Experți din Ministerul Apărării Naționale, la cea de-a șaptea ediție CyDEx

O echipă de experți din cadrul Ministerului Apărării Naționale, coordonată de Agenția de apărare cibernetică din cadrul Comandamentului Apărării Cibernetice, a participat, în perioada 17-19 octombrie, la cel mai mare exerciţiu naţional de securitate cibernetică CyDEx, organizat de Serviciul Român de Informații, prin intermediul Centrului Național Cyberint.

Ministerul Apărării Naționale a participat la cea de-a VII a ediție a exercițiului și, ca în fiecare an, prin Agenția de apărare cibernetică, a contribuit la partea de dezvoltare şi coordonare a exercițiului pentru două dintre cele șase scenarii tehnice jucate, respectiv un scenariu de analiză forensic a unui telefon mobil cu sistem de operare Android și un scenariu de tip Capture the Flag.

Evenimentul a reunit circa 500 de experți din peste 80 de instituții cu atribuții în domeniul securității cibernetice, din mediul public, privat şi academic. CyDEx este singurul exercițiu național de securitate cibernetică axat pe componenta practică (hands-on).

„În cadrul exercițiului au fost simulate șase scenarii complexe, iar participanții au desfășurat activități specifice de soluționare a unor incidente cibernetice cu grade diferite de dificultate - atacuri simulate de tip phishing, script, exploit, zero day, compromiterea unui telefon de tip Android, amenințarea infrastructurii cloud sau a celei critice.
CyDEx a avut ca principal obiectiv exersarea capacităților de apărare în domeniul securității cibernetice împotriva amenințărilor la adresa infrastructurilor IT&C cu valențe critice pentru securitatea națională.

Activitatea a contribuit la conștientizarea nivelului de pregătire și expertizei tehnice în situația unui eveniment care ar putea afecta major spațiul cibernetic la nivel național. În același timp, exercițiul a ajutat la dezvoltarea și consolidarea parteneriatului public-privat în vederea dezvoltării unui mecanism eficient de avertizare, alertă și reacție la incidentele cibernetice.

Ediția din acest an a fost sprijinită, ca parteneri parteneri instituționali, de: Ministerul Apărării Naționale (Comandamentul Apărării Cibernetice), Serviciul de Informații Externe, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul de Interne, Directoratul Național de Securitate Cibernetică, Serviciul de Protecție și Pază, Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, precum și de Bitsentinel, PaloAlto, Clico, Enevo, Eviden, Microsoft, Adobe, TrendMicro, în calitate de parteneri din mediul privat“ - au mai precizat reprezentanții MApN.

Citește și: 

MapNExercițiul „Cetatea 2023” s-a finalizat cu succes

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Apărării „Bucuria Învierii Domnului va găsi în sărbătoare și marea familie a Armatei României“

04 May 2024 363

MApNExercițiul multinațional SWIFT RESPONSE 24

01 May 2024 301

Cursul pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict, ediția a XX-a, organizat la Constanța

01 May 2024 365

MApN Exercițiul multinațional Swift Response 24, una din cele mai mari operațiuni de desant aerian din Europa

30 Apr 2024 587

MApNMinistrul apărării naționale, la ceremonia de schimbare a comenzii Comandamentului facilității navale de sprijin Deveselu

30 Apr 2024 472

MApNVideoconferință cu militarii din teatrele de operații și misiuni externe

30 Apr 2024 266

MApNRomânia sprijină populația civilă din Fâșia Gaza

29 Apr 2024 258

MApN prin UM 02311 Constanța, repară pavilioanele din Cazarma 390 Constanța. Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

28 Apr 2024 486

MApN Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Irlandei la București

26 Apr 2024 342

MApN Acord de cooperare în domeniul apărării între România și Republica Coreea semnat, în premieră, la Seul

23 Apr 2024 264

MApNConsiliul Afaceri Externe, la Luxemburg

23 Apr 2024 298

MApN Se fac înscrieri pentru cursurile de ofițeri în Armata Română! Vezi câte locuri sunt disponibile în Constanța

22 Apr 2024 600

România MApN se pregătește de a doua campanile de recrutare a soldaților. Vezi ce criterii trebuie îndeplinite

22 Apr 2024 560

MApNElemente din analiza procesului de angajare în armată a soldaților profesioniști

22 Apr 2024 299

Dosarul vizând pensia amiralului Vergil Chițac, primarul din Constanța, declinat la Curtea de Apel (MINUTA)

19 Apr 2024 941