Actualitate

Le transportau în Germania în scopul exploatării sexuale DIICOT. Grup infracțional organizat, destructurat de procurori. Cum își convingeau membrii victimele


Prin rechizitoriul din data de 03.04.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor M.I., M.F., M.I., F.L., M.C.M., B.R.G., B.A., O.D.I., G.C., D.C., V.A.I., B.I., P.M., P.E. și C.T.C., pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, în formă continuată, trafic de minori și proxenetism.

Prin actul de sesizare s-a reținut faptul că, încă de la începutul anului 2017, gruparea infracțională a recrutat mai multe tinere de pe raza municipiului București, a județului Giurgiu, dar și din diferite zone din Moldova, pe care le-a găzduit în municipiul București și ulterior le-a transportat sau asigurat transportul până în Germania în scopul exploatării sexuale precum și al încheierii de căsătorii de conveniență.

Membrii grupului infracțional organizat convingeau victimele de bunele intenții ale inculpatului M.I., în ceea ce le privește, dând senzația unei familii unite și primitoare și profitând de faptul că acestea aveau o situație familială sau materială precară, le obligau să practice prostituția și se ocupau cu controlarea, supravegherea, primirea și gestionarea sumelor de bani obținute.

Pentru a le convinge să practice prostituția și pentru a deveni asertive, inculpatul M.I. se folosea și de unii dintre membrii grupului infracțional organizat, care trebuiau să se apropie de tinere și să le controleze prin dezvoltarea unor relații sentimentale cu acestea, uneori victimele fiind obligate să consume substanțe psihotrope, devenind astfel dependente de grup.

Pentru intimidarea acestora, gruparea infracțională utiliza arme de foc dar și arme albe, deseori aplicându-le corecții fizice, atunci când victimele nu respectau indicațiile primite.

Banii obținuți din desfășurarea activităților infracționale erau cheltuiți pe teritoriul Germaniei pentru închirierea locațiilor unde se practica prostituția și pentru nevoile curente ale membrilor grupării infracționale, însă o mare parte dintre aceștia erau transferați în România fie direct, la purtător, fie prin intermediul serviciilor bancare de transfer financiar, sumele fiind împărțite în mai multe tranșe, pentru a nu trezi suspiciunea autorităților de aplicare a legii și a ascunde proveniența acestora.

Inculpatul M.I. obișnuia totodată să investească o parte din bani în achiziționarea de bijuterii din aur cu gramaje consistente și aducerea acestora în țară pentru ca veniturile ilicite să fie protejate de eventuale controale ale autorităților germane sau românești.

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București.

Se face precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Superior al Magistraturii discută, azi, despre conducerea procurorilor antimafia din Constanța

02 Jun 2020 1118

Piața Chiliei, cutremurată de un dosar DIICOT. Ultima decizie a judecătorilor

01 Jun 2020 1048

DIICOT Constanța acuză Opt persoane cercetate sub acuzația de grup infracțional organizat. Ce li se impută (video)

01 Jun 2020 1156

DIICOT a reținut un tânăr care introducea droguri în România din Spania. Le trimitea în țară prin curier

29 May 2020 817

DIICOT Tânăr de 20 de ani, reținut pentru pornografie infantilă și șantaj

27 May 2020 624

Dosarul drogurilor în valoare de 300 de milioane euro de la Tulcea, amânat

22 May 2020 1074

Mai mulți tineri din Constanța, condamnați pentru trafic de droguri, nemulțumiți de pedepsele primite

22 May 2020 589

DIICOT Bărbat, reținut după ce a introdus în țară, prin colete, substanțe cu efecte psihoactive

20 May 2020 392

Percheziții în județul Neamț, într-un dosar de camătă, perceperea unor taxe de protecţie şi şantaj

19 May 2020 312

DIICOT Bărbat, reținut pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane şi violenţă în familie

19 May 2020 363

DIICOT. Cultură de canabis, descoperită într-o locuință (galerie foto)

19 May 2020 707

Reținuți pentru trafic de minori. Ce au stabilit anchetatorii

18 May 2020 583

DIICOT Reținut pentru trafic de droguri de mare risc și deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu fără drept

18 May 2020 696

DIICOT Percheziții masive în mai multe județe din țară, într-un dosar de infracțiuni de acces ilegal la un sistem informatic

15 May 2020 769

Percheziții în Capitală și în Republica Moldova, la o grupare specializată în săvârșirea de infracţiuni specifice criminalităţii cibernetice

15 May 2020 390