Întrevederea ministrului apărării naţionale cu ambasadorul Germaniei

Foto cu rol ilustrativ.
  • Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr a primit joi, 14 septembrie 2023, la sediul MApN, vizita ambasadorului Republicii Federale Germania la Bucureşti, Peer Gebauer.
 
Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr a primit joi, 14 septembrie 2023, la sediul MApN, vizita ambasadorului Republicii Federale Germania la Bucureşti, Peer Gebauer, transmite un comunicat din partea Ministerului Apărării Naționale.
 
Pe parcursul discuțiilor au fost abordate evaluările specifice relaționate evoluțiilor de securitate la nivel regional generate de agresiunea în desfășurare a Federației Ruse în Ucraina, cu impact semnificativ asupra siguranței populației civile ucrainene, dar şi a cetățenilor români din zonele din proximitatea frontierei dunărene dintre România și Ucraina.
 
De asemenea, a fost evocată cooperarea dintre România și Germania, în format NATO și UE, în contextul actual de securitate, fiind abordate prioritățile imediate pe palierul cooperării şi coordonării româno-germane, cu accent pe implementarea deciziilor fundamentale adoptate în contextul Summit-ului NATO de la Vilnius, în special în planul consolidării posturii aliate de descurajare și apărare pe flancul estic, inclusiv la Marea Neagră. Totodată, o atenție specifică a fost acordată şi aspectelor referitoare la cooperarea în cadrul inițiativelor UE dedicate profilării apărării europene.
 
În context, ministrul apărării naţionale a exprimat aprecierea pentru angajamentul Germaniei în implementarea măsurilor de descurajare și apărare dedicate flancului estic aliat, evidențiind participarea Forţelor Aeriene Germane la misiunile de Poliție Aeriană consolidată (eAP) şi implicarea militarilor germani în structurile aliate de comandă din România.
 
Din perspectiva cooperării bilaterale a fost evidențiat stadiul excelent, dar şi trendul ascendent al colaborării şi interesului manifestat de ambele părți, reflectat de contactele la cel mai înalt nivel de la Bucureşti şi Berlin din cursul acestui an, precum şi de relansarea discuțiilor aplicate de stat major.
 
Oficialul român a subliniat importanța continuării desfășurării în comun a exercițiilor bilaterale și multinaționale, atât în România, cât și în Germania, precum și sporirea cooperării în domeniul operațional şi al instruirii, educației militare, cercetării științifice şi, nu în ultimul rând, pe palierul tehnico-militar şi al industriei de apărare.
 
Cei doi oficiali au convenit asupra necesității menținerii unui dialog bilateral constant şi structurat, în sprijinul aprofundării şi substanţierii relației deja solide pe componenta de apărare şi pentru implementarea cât mai eficientă a proiectelor specifice comune dezvoltate, atât în context bilateral, cât și aliat sau al Uniunii Europene, a încheiat sursa citată.
 

Citește și:
MApN: Ceremonie dedicată împlinirii a 95 de ani de la inaugurarea monumentului Crucea Caraiman

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Videoconferință a conducerii MApN cu militarii aflați în misiuni externe

30 Nov 2023 454

MApN Conferința de Securitate de la Berlin, cu participarea secretarului de stat Simona Cojocaru

30 Nov 2023 441

MApN Avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Turce, în România

30 Nov 2023 477

MApN Primele trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziționate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat azi

29 Nov 2023 547

MApNVizită a ministrului apărării naționale în Marea Britanie

27 Nov 2023 381

MApN Repetiții pentru Parada Militară Naţională, la Bucureşti

23 Nov 2023 607

Justiție Constanța Ofițer MApN în rezervă, condamnat definitiv pentru viol!

22 Nov 2023 907

MApNÎntâlnire la nivel de miniștri în cadrul procesului Reuniunilor Miniștrilor Apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), la Ankara

22 Nov 2023 331

MApN Întâlnire la nivel de miniștri în cadrul procesului Reuniunilor Miniștrilor Apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), la Ankara

22 Nov 2023 411

MapN Perspective de dezvoltare a cooperării în plan bilateral, discutate în cadrul întrevederii ministrului Tilvăr cu președintele Senatului Republicii Cehe

21 Nov 2023 533

MApNVizita conducerii MApN în teatrul de operații Bosnia și Herțegovina

21 Nov 2023 273

Conducerea MApN, în vizită oficială în teatrul de operații Bosnia și Herțegovina

21 Nov 2023 447

Cinste și onoare memoriei lor! Se împlinesc 9 ani de la un tragic accident aviatic soldat cu moartea a nouă militari

21 Nov 2023 700

Ministrul Apărării în vizită la militarii români dislocați în Kosovo

20 Nov 2023 560

Autospecială de pompieri a MApN, răsturnată în județul Prahova! Șoferul, rănit în accident (GALERIE FOTO)

20 Nov 2023 626