Actualitate

LIVE TEXT Ministrul Dezvoltării şi primarul Constanţei, la pas prin Cazino. Încep discuţiile legate de amânarea reabilitării Cazinoului (galerie foto)

Ajunşi la Cazinoul Constanţa, unde se va ţine în câteva momente conferinţa de presă pe tema amănării reabilitării monumentului, ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a pornit la pas prin Cazino, alături de primarul Decebal Făgădău.

"E o tragedie ce se întâmplă", îi explică primarul ministrului Suciu.


„Astăzi ne pregătisem pentru un moment fericit şi după cum vedeţi Cazinoul ne întampină cu caldură. Însă am venit din păcate să anunțăm o veste tristă", a deschis primarul Decebal Făgădău conferința de presă.

„Nu puteam face și eu excepție de la a veni la Constanța cu capul puțin plecat", a declarat ministrul Dezvoltării și vicepremierul Daniel Suciu.

Ministrul a numit procesul privind contestarea licitației pentru Cazino drept "o cronologie a nesimțirii".

„Contestația depusă ieri este în 95 la sută cea depusă în septembrie", a declarat ministrul, vorbind despre faptul că unele firme devenite contestatare de profesie fac rău unor monumente precum Cazinoul.

 „Nu am avut în viața mea un gust mai amar decât cel pe care l-am avut în luna septembrie când s-a depus acea contestație la licitația pentru Cazino. Același gust l-am avut și aseară, la noua contestație", a declarat ministrul Suciu.

„Nu am luat în calcul faptul că această firmă, care nu mai e parte în procedură, va ataca iar și la CNSC. Îmi cer scuze că nu am făcut acest lucru. (...) Cum se poate ca o firmă în care e parte și statul roman să fie parte a acestei contestații?! Fac referire la firma Telekom", a completat ministrul.

Primarul Decebal Fagadau: "Cea de-a patra licitație a fost organizată cu profesionalism, toată lumea a tras la aceeași căruță (...) CNSC nu s-a pripit când a analizat prima contestație a Eldiclau (...) Asocierile Aedificia Carpați și, respectiv, cea reprezentată de Erbașu au răspuns cu celeritate în cadrul suplimentarii clarificărilor și vreau să le mulțumesc pentru asta, căci e vorba de un obiectiv de interes național".
 

"Vreau să știe toată țara că Eldiclau se opune procesului de reabilitare a Cazinoului", a declarat primarul Decebal Făgădău.

„Nu pot să înțeleg cum o companie românească în consorțiu cu alte firme românești dau dovadă de atata rea-credință", spune primarul.

De asemenea, acesta a adăugat că s-a interesat la avocații ce reprezintă orașul cu privire la modalitatea în care orașul Constanța poate apăra reabilitarea Cazinoului.

„Este o dovadă că ar trebui să facem ceva cu obiectivele de acest gen în România. Să mergem la Comisie și să spunem că avem nevoie de o legislație clară pentru acest domeniu", a declarat primarul.

„Le mulțumesc celor care au participat la procesul de punere în siguranță a Cazinoului", a mai precizat edilul Decebal Făgădău.

„Sper că avocații municipiului să găsească o soluție pentru apărarea intereselor orașului. Domnule ministru, va rog să cereți urgentarea tuturor procedurilor! Noi vom face toate demersurile ca municipiul Constanța să poată fi parte interesată, intervenient, în orice proceduraă necesară", a conchis primarul.


Ministrul Suciu: "Nu mai cred în coincidențe în ceea ce privește depunerea contestației, și de această dată, în ultima zi. (...) această firma, o spun cu subiect și predicat, a vrut doar să blocheze această procedură".

„Siguranța Cazinoului nu este în pericol", a declarat primarul Făgădău, adăugând că a auzit zvonuri în spațiul public că s-ar face mall sau altceva în locul lui și dezmințind aceste zvonuri.

„Nu mai avem porumbei", a spus primarul, „și nici geamuri sparte. Cazinoul este pus în siguranță, dar trebuie să înceapă reabilitarea sa".

„Toată legislația e de partea noastră, nu avem de ce să facem compromisuri cu nimeni", a spus primarul.

„Am propus cu colegii mei o modificare a legislației achizițiilor publice în sensul că cel ce introduce o contestație și pierde  să platească o sumă importantă, însă propunerea noastră a fost respinsă", a precizat ministrul Daniel Suciu.


„Nu poate exista niciun interes de nicio natură care să justifice o asemenea bătaie de joc la adresa unui monument istoric", a declarat vicepremierul Suciu.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorul care analizează cazul Cazinoului vrea să plece la Curtea Supremă

06 Dec 2019 528

Ce înseamnă pentru Cazino amânarea procesului pentru restaurare. O nouă iarnă în bătaia valurilor şi sub vântul aprig

30 Nov 2019 1908

Procesul pentru Cazino nu s-a judecat. Cine a cerut amânarea

29 Nov 2019 763

Ziua Z a sosit. Magistratul Vasile Bîcu deschide azi cazul Cazinoului

29 Nov 2019 1448

Procesul pentru Cazino. De trei săptămâni, s-a cerut urgentarea dosarului. Instanţa a respins cererea abia acum

23 Nov 2019 530

În puterea cui stă soarta Cazinoului Judecătorul a intrat într-un dosar al lui Dragnea şi unul al generalului Ciucă

15 Nov 2019 1444

Contestaţia Eldiclau, suspendată. CNSC aşteaptă decizia Curţii de Apel Bucureşti legată de Cazinoul din Constanţa

08 Nov 2019 1597

Aedificia Carpați a făcut cerere de intervenție în dosarul de la CNSC privind reabilitarea Cazinoului

07 Nov 2019 351

Lupta pentru Cazino Telekom a depus cauţiunea la CNSC

02 Nov 2019 1546

O epopee de 10 ani. Povestea (ne)semnării contractului pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța

29 Oct 2019 1170

Premierul Viorica Dăncilă a făcut anunțul! Mâine va fi semnat contractul pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța

28 Oct 2019 1525

Tic-tac pentru Cazino

23 Oct 2019 378

Cazinoul din Constanţa ar putea fi reabilitat de Aedificia Carpaţi şi partenerii săi. Iată punctajul obţinut de aceştia!

19 Oct 2019 715

UPDATE Pată suspectă pe mare, în zona Cazinoului din Constanța (galerie foto+video)

18 Oct 2019 4366

Asocierea Aedificia Carpaţi, desemnată din nou câştigătoare pentru reabilitarea Cazinoului

17 Oct 2019 1109