Iridex Group Salubrizare SRL, victorie de etapă la CNSC Este vizat contract de delegare a serviciului de salubrizare a deșeurilor municipale din județul Constanța

  • Consiliul a decis să respingă excepția tardivității contestației, invocată de intervenientul Iridex Group Salubrizare SRL și să admită excepția lipsei de interes invocată de intervenient și autoritatea contractantă, și, pe cale de consecință, respinge și contestația Eco Sud SA, în contradictoriu cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea, ca fiind depusă de o persoană lipsită de interes
  • Totodată, CNSC a admis cererea de intervenție formulată de Iridex Group Salubrizare SRL
  • Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate
 




Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 448/C2/3625 din 22.02.2024 la contestația formulată de Eco Sud SA,reprezentată legal prin președintele Consiliului de Administrație Adrian Mirel Scarlat împotriva adresei nr. 1362/15.12.2023 de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire, a raportului/rapoartelor intermediar/e întocmit/e după întocmirea raportului intermediar ca urmare a finalizarii propunerilor tehnice și raportului final al procedurii de atribuire, potrivit cărora oferta depusă de Asocierea Iridex Group Salubrizare SRL - Iridex Group SRL, prin lider Iridex Group Salubrizare SRL, a fost declarată admisibilă și câștigătoare, a tuturor proceselor-verbale ce au stat la baza rapoartelor intermediare contestate în cadrul prezentului dosar, precum și împotriva tuturor actelor subsecvente acestora, emise de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea, cu sediul în Constanța, în cadrul procedurii de atribuire, prin licitație deschisă, pe loturi, a contractului de servicii având ca obiect „Contract de delegare prin concesiune a serviciului de salubrizare pentru activitățile de sortare, tratare mecano-biologică și depozitare a deșeurilor municipale din Județul Constanța”.

Eco Sud SA a solicitat, în referire la lotul 2, următoarele: constatarea nelegalității refuzului autorității contractante de a-i permite accesul la documentele emise în ultima fază a procedurii de atribuire (evaluarea propunerii financiare a asocierii Iridex, evaluarea corelării dintre propunerea tehnică și propunerea financiară, aplicarea criteriilor de atribuire) și prin urmare: anularea pentru acest motiv a raportului procedurii și a raportului/rapoartelor intermediar/e contestate în prezenta cauza, cu efectul obligării autorității contractante la recomunicarea rezultatului procedurii, acordării ofertantului Eco Sud SA a accesului la actele solicitate și repunerii implicite a acestui ofertant în termenul de contestare după ce se pun la dispoziție de către autoritatea contractantă documentele solicitate în vederea formulării complete a contestației în termenul legal.

În subsidiar, compania care a depus contestația a cerut acordarea accesului la dosarul concesiunii și la oferta declarată admisibilă și câștigătoare și repunerea în termenul de motivare completă a contestației, în baza art. 186 C.proc.civ., coroborat cu art. 68 din Legea nr. 101/2016; anularea tuturor actelor contestate emise de autoritatea contractantă supuse contestării prin prezenta contestație, cu distincțiile arătate în continuare; obligarea autorității contractante la evaluarea/reevaluarea ofertelor conform prevederilor legale incidente și considerentelor deciziei ce urmează a fi pronunțată în soluționarea prezentei contestații, inclusiv dacă este cazul cu consecința anulării procedurii, conform art. 26 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 101/2016, coroborat cu art. 89 alin. (1) din Legea nr. 100/2016.

Prin cererea de intervenție voluntară nr. 29/08.01.2024, înregistrată la Consiliu cu nr. 1153/09.01.2024, Iridex Group Salubrizare SRL, reprezentată legal prin Dan Tiberiu Anghel - director general, a solicitat următoarele: Suspendarea procedurii de soluționare a contestației până la soluționarea plângerii care face obiectul dosarului nr. 744/36/2023 aflat pe rolul Curții de Apel Constanța; Admiterea cererii de intervenție, respingerea contestației Eco Sud SA și, pe cale de consecință, menținerea deciziilor luate de autoritatea contractantă și a actelor întocmite de aceasta pe parcursul evaluării propunerii financiare a Iridex Group Salubrizare SRL și de declarare a ofertei sale drept câștigătoare a procedurii de atribuire.
Contestația a fost soluționată împreună cu cererea de intervenție, având în vedere dispozițiile art. 17 alin. (3) din Legea nr. 101/2016, precum și prevederile art. 61 și următoarele din Codul de procedură civilă.

