Actualitate

Ele sunt fetele care au plecat pe nava-şcoală „Mircea“ în marşul istoric (galerie foto)

Nava-şcoală „Mircea” a plecat pe 5 mai în marşul istoric, iar bricul, care este un simbol al învăţământului românesc de marină, va împlini în luna mai 80 de ani de când a intrat în serviciul Marinei Militare Române.
 
Bricul va ajunge în Hamburg, portul unde a fost construit, iar la întoarcerea în portul Constanţa va urma traseul efectuat în urmă cu opt decenii. De asemenea, în cele trei luni în care vor naviga prin 10 ţări şi 12 porturi, pe navă se vor afla şi câteva fete, care vor să urmeze o carieră în marina militară.

În galeria foto a acestui articol le puteţi vedea pe cele 8 tinere care, cu speranţă în ochi, au pornit în drumul lor pe apele tulburi pentru o carieră în Forţele Navale. Unele doresc să revină pe bricul „Mircea” ca sa fie un exemplu pentru tinerii ce fac practică pe această navă-şcoală. Totuşi, cele mai multe schiţau un zâmbet doar pentru a-şi ascunde emoţiile. Sunt emotive, dar puternice. Când contraamiralul Florin Panait a dat mâna cu fiecare elev şi student înainte de plecarea pe mare, fetele, copleşite de încărcătura emoţională a momentului, cu o tărie de invidiat, au dat noroc şi au plecat încrezătoare.
 
Da, sunt 8 fete în această serie care s-a îmbarcat pe navă. Una dintre ele, o tânără cadetă, urmează o tradiţie de familie. Fratele ei a fost pe bric în anul 2012, când a efectuat marşul istoric, iar acum a venit rândul ei. Tânăra din Drobeta - Turnu Severin a declarat că ştie că va fi o experienţă unică şi speră că va ajunge să lucreze pe viitor pe această navă. „Cred că va fi o experienţă minunată şi unică în viaţă. Mă aşteaptă acasă înapoi mama, tata, fratele. A venit aici doar fratele meu. Era puţin emoţionat, dar şi el a avut parte de un marş cu bricul «Mircea» în anul 2012. Fratele meu mi-a insuflat această meserie. Vreau să ajung să lucrez pe bric sau pe una dintre fregate”, a spus tânăra Denisa Maria Rostogol.
 
Pe parcursul marşului va avea loc vizionarea filmului documentar „Adrian V. Rădulescu - ctitorul“. Nava-şcoală „Mircea” va traversa, pe parcursul celor trei luni de marş, Marea Neagră, Marea Marmara, Marea Egee, Marea Mediterană, Oceanul Atlantic şi Marea Nordului, cu escale în porturile: Siracusa (Italia), Barcelona (Spania), Almeria (Spania), Cadiz (Spania), Brest (Franţa), Rouen (Franţa), Haga (Olanda), Hamburg (Germania), Southampton (Marea Britanie), Lisabona (Portugalia), Valleta (Malta) şi Istanbul (Turcia). Echipajul navei va fi format din 179 de membri, dintre care 57 de studenţi de anul II ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, 32 de elevi din anul I de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, cărora li se alătură şi 14 cadeţi străini de la academiile navale din Albania, Bulgaria, China, Franţa, Portugalia, Polonia, Turcia şi Ucraina. Velierul va acosta în portul Almeria (Spania), în perioada 25 - 26 mai, pentru ca membrii echipajului să îşi poată exercita dreptul la vot, în contextul alegerilor pentru Parlamentul European.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Reparaţii la calea ferată ce leagă Feteşti de Ciulniţa. Cine se va ocupa de lucrări (document)

17 Sep 2019 556

Încep lucrările de reabilitare a podurilor rutiere de la Feteşti şi Cernavodă. Istoria celor două poduri

16 Sep 2019 1615

Percheziţii în Techirghiol și în Eforie. Tineri arestaţi preventiv. Povestea îngrozitoare a unei fete de 16 ani

13 Sep 2019 6657

„M-am luptat cu moartea!” Cum a salvat un turist o tânără de la înec, la Vama Veche

23 Aug 2019 989

Investigatori sub acoperire, infiltraţi într-un tren pe ruta Medgidia - Feteşti. Cine a picat în plasă

23 Aug 2019 2515

Formaţii din Constanţa, aur la Campionatul Naţional de volei pe plajă, de la Mamaia

20 Aug 2019 582

UPDATE Trafic oprit spre litoral, pe Autostrada Soarelui

07 Aug 2019 950

Interesele dobrogenilor, îngropate în sertarele Parlamentului Proiectul de lege privind anularea taxelor de pod de la Giurgeni şi Feteşti nu a mai ajuns la Camera Deputaţilor

06 Aug 2019 959

Presupusul criminal din Caracal ar fi făcut parte dintr-o grupare infracţională condusă de un constănţean

30 Jul 2019 1755

Mangalia Mesaj de compasiune pentru fetele ucise la Caracal, afişat la meciul CS Poseidon Limanu 2 Mai - Viitorul Fântânele

30 Jul 2019 723

Cazul de la Caracal Suspectul a recunoscut ambele crime

28 Jul 2019 1001

Autoturism în flăcări, pe Autostrada Soarelui

27 Jul 2019 728

Atenție! Aglomerație pe Autostrada Soarelui, pe sensul către litoral

27 Jul 2019 1181

Tragedia de la Caracal, în care au murit două fete, se va discuta în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Ce a scris Iohannis pe Facebook

27 Jul 2019 2439

UPDATE. Ipoteză șocantă în cazul fetelor dispărute în Olt Rămășite umane, găsite acasă la un mecanic auto

26 Jul 2019 1337