Întrevederea ministrului apărării naţionale cu ambasadorul Germaniei

Foto cu rol ilustrativ.
  • Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr a primit joi, 14 septembrie 2023, la sediul MApN, vizita ambasadorului Republicii Federale Germania la Bucureşti, Peer Gebauer.
 
Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr a primit joi, 14 septembrie 2023, la sediul MApN, vizita ambasadorului Republicii Federale Germania la Bucureşti, Peer Gebauer, transmite un comunicat din partea Ministerului Apărării Naționale.
 
Pe parcursul discuțiilor au fost abordate evaluările specifice relaționate evoluțiilor de securitate la nivel regional generate de agresiunea în desfășurare a Federației Ruse în Ucraina, cu impact semnificativ asupra siguranței populației civile ucrainene, dar şi a cetățenilor români din zonele din proximitatea frontierei dunărene dintre România și Ucraina.
 
De asemenea, a fost evocată cooperarea dintre România și Germania, în format NATO și UE, în contextul actual de securitate, fiind abordate prioritățile imediate pe palierul cooperării şi coordonării româno-germane, cu accent pe implementarea deciziilor fundamentale adoptate în contextul Summit-ului NATO de la Vilnius, în special în planul consolidării posturii aliate de descurajare și apărare pe flancul estic, inclusiv la Marea Neagră. Totodată, o atenție specifică a fost acordată şi aspectelor referitoare la cooperarea în cadrul inițiativelor UE dedicate profilării apărării europene.
 
În context, ministrul apărării naţionale a exprimat aprecierea pentru angajamentul Germaniei în implementarea măsurilor de descurajare și apărare dedicate flancului estic aliat, evidențiind participarea Forţelor Aeriene Germane la misiunile de Poliție Aeriană consolidată (eAP) şi implicarea militarilor germani în structurile aliate de comandă din România.
 
Din perspectiva cooperării bilaterale a fost evidențiat stadiul excelent, dar şi trendul ascendent al colaborării şi interesului manifestat de ambele părți, reflectat de contactele la cel mai înalt nivel de la Bucureşti şi Berlin din cursul acestui an, precum şi de relansarea discuțiilor aplicate de stat major.
 
Oficialul român a subliniat importanța continuării desfășurării în comun a exercițiilor bilaterale și multinaționale, atât în România, cât și în Germania, precum și sporirea cooperării în domeniul operațional şi al instruirii, educației militare, cercetării științifice şi, nu în ultimul rând, pe palierul tehnico-militar şi al industriei de apărare.
 
Cei doi oficiali au convenit asupra necesității menținerii unui dialog bilateral constant şi structurat, în sprijinul aprofundării şi substanţierii relației deja solide pe componenta de apărare şi pentru implementarea cât mai eficientă a proiectelor specifice comune dezvoltate, atât în context bilateral, cât și aliat sau al Uniunii Europene, a încheiat sursa citată.
 

Citește și:
MApN: Ceremonie dedicată împlinirii a 95 de ani de la inaugurarea monumentului Crucea Caraiman

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor și militarii rezerviști protestează pe 9 mai în fața MApN

08 May 2024 673

Ministrul Apărării „Bucuria Învierii Domnului va găsi în sărbătoare și marea familie a Armatei României“

04 May 2024 373

MApNExercițiul multinațional SWIFT RESPONSE 24

01 May 2024 310

Cursul pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict, ediția a XX-a, organizat la Constanța

01 May 2024 368

MApN Exercițiul multinațional Swift Response 24, una din cele mai mari operațiuni de desant aerian din Europa

30 Apr 2024 600

MApNMinistrul apărării naționale, la ceremonia de schimbare a comenzii Comandamentului facilității navale de sprijin Deveselu

30 Apr 2024 480

MApNVideoconferință cu militarii din teatrele de operații și misiuni externe

30 Apr 2024 270

MApNRomânia sprijină populația civilă din Fâșia Gaza

29 Apr 2024 260

MApN prin UM 02311 Constanța, repară pavilioanele din Cazarma 390 Constanța. Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

28 Apr 2024 487

MApN Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Irlandei la București

26 Apr 2024 345

MApN Acord de cooperare în domeniul apărării între România și Republica Coreea semnat, în premieră, la Seul

23 Apr 2024 266

MApNConsiliul Afaceri Externe, la Luxemburg

23 Apr 2024 300

MApN Se fac înscrieri pentru cursurile de ofițeri în Armata Română! Vezi câte locuri sunt disponibile în Constanța

22 Apr 2024 610

România MApN se pregătește de a doua campanile de recrutare a soldaților. Vezi ce criterii trebuie îndeplinite

22 Apr 2024 563

MApNElemente din analiza procesului de angajare în armată a soldaților profesioniști

22 Apr 2024 300