Actualitate

#DobrogeaAcademică Sesiune de comunicări științifice „Unirea Principatelor Române - realizare, recunoaștere și beneficii“

Academia Română și Patriarhia Română au organizat ieri, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul“ a Palatului Patriarhal, Sesiunea de comunicări științifice „Unirea Principatelor Române: realizare, recunoaștere și beneficii“.
 
Evenimentul a fost deschis în Catedrala Patriarhală cu Sfânta Liturghie, urmată de un Te-Deum și o depunere de coroane de flori de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și conducerea Academiei Române. Sesiunea de comunicări științifice a fost moderată de academician Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, cuvântul de deschidere aparținând Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, membru de onoare al Academiei Române, urmat de Cuvântul de salut al președintelui Academiei Române.
 
Au susținut comunicări științifice acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române, acad. Victor Spinei, vicepreședinte al Academiei Române și acad. Eugen Simion, președintele Secției de filologie și literatură a Academiei Române.
 
Au luat cuvântul apoi acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, preafericitului Părinte Patriarh Daniel, membru de onoare al Academiei Române, acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române, acad. Victor Spinei, vicepreședinte al Academiei Române și acad. Eugen Simion, președintele Secției de filologie și literatură a Academiei Române.
 

#DobrogeaAcademică, proiect ce conectează comunitatea dobrogeană la nucleul intelectualității românești

 
Proiectul #DobrogeaAcademică, asumat de cotidianul ZIUA de Constanța, are ca obiectiv conectarea comunității dobrogene la cel mai înalt for al intelectualității românești - Academia Română.
 
Gândit ca un demers editorial bivalent, la care contribuie cele mai importante instituții de educație și cultură constănțene, prin #DobrogeaAcademică se dorește, pe de o parte, readucerea în atenția comunității a relației Dobrogei cu Academia Română, din toate timpurile - începând cu Constantin I. Brătescu, iar pe de altă parte - un deziderat mai vechi -, pornește de la convingerea că vor exista academicieni care vor accepta invitația de a conferenția despre cel mai vechi pământ românesc atestat documentar.
 
Prin intermediul acestui proiect, ZIUA de Constanța își propune ca dobrogenii să cunoască activitatea acestui nucleu al intelectualității românești, prin promovarea preocupărilor actuale ale Academiei Române.
 
Citește și:
 
#DobrogeaAcademică - Acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, cu prilejul Zilei Culturii Naționale „Dacă există în fiecare o bază de cultură generală solidă, celelalte «educații» vin de la sine”

#DobrogeaAcademică Academia Română anunță înființarea canalului propriu de YouTube

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#DobrogeaAcademică România în și după pandemie. Punct de vedere al Academiei Române

06 Aug 2020 465

#DobrogeaAcademică Propunerile concrete ale Academiei Române pentru diminuarea efectelor negative ale schimbărilor climatice

04 Aug 2020 441

#DobrogeaAcademică „Educația on-line este o formă complementară educației directe, în sala de clasă”

30 Jul 2020 748

#DobrogeaAcademică Omagierea academicianului Cristofor I. Simionescu, la 100 de ani de la naștere, a prilejuit lansarea unui întreg poștal

10 Jul 2020 398

#DobrogeaAcademică Academia Română și Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova își unesc forțele întru promovarea științei

09 Jul 2020 615

#DobrogeaDigitală – „DobrogeaAcademică” #DobrogeaAcademică, la un an – dimensiunea unui proiect dedicat comunității

02 Jul 2020 2694

#DobrogeaAcademică Emisiune specială de mărci poștale dedicată unui secol de cercetare speologică în România (galerie foto)

22 Jun 2020 279

#DobrogeaAcademică Academicianul Nicolae Zamfir conferențiază despre Laserul de la Măgurele

11 Jun 2020 534

#DobrogeaAcademică Momente esențiale din istoria „celui mai înalt for științific-cultural al țării”

09 Jun 2020 595

#DobrogeaAcademică Academia Română a marcat un secol de la semnarea Tratatului de la Trianon după un secol

06 Jun 2020 523

#DobrogeaAcademică Alte 50 de tablete donate de Academia Română au ajuns la elevi din mediul rural gălățean

04 Jun 2020 1626

#DobrogeaAcademică Academia Română a donat 50 de tablete unor elevi merituoși din zonele rurale vasluiene

01 Jun 2020 1853

#DobrogeaAcademică Cercetarea din Academia Română – pe locul 2 în România și pe locul 676 în lume

27 May 2020 843

#DobrogeaAcademică „Biroul Prezidiului Academiei Române nu poate rămâne indiferent la acțiunile concertate de discreditare a României”

22 May 2020 1333

#DobrogeaAcademică Biroul Prezidiului Academiei Române respinge alegaţiile defăimătoare la adresa acad. Ioan-Aurel Pop

16 May 2020 2458