În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul a decis să respingă excepția tardivității contestației, invocată de intervenientul Iridex Group Salubrizare SRL și să admită excepția lipsei de interes invocată de intervenient și autoritatea contractantă, și, pe cale de consecință, respinge și contestația Eco Sud SA, în contradictoriu cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea, ca fiind depusă de o persoană lipsită de interes.

Totodată, CNSC a admis cererea de intervenție formulată de Iridex Group Salubrizare SRL.

Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate.

 
Eco Sud SA
 
Eco Sud SA are sediul social în București și reprezentată legal prin președintele Consiliului de Administrație Adrian Mirel Scarlat.
 
Compania a fost înființată în 2001 și potrivit propriului site, operează gropile de gunoi de la Vidra, lângă București, Mofleni din județul Dolj, Bacău, Girov din județul Neamț, Mavrodin din Teleorman și centrul de mangement al deșeurilor din Frățești, Giurgiu.
 
În 2022 a raportat o cifră de afaceri de 200.992.292 lei, profit de 42.672.821 lei la un număr de 361 de angajați.
 
Principalul obiect de activitate este tratarea si eliminarea deșeurilor nepericuloase.
 
Potrivit www.termene.ro, acționarii companiei sunt Elena Șontelecan 65% și Cristina Cantemir, 35%.
 
Administratori sunt Corneliu Georgescu, Nicolae Stan și Adrian Mirel Scarlat.
 
Elena Șontelecan mai figurează în firma Hes Consult Imob SRL, Claudiu Georgescu în Eurorent International Group SRL iar Nicolae Stan în Eco Sud TM SRL.
 
Compania mai figurează cu un contract direct din achiziții publice încheiat în 2019 cu Trustul de Clădiri Metropolitane București SA.
 
 
Iridex Group Salubrizare SRL
 
Conform termene.ro, Iridex Group Salubrizare SRL are sediul social pe Șoseaua București – Ploiești nr. 9 – 13, sectorul 1, București, iar obiectul de activitate este „colectarea deșeurilor nepericuloase”.
 
Asociații firmei sunt: Iridex Group SRL, Olga Anghel, Cristian Pascu, Florin Pascu, Nicoleta Vâlsan, Green Knowledge SRL și Corneliu Pascu.
Dan Tiberiu Anghel este administratorul. Olga Anghel mai apare și în P.C. Sun Energy Production SRL și Green PAck SRL.
 
Corneliu Pascu apare în P.C. Management Consulting SRL, Iridex Group SRL, P.C. Sun Energy Production SRL, Triton Apaserv SRL, Greenpoint Management SA și Paso Vertgrun Mecanorent SRL.
 
Asta în timp ce Cristian Pascu mai figurează în P.C. Management & Consulting SRL, Multi Dent SRL, Iridex Group SRL, Vhala Beauty SRL, Greenpoint Management SA și Tallordent SRL.
 
Iridex Group SRL apare și în ABS Asigurări – Reasigurări SA. Green Knowledge SRL figurează și în Green Unit SRL.
 
Dantex International SRL este firma în care mai este prezent Dan Tiberiu Anghel. Iridex Group Salubrizare SRL are încheiate zeci de contracte publice cu primării din județul Constanța.
 
Iridex Group Salubrizare SRL a raportat în anul 2022 o cifră de afaceri egală cu 135.904.765 de lei, un profit egal cu 8.107.768 de lei și o medie de 1.147 de angajați.
 
