În Bihor Incendiu izbucnit în podul unei case. Recomandările pompierilor


Sursa foto: ISU Bihor



 
  • În seara zilei de marți, 19 decembrie a.c., în jurul orei 20.55, pompierii militari din cadrul Stației Ștei au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în podul unei case din localitatea Valea de Jos, comuna Rieni, potrivit ISU Bihor.
 
Echipajele de pompieri au stins incendiul în limitele găsite, reușind să limiteze pagubele la aproximativ doi metri pătrați tavan.
 
Cauza probabilă a evenimentului a constituit-o un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, conform sursei citate.
 
La nivelul județului Bihor, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” derulează campaniile de informare şi educaţie preventivă R.I.S.C. „Siguranţa NU e un joc de noroc!” și R.I.S.C. „Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale!”, scopul acestora vizând salvarea de vieți și bunuri prin conștientizarea cetățenilor asupra riscurilor majore la care se expun prin nerespectarea normelor de prevenire a situațiilor de urgență.
 

„Cauzele producerii a numeroase astfel de evenimente sunt legate de necurăţarea periodică a funinginii depuse pe coşurile de fum, neîntreţinerea coşurilor în urma utilizării lor îndelungate, neizolarea faţă de materialele combustibile din structura acoperişurilor şi planşeelor (grinzi, căpriori), neasigurarea etanşării burlanelor şi coşurilor de fum, precum şi existenţa unor coşuri de evacuare a fumului cu terminaţie în spaţiul podului pentru a menţine o temperatură mai ridicată şi pentru afumarea cărnii”, transmit pompierii.

 
Astfel de evenimente se pot solda cu mari pagube materiale și uneori, din nefericire, cu persoane rănite sau chiar cu  pierderi de vieți omenești, iar pentru preîntâmpinarea acestor situații, coşurile de fum trebuie curăţate periodic, verificate și reparate (dacă este cazul) de persoane specializate şi autorizate, mai reaintește sursa.
 

„De asemenea, în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile. Totodată, coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile”, conchid asalvatorii bihoreni.

 
 Citește și
Un bărbat a murit în urma unui incendiu în județul Sibiu

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Bihor300 de locuri scoase la concurs la Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă

25 Apr 2024 273

ISU BihorIncendiu la o societate comercială din Săcueni

24 Apr 2024 229

ISU BihorO pisică blocată între două clădiri din Oradea, salvată de pompieri

22 Apr 2024 291

ISU Bihor O octogenară rănită a fost salvată de pompieri, în Oradea

22 Apr 2024 235

ISU BihorBilanț

16 Apr 2024 251

ISU Bihor Incendiu la o locuință din Cetariu

16 Apr 2024 275

ISU BihorDouă incendii produse în Bihor, în Oradea și Ortiteag

15 Apr 2024 301

ISU Bihor Incendii în șase localități bihorene

10 Apr 2024 264

ISU BihorIncendiu la un supermarket din Oradea

08 Apr 2024 271

ISU BihorIncendiu izbucnit în zori de zi, într-o gospodărie din Salonta

05 Apr 2024 332

ISU BihorUn pompier bihorean, multiplu campion național la culturism, organizează un eveniment sportiv caritabil, pentru o fetiță grav bolnavă, în Marghita

03 Apr 2024 346

ISU BihorIntervenții ale pompierilor militari bihoreni pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase

29 Mar 2024 315

ISU BihorDoi copilași, blocați în mașină, salvați de pompierii orădeni

26 Mar 2024 321

ISU BihorEchipajele Stației de Pompieri Aleșd, Secției de Pompieri Beiuș și Detașamentului 1 de Pompieri Oradea au acționat pentru stingerea a șapte incendii

25 Mar 2024 342

ISU BihorIncendiu în comuna Biharia-Atenție unde depozitați cenușa și jarul!

18 Mar 2024 382