226

Matei Vlad Pascu, suspectul principal din tragedia de la 2 Mai, cere eliberarea, la Tribunalul Constanța

26 Feb 2024 377

Ședință a CLM Constanța Modificări în actul constitutiv al societăţii Termoficare Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

26 Feb 2024 239

Ședință ordinară a CLM Constanța Adoptarea criteriilor pentru accesul la locuințele construite prin programul ANL, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

26 Feb 2024 272

Declarații de avere Constanța Violeta Agop, auditor public extern la Camera de Conturi, averea și interesele (DOCUMENTE)

26 Feb 2024 274

European League. 27 februarie 2024 CSM Constanța, meci capital cu Dinamo, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“. Intrarea este liberă!

26 Feb 2024 524

Constănțeanul supărat Lipsa iluminatului public, în zona podului de la Agigea, un pericol pentru cetățeni. Ce spun autoritățile?

26 Feb 2024 373

Istoria Dobrogei Actorul Constantin Gheorghe Dimitriu Codru, directorul celei mai mari expoziții a provinciei

26 Feb 2024 551

Ședință ordinară a CLM Constanța! Aprobarea numărului maxim de autovehicule necesare desfășurării activităților la nivelul Primăriei municipiului Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

26 Feb 2024 328

Ședință CLM Constanța Consilierii vor aproba studiul de fezabilitate pentru Net City. Valoarea proiectului este de peste 2 miliarde lei cu TVA

26 Feb 2024 308

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Cosmin Sava, inspector în construcții la Inspectoratul de Stat în Construcții (DOCUMENTE)

26 Feb 2024 353

ISU Harghita „Împreună mai pregătiţi!” Săptămâna Protecţiei Civile – 26 februarie - 4 martie 2024

26 Feb 2024 225

Act de vandalism pe o stradă din Constanța! O mașină a fost avariată

26 Feb 2024 875