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară” Dobrogea”
 
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară” Dobrogea”, în calitate de autoritate contractantă, a demarat în 2022 procedura privind atribuirii contractelor de delegare, prin concesiune, a gestiunii serviciului de salubrizare pentru activitățile de colectare, transport și transfer al deșeurilor din județul Constanța, aferente Proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor.
 
Licitația cuprinde trei loturi/zone de colectare din județul Constanța.
 
Zona 1: Municipiul Constanța, orașele Murfatlar și Ovidiu, comunele: Fântânele, Grădina, Istria, Lumina, Mihai Viteau,Târgușor, Valu lui Traian, Săcele, Corbu;
 
Zona2 : Orașele Negru Vodă, Techirghiol și Eforie, comunele: Amzacea, Bărăganu, Cerchezu, Chirnogeni, Comana, Cumpăna, Mereni, Pecineaga, Topraisar, Tuzla;
 
Zona 3: Municipiul Medgidia, orașul Hârșova, comunele: Adamclisi, Aliman, Băneasa, Castelu, Ciocârlia, Cobadin, Cuza-Vodă, Ciobanu, Crucea, Deleni, Dobromir, Dumbrăveni, Gârliciu, Ghindărești, Horia, Independența, Ion Corvin, Lipnița, Mircea-Vodă, Nicolae Bălcescu, Ostrov, Oltina, Peștera, Pantelimon, Rasova, Saligny, Siliștea, Tortoman, Topalu, Vulturu.
 
Valoarea totală estimată a contractelor este la 150 milioane de lei iar valabilitatea contractelor este de 5 ani.
 
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Eco Sud pierde procesul cu Iridex Group Salubrizare CCR sesizată în litigiul privind achiziția serviciilor de salubrizare a deșeurilor municipale din județul Constanța!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proces între două firme de securitate și Drumuri Județene Constanța SA. Dosarul, pe rolul Curții de Apel

27 Apr 2024 328

Decizii CNSC Primăria Negru Vodă, obligată să remedieze clauzele restrictive în cazul licitației de servicii de catering pentru preșcolari și elevi!

23 Apr 2024 306

CNSC a anulat procedura de atribuire a contractului de servicii de reparații și întreținere a autovehiculelor de la Canalel Navigabile SA

23 Apr 2024 314

Una dintre firmele familiei Horga-Cârlig a contestat licitația de modernizare a iluminatului public, organizată de Primăria Greci din județul Tulcea!

21 Apr 2024 465

Licitația pentru pază la locațiile Drumuri Județene Constanța SA, contestată la CNSC!

18 Apr 2024 486

CNSC, decizie care vizează DGASPC Snow Clean SRL continuă să câștige contracte la instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

18 Apr 2024 584

Licitația pentru furnizarea și montarea sistemului de acostare cu geamanduri multiple în Portul Constanța, contestat la CNSC

08 Apr 2024 745

Decizii O licitație care viza suplimentarea stocului de echipamente utilizate în mentenanță la CNE Cernavodă, contestată la CNSC!

08 Apr 2024 447

Decizie CNSC O licitație organizată Serviciul de Ambulanță Județean Constanța pentru furnizare de materiale sanitare a fost contestată!

07 Apr 2024 507

CNSC a decis Licitația pentru sistemul informatic al Portului Constanța contestată de afaceriștii de la Software Imagination & Vision!

02 Apr 2024 494

Decizie obligatorie Proiectarea și execuția sistemului video de monitorizare a traficului în comuna Amzacea din județul Constanţa, contestate la CNSC!

31 Mar 2024 960

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația depusă de firma familiei directorului RAR, Marian Butnaru! Despre ce este vorba?

30 Mar 2024 649

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, reclamat la CNSC. Este vizată o licitație pentru materiale sanitare. S-a dictat modificarea documentației de atribuire!

30 Mar 2024 564

Compania afaceristului Dragomir a contestat licitația pentru execuția străzilor Primăria Hârșova învinsă la Consiliul de Soluționare a Cotestațiilor!

29 Mar 2024 561

Licitație organizată de primăria Valea Nucarilor pentru infrastructura rutieră din satul Agighiol, contestată la CNSC

27 Mar 2024 439