Incertitudini privind soarta constănţeanului Andrei Postelnicu Ce crede mama jurnalistului prăbuşit cu avionul în Atlantic (video)

„El pilotează din pasiune. El şi-a dorit să facă asta. Este un hobby. A pilotat de nu ştiu câte ori. Este o întâmplare nefericită. Are zeci de ore de zbor”... spunea ieri mama jurnalistului Andrei Postelnicu, care simţea că fiul său va fi găsit în viaţă. „Autorităţile nu fac niciun fel de declaraţii, dar eu simt că el trăieşte!”, mărturisea Mihaela Postelnicu.  

„Vă daţi seama în America acum e noapte, este diferenţă de 7 ore, şi oficialităţile, cu care am luat legătura, au zis că până nu au o situaţie concretă, nu pot să dea niciun fel de declaraţii. Deci nu ştiu absolut nimic! Prietena lui e plecată acolo cu un prieten, dar probabil că începând de mâine (n.r. de astăzi) o să mai primim şi alte informaţii”, declara îndurerată mama jurnalistului constănţean. Ultima dată când a luat legătura cu Andrei, acesta le-a transmis părinţilor pe mail două fotografii. „Erau două fotografii foarte frumoase”, a spus Mihaela Postelnicu. „De sărbători am fost la el în Anglia, la Londra”, a mai mărturisit mama lui Andrei Postelnicu. Potrivit www.wptv.com, avionul prăbuşit, pilotat de Andrei Postelnicu, a decolat de pe aeroportul Marathon din Florida Keys. Destinaţia era Vero Beach. Aici ar fi trebuit să ajungă Andrei Postelnicu vineri noaptea. Acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Aparatul de zbor a dispărut undeva în apropiere de insula St. Lucie, conform aceleiaşi surse. Căutările aeriene s-au concentrat pe posibilitatea ca acesta să se fi prăbuşit în Oceanul Atlantic. De la Biroul Şerifului Martin County s-au aflat informaţii potrivit cărora oamenii au descoperit pe plajă, în apropiere de Insula Hutchinson, aduse de valuri, o gheată şi un rucsac care aparţineau jurnalistului constănţean. În rucsac au fost găsite actele de identitate şi brevetul de pilot ale lui Adrian Postelnicu. Ultimele informaţii deţinute de Biroul Şerifului cu privire la jurnalistul constănţean provin de luni dimineaţa. De atunci nu a mai apărut nicio veste. 
Oficialii americani au declarat duminică că dacă nu vor avea noi date privind Andrei Postelnicu sau avionul pe care-l pilota, Patrula Aeriană Civilă va folosi sonare în încercarea de a-l găsi pe Andrei.
De asemenea, toţi cetăţenii care găsesc noi dovezi pe plajă au fost rugaţi să ia legătura cu autorităţile, apelând numărul de urgenţă 911.
Postelnicu a închiriat avionul, un Piper PA-28 Cherokee, de la o companie locală denumită „Pilot's Paradise”.
 
A părăsit România la 17 ani
 
Andrei Postelnicu a plecat din România la vârsta de 17 ani, fiind singurul jurnalist român de nivel european. El a lucrat timp de opt ani pentru cotidianul britanic Financial Times şi pentru Bloomberg News. Activitatea sa jurnalistică include reportaje, articole de analiză şi comentarii pentru BBC, RFI, Foreign Policy şi Newsweek.
Andrei Postelnicu este fiul profesoarei de franceză Mihaela Postelnicu. Mama sa a lucrat în televiziunea locală MTC. Potrivit adevarul.ro, Andrei a absolvit în 1995 Liceul de limbi străine George Călinescu din Constanţa, clasa de Engleză intensiv. El şi-a continuat studiile la Academia de Poliţie. În 2012, Andrei Postelnicu a reuşit să-şi îndeplinească visul: să piloteze.

UPDATE, ora 10.30
Potrivit wptv.com, în cursul zilei de ieri au fost descoperite pe plajă trei bucăţi din avionul prăbuşit. Căutările continuă în cazul pilotului dispărut.

.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un avion rusesc a fost doborât de armata ucraineană

19 Apr 2024 440

În Portul Mangalia Două drone de tip avion au intrat în dotarea Poliției de Frontieră (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 597

​LIVE TEXT. Eveniment important la Mangalia Două drone de tip avion, cu decolare verticală, intră azi în dotarea Poliţiei de Frontieră (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 1427

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat, şi șeful Poliţiei de Frontieră din România vin mâine la Mangalia!

16 Apr 2024 586

Incident aviatic pe Aeroportul Heatrow din Londra! Două avioane de pasageri, implicate

06 Apr 2024 883

O cursă TAROM Bruxelles - Otopeni a fost anulată din motive tehnice, joi seara. Printre pasageri, Mircea Geoană, Luminiţa Odobescu, europarlamentari

05 Apr 2024 423

Cumpărări directe Constanța Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu cumpără bilet de avion și transfer aeroport Viena-hotel de la Paris Rostar SRL (DOCUMENT)

30 Mar 2024 706

Prefectul județului Constanța, la comemorarea militarilor decedați în dublul accident aviatic - „A rămas multă durere în sufletele celor apropiați“

02 Mar 2024 659

LIVE VIDEO Militarii decedați în dublul accident aviatic din apropiere de Cogealac, comemorați la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

02 Mar 2024 2078

„Ziua fatidică de 2 martie 2022 are încă ecouri în inima oricărui militar“ - Se împlinesc doi ani de la prăbușirea unui avion și a unui elicopter în județul Constanța

02 Mar 2024 991

Se împlinesc doi ani de la dublul accident aviatic din județul Constanța! Opt militari au murit (GALERIE FOTO+VIDEO)

02 Mar 2024 2084

Primăria Constanța a cumpărat bilete de avion de la agenția de turism administrată de colegul de partid al primarului Chițac (DOCUMENTE)

23 Feb 2024 3163

Un avion militar rusesc cu zeci de prizonieri ucraineni la bord s-a prăbuşit!

24 Jan 2024 928

17 fugari au fost aduși în țară în ultima săptămână! Lista condamnaților

20 Jan 2024 657

„O să vă omor pe toţi, o să vă distrug“ Premieră în justiția din România! Închisoare cu executare după un scandal monstru în avionul Copenhaga – Bucureşti Otopeni! (MOTIVARE)

14 Jan 2024 1029