Editorial Femeia, eterna poveste





 
  • Astăzi în mod clar este despre feminin, cu toată magia sa, cu toată aura care o înconjoară.
 
Sunt convinsă că absolut deloc întâmplător luna martie a fost aleasă pentru a celebra Ziua femeii, este luna din an în care natura renaște, prinde din nou viață, iar femeia este ființa minunată care are această capacitate și potențial de a da naștere, simbolistica este evidentă.
 
Femeia este cea care a inspirat, a fost muză în toate timpurile pentru marii poeți, artiști din toate zonele artei, care s-au străduit să o descrie, să-i surprindă misterul și magia, iar în același timp să îi redea frumusețea, feminitatea sau delicatețea. Cu toate acestea, rămâne un inefabil care este foarte dificil de surprins chiar și de mari artiști, aproape la fel de greu cum este de descris iubirea. Leonardo da Vinci a fost printre cei care au reușit să descrie cu penelul sublimul și misterul feminin cu a lui Mona Lisa, unul din cele mai celebre și apreciate tablouri din lume.
 
Grecii antici au lăsat o frumoasă moștenire, pe care o putem admira și azi în vestiigile templelor rămase și care au stat ca model de inspirație și pentru romanii fascinați de cultura elenă.
 
Grecii aveau o zeiță pentru fiecare dintre aspectele femininului la superlativ. Afrodita-zeita frumuseții și a iubirii, Atena-zeița înțelepciunii, Hera-zeița soție, Artemis-zeița luptătoare a vânătorii, etc. Statuile sculptate atunci și-au păstrat până în vremurile noastre frumusețea și admirația pe care le provoacă privitorilor.
 
Pentru fiecare trăsătură feminină era câte o reprezentantă de seamă, în numele căreia se construiau temple, se aduceau ofrande, iar pentru poeții si artiștii timpului serveau drept teme de inspirație. Și nu doar pentru ei, dar și pentru femeile acelor vremuri, care avea un model și o protectoare în acest fel.
 
În toate culturile, chiar și în cele mai vechi, se poate regăsi aceeași adorație pentru divinul feminin, în toate aspectele sale, de la întruchiparea abundenței, vieții, până la înțelepciune, iubire, compasiune.

 
Fiecare zeitate, indiferent din ce cultură provine, este în cele din urmă un arhetip, adânc înrădăcinat în mentalul colectiv de-a lungul secolelor de existență umană. Ele întruchipează acele roluri pe care le îmbrăcăm pe parcursul vieții, în funcție de vârstă, de preocupările perioadei prin care trecem sau de trăsăturile cu care ne naștem.
 

Vremurile s-au schimbat, rolurile au suferit și ele adaptări la necesitățile timpului, modei, însă am convingerea că dincolo de toate acestea, femeia este și va rămâne subiect de admirație, o muză de netăgăduit.
 
 
Citește și
Se caută părinți!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Caz șocant în județul Constanța! O mamă, suspectată că și-ar fi violat de mai multe ori propria fiică. Femeia a ajuns după gratii

26 Apr 2024 630

Detalii exclusive din dosar! Caz șocant în Constanța! Bărbat incendiat cu alcool medicinal – „Îmi pare extrem de rău pentru ceea ce s-a întâmplat“ (DOCUMENT)

21 Apr 2024 1026

Marea Britanie Puțini știu că regina Elisabeta a II-a avea o sosie. Cine este femeia care o înlocuia

20 Apr 2024 890

Un bărbat și o femeie, încarcerați în Penitenciarul Poarta Albă. Ce fapte i-au adus după gratii?

17 Apr 2024 588

Constanța. Arest prelungit pentru femeia care și-ar fi incendiat concubinul

15 Apr 2024 357

Accident rutier, în Basarabi, județul Constanța. O femeie este accidentată

09 Apr 2024 1021

Doliu în diplomație Soția ambasadorului Federației Ruse în România a murit

09 Apr 2024 500

Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din Constanța, în zona Gării CFR (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1109

Șoferiță beată, implicată într-un accident rutier pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din Constanța. Ce alcoolemie avea femeia

06 Apr 2024 1070

Oficial de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa despre femeia suspectată că a agresat un polițist la Medgidia

05 Apr 2024 534

Scandal în sediul Poliției Municipiului Medgidia! O femeie, suspectată că ar fi agresat un polițist

05 Apr 2024 523

IPJ SibiuFemeie reținută, cercetată penal pentru mai multe infracțiuni de furt calificat

04 Apr 2024 303

Poliţiştii îl caută pe soţul senatoarei Dianei Şoşoacă pentru montarea unei brăţări de monitorizare electronică

02 Apr 2024 729

Ce sfânt sărbătorim astăzi în Calendarul ortodox, din 31 martie 2024?

31 Mar 2024 703

Oficiali de la IPJ Tulcea despre femeia din Baia găsită împușcată

29 Mar 2024 920