Actualitate

Două spitale noi la Constanţa. Ce specialităţi vor avea

La Constanţa ar putea fi construite două noi unităţi medicale. Este vorba despre o structură medicală în domeniul obstetrică-ginecologie şi neonatologie şi un spital care să asigure condiţii de tratament şi spitalizare decente pentru bolnavii de cancer.
 
Consiliul Judeţean Constanţa a solicitat şi a obţinut de la Primăria Constanţa Certificatul de urbanism nr. 545 din 10 martie 2017 pentru „Crearea unei structuri medicale în domeniul obstetrică-ginecologie şi neonatologie în judeţul Constanţa (lot 1) şi Centrul de radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (lot 2) - studiu de fezabilitate“. Certificatul de urbanism este valabil 24 de luni. Adresa celor două unităţi sanitare noi este pe bulevardul Tomis nr. 145, lot 2/1 şi lot 2/2.
 
Reamintim că, anul trecut, consilierii judeţeni au aprobat în şedinţă de CJC demararea studiilor de oportunitate şi a studiilor de fezabilitate pentru aceste proiecte. Ambele propuneri au la bază Strategia Naţională de Sănătate pentru perioada 2014-2020. Dacă va prinde viaţă, structura medicală în domeniul obstetrică-ginecologie şi neonatologie în judeţul Constanţa va oferi servicii precum obstetrică-ginecologie, ginecologie generală, asistenţă la naştere, naştere sub apă, analgezie peridurală, prelevare de celule stem, managementul sarcinii cu risc crescut, psihologia sarcinii şi a lăuziei, diagnostic prenatal, neonatologie, reproducere asistată, ginecologie endocrinologică, chirurgie ginecologică şi chirurgie fetală. Unitatea va dispune şi de un laborator de analize medicale.
 
Cel de-al doilea spital, cu profil oncologic, va avea mai multe obiecte de activitate: diagnosticul, tratamentul (chimioterapie, radioterapie, chirurgie), precum şi urmărirea pacienţilor după încheierea tratamentului de specialitate, managementul reacţiilor adverse pentru tratament, screeningul pentru anumite localizări de cancer sau tratamente paliative pentru pacienţii în cazul cărora tratamentele nu mai sunt oportune.
 
Citeşte şi:
 
Sondaj de opinie 70% dintre respondenţi îşi doresc înfiinţarea spitalelor de oncologie şi obstetrică-ginecologie!
 
Sondaj de opinie Consideraţi oportună înfiinţarea de spitale specializate pe oncologie şi obstetrică-ginecologie-neonatologie în judeţ?
 
UPDATE 2 CJC anunţă că un nou spital de oncologie ar putea funcţiona în fostul sanatoriu de la Eforie Sud

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imagini de la eveniment. Constanţa Accident rutier lângă Spitalul Judeţean, cu două maşini implicate. O persoană rănită (galerie foto + video)

25 Jun 2019 2101

ITM Constanța, despre două accidente de muncă, produse săptămâna trecută

23 Jun 2019 754

Ce va livra o firmă din Iaşi Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa (document)

21 Jun 2019 994

UPDATE. Final sângeros al minivacanței de Rusalii. O femeie a fost înjunghiată lângă o discotecă din Costinești (galerie foto+video)

18 Jun 2019 17691

În urma verificării, nu s-au constatat deficienţe Directorul Spitalului Judeţean Constanţa - „Acuzaţiile apărute cu privire la meniurile oferite de societatea de catering sunt nefondate“

08 Jun 2019 1469

Surprize, spectacol de magie şi iluzionism Micuţii pacienţi, răsfăţaţi, de Ziua Copilului, de Arimex Comexim 2000 şi Asociaţia „Suflete Deschise“ (galerie foto)

03 Jun 2019 890

Patru accidente de muncă, produse la sfârșitul lunii mai în județul Constanța. Ce spune inspectoratul de muncă

02 Jun 2019 686

Cine va livra kiturile de reactivi gaze în sânge Spitalului Judeţean Constanţa (document)

31 May 2019 586

Cine va livra incineratoare Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa (document)

30 May 2019 664

Ce firmă va livra consumabile pentru mai multe secții ale Spitalului Județean Constanța (document)

18 May 2019 675

Tragedia nopţii. Doliu la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Constanţa. Medicii nu au mai putut face nimic.

16 May 2019 6839

Ce firmă va furniza materiale sanitare Spitalului Judeţean Constanţa (document)

16 May 2019 485

Ce societate va actualiza sistemul „Hipocrate“ al Spitalului Judeţean Constanţa (document)

15 May 2019 694

Un ambulanțier de la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța are nevoie urgent de sânge. Unde se poate dona (galerie foto)

13 May 2019 1259

Ce firme vor furniza materiale sanitare Spitalului Județean Constanța (document)

13 May 2019 601