IGSU Pompierii militari au intervenit în peste 1.300 situații de urgență în ultimele 24 de ore

Pompieri. Foto: Facebook/IGSUSalvatorii au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.363 misiuni desfășurate de echipajele operative, în ultimele 24 de ore.

Potrivit IGSU, la nivel național, 1.167 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe solicitări de sprijin fiind înregistrate în zona București-Ilfov (258 cazuri), urmată de județele Mureș (57 cazuri), Cluj (54 cazuri) și Timiș (42 cazuri).

În ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 92 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 163 misiuni pentru protecția comunităților.

„Din totalul celor 92 incendii care au avut loc în ultimele 24 de ore la nivel național, 52 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), fiind afectate aproximativ 90 ha de teren.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 4 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 1 persoană și-a pierdut viața în județul Suceava.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 4 persoane aflate în dificultate“ - au precizat reprezentanții IGSU.


Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

❗O intervenție complexă a avut loc ieri, în județul Suceava, pe raza localității Vicovu de Sus, unde echipajele operative au fost solicitate să intervină pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs între două autovehicule. Primele echipaje de descarcerare și prim ajutor ajunse la locul solicitării au constatat că în urma evenimentului rutier au rezultat trei victime, dintre care una încarcerată, inconștientă, în stop cardio-respirator. Colegii noștri au extras persoana din autoturismul avariat și au aplicat manevre de resuscitare, însă fără rezultat. Echipajele de prim ajutor au acordat asistență medicală de urgență la fața locului celorlalți pasageri implicați în incidentul rutier. 

❗O intervenție care a presupus efort susținut din partea echipajelor de stingere din județul Brașov a avut loc ieri, în municipiul reședință, pe Drumul Poienii. Pompierii militari au fost solicitați printr-un apel la numărul de urgență 112 să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o locuință. Ajunse la fața locului, echipajele de intervenție au constatat că arderea se manifesta generalizat, cu flacără puternică la întreaga construcție. Focul a fost stins, astfel înlăturându-se pericolul de propagare la imobilele din imediata apropiere și fără a fi înregistrate victime.

„Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 211 pompieri salvatori și 169 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au mai precizat reprezentanții IGSU


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSU Peste 3.000 de pompieri au intervenit în timpul codurilor de vreme rea. Unde au fost cele mai multe solicitări

28 Jan 2023 209

IGSU Peste 5.000 de pompieri cu peste 3.600 mijloace tehnice, pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale vizate de vremea rea

27 Jan 2023 360

IGSU Pompierii militari au salvat 21 de persoane aflate în dificultate în ultimele 24 de ore

26 Jan 2023 346

Un pompier și iubita lui, voluntar SMURD, salvatori eroi. "Încearcă să te liniștești, va fi bine!"

25 Jan 2023 2153

IGSU Peste 4.900 de pompieri sunt pregătiți să intervină, zilnic, la nivel național în timpul minivacanței prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române

20 Jan 2023 471

9 localități din 7 județe au fost afectate de manifestarea fenomenelor hidrometeorologice. Intervenție în zona Pădurii Babadag

19 Jan 2023 618

Avertizări meteo de vreme rea în toată țara! Unde au fost solicitați pompierii să intervină

18 Jan 2023 567

Weekend de foc pentru salvatorii din întreaga țară! Unde au intervenit

16 Jan 2023 494

Peste 1800 de intervenții gestionate de pompierii din întreaga țară. Unde au intervenit

13 Jan 2023 492

IGSU Pompierii au intervenit la stingerea a 65 de incendii, în urma cărora două persoane și-au pierdut viața

10 Jan 2023 468

Imagini impresionante Cum au salvat pompierii constănțeni un câine, în urma unui incendiu izbucnit într-un apartament(VIDEO)

07 Jan 2023 1143

Salvatorii au intervenit la peste 1000 de cazuri. Clasamentul zonelor cu cele mai multe solicitări

05 Jan 2023 510

IGSU Zilnic, în România, echivalentul populației unei comune de dimensiuni medii primește ajutor din partea echipajelor SMURD

04 Jan 2023 500

Pompierii militari, la datorie în ajunul Anului Nou. Unde au fost înregistrate cele mai multe solicitări

01 Jan 2023 665

Patru persoane și-au pierdut viața în incendii, în ultimele 24 de ore. Unde s-au produs tragediile

30 Dec 2022 602