Fostul premier al Republicii Moldova, la un pas să cadă în prăpastie în Munții Bucegi

foto: Facebook/ Ion Sturza

Fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza, a povestit, într-o postare pe pagina personală de Facebook, că pe data de 1 iunie a fost la un pas de a-și pierde viața în Munții Bucegi, în urma unui accident. El a fost salvat de autorități. 
 

„Ultimul pas, ultimul pasaj cu gheață și zăpadă pe o brână mai ciudată și... hăul... Norocul (dacă se poate de vorbit aici de noroc) a fost că am reușit să mă regrupez și stabilizez înainte de segmentul vertical.

La un pas de... Am fost stabilizat pe munte de doi mountaneers (alpiniști) inimoși care - cu riscul vieții - au coborât către mine până au venit cei de la Salvamont.

Știu că le-a fost extrem de greu, le auzeam vocile tot mai alarmate. Nu știu cine sunt, știu doar atât: unul din ei îmi povestea că el crede în Dumnezeu și că totul va fi bine! Și chiar a fost. O să-i găsesc neapărat pe salvatorii mei pentru a face o rugăciune împreună pentru sănătatea și salvarea tuturor”, spune Ion Sturza, pe Facebook.


El a menționat că fost transportat de către echipajul SMURD Sinaia la Unitatea de Urgență Ploiești.

„Tot ce a urmat a fost ca la carte. Echipa Salvamont de la Piatra Arsă a venit rapid: „Hai, nea Ion, că poți!” Târât pe potecă și - culmea! - am reușit să fac câteva sute de metri de picioare fără a pune în pericol viața salvatorilor.

SMURD Sinaia – stabilizat, oxigenat și transportat la Unitatea de Urgență Ploiești. Preluat, triat, testat, chirurgie, stabilizat.

Văzând aglomerația mare de la Urgență, am preferat să nu ocup patul cuiva și am fost transferat la Centrul de recuperare de la Enayati Medical City din București”, a adăugat Ion Sturza.


În încheierea mesajului, el spune că acum starea lui de sănătate este stabilă.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Compania Air Moldova renunţă la decizia de a relua zborurile spre Rusia

12 Sep 2022 494

Întâlnire oficială la Palatul Victoria! Premierul Nicolae Ciucă l-a primit pe ministrul Agriculturii din Republica Moldova

09 Sep 2022 456

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, de Ziua Limbii Române „Să ne bucurăm că astăzi, avem dreptul să ne exprimăm liber cuvintele din vocabular, fără să fim constrânși“

31 Aug 2022 423

UPDATE Ședință ordinară a CLM Constanța. Consilierii au adoptat Regulamentul privind salubrizarea care modifică frecvența colectării deșeurilor în Constanța!

31 Aug 2022 1143

Premierul Ciucă, mesaj de ziua Independenței Republicii Moldova „ Am fost, suntem și vom fi alături de frații noștri de peste Prut“

27 Aug 2022 466

Atenție! Transport de particule de praf saharian în sudul țării

25 Aug 2022 736

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, întrevedere cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu (GALERIE FOTO)

29 Jul 2022 701

UPDATE. Fotbal pe plajă România a învins Anglia și Malta la Euro Beach Soccer League 2022

28 Jul 2022 1106

Fotbal pe plajă Constănțeni în lotul României care participă la Euro Beach Soccer League

20 Jul 2022 979

Ministrul german de Externe „Pe Dunăre şi prin portul Constanţa pot trece două milioane de tone de cereale ucrainene“ (VIDEO)

15 Jul 2022 734

Ciucă, față în față cu ministrul german de Externe. Despre ce au discutat cei doi oficiali

15 Jul 2022 604

Ministrul Bogdan Aurescu, precizări de ultimă oră despre războiul din Ucraina

15 Jul 2022 598

Ministrul german al Afacerilor Externe, Annalena Baerbock, va fi în vizită la Bucureşti şi Constanţa

14 Jul 2022 630

Ședință la Guvernul României Se va aproba un proiect de lege pentru ratificarea Protocoalelor de aderare la NATO a Finlandei şi a Suediei

13 Jul 2022 557

Radu Mihail Filip, noul purtător de cuvânt al MAE. Unde și-a desfășurat activitatea anterior funcției actuale

07 Jul 2022 683