Mamaia El este tânărul care a scos-o pe tânăra de 16 ani din marea învolburată. Trei oameni au murit înecați



Tragedia care a îndoliat litoralul în ajun de sărbătoare de Ziua Marinei a avut și un erou silențios. Pe 14 august 2023, după ce a aflat că o persoană este în pericol de înec, nu a stat foarte mult pe gânduri și a acționat imediat. S-a urcat pe skijet și s-a dus să salveze o minoră de 16 ani, aflată în pericol de înec.
 
Dani C. lucrează la baza nautică de pe plaja Cleopatra, iar în momentul când s-a produs nefericitul eveniment a fost sunat de la o bază nautică și s-a urcat instant pe skijet. Valurile erau puternice, iar steagul roșu era arborat la mal, deci scăldatul era interzis. Vântul bătea cu putere, iar intervenția nu era una ușoară nici pentru salvamari, mai ales pentru cei neexperimentați. Turiștii de pe plajă au încercat să o ajute pe tânără agățată de pasarelă, formând un lanț uman, iar marea, în acel moment, și-a luat tributul. Trei bărbați au fost înghițiți de valuri, fiind scoși fără suflare la mal de salvamari.
 
Revenind la tânăra fată, care se lupta pentru viața ei, fiind agățată de pasarela de pe plaja Victoria. Eroul Dani C. ne-a povestit cum s-a petrecut totul. „Am fost sunat de un coleg de la o bază nautică din Mamaia Nord, că în zona pasarelei (n.r. de la plaja Victoria) este o persoană în pericol de înec. Nu știam despre ce este vorba, iar când am ajuns fata era agățată în capătul pasarelei și abia se mai ținea, era zgâriată pe mâini. Celelalte 3 persoane pluteau deja și erau salvamarii care se chinuiau să îi scoată să îi resusciteze. Am apucat-o pe fată, am ridicat-o pe skijet, mi-a zis să o las puțin să se liniștească. Atunci am observat că era zgâriată pe mâini. După ce s-a liniștit am dus-o la mal și au preluat-o cei de la SMURD care deja erau acolo împreună cu poliția și jandarmeria”, ne-a povestit Dani C.
 
Oficial de la ISU Dobrogea
 
În dimineața zilei de 14 august 2023, ISU Dobrogea a fost solicitat să intervină în stațiunea Mamaia la cinci persoane care se aflau în pericol de înec. La fața locului au fost alocate mai multe resurse: două echipaje de prim ajutor, un echipaj de terapie intensivă mobilă, o autospecială pentru transport victime multiple, elicopterul Smurd și șenilata de la punctul de prim ajutor din Mamaia. 


La fața locului s-a format un lanț uman, intervenția fiind una destul de dificilă din cauza valurilor mari și a mării agitate. 


Salvatorii au reușit să recupereze două persoane conștiente din mare, transportate ls Spitalul Județean, Au fost recuperate și celelalte persoane din mare, cărora li s-a aplicat protocolul de resuscitare. Din nefericire, toate cele trei persoane au fost declarate decedate. 


Timpul de răspuns a fost unul foarte scurt, datorită punctului de prim ajutor din Mamaia, care a fost operaționalizat începând cu data de 30 iunie, alături de toate celelalte puncte temporare de lucru din timpul sezonului estival. 


Totodată, în stațiunea Mamaia, în dreptul unui hotel, a fost scoasă o persoană inconștientă din mare. A răspuns manevrelor de resuscitare și a fost transportată la Spitalul Județean, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea. 

Citește și

Constanța Lanț uman pentru salvarea a cinci persoane, în pericol de înec în Mamaia. Trei persoane, decedate (FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Venim la mare să murim în valuri!

25 Aug 2023 1144

Știri Constanța Oamenii solidari au format un lanț uman în stațiunea Mamaia. „Când steagul roșul este afișat, nu vă mai riscați viețile!“ (FOTO+VIDEO)

16 Aug 2023 2417

Editorial Marea și-a luat tributul

16 Aug 2023 2285

Știri Constanța Cine este al patrulea înecat în Mamaia

15 Aug 2023 6902

UPDATE Încă o persoană scoasă inconștientă din apă, la Mamaia!

14 Aug 2023 2141

Salvatorii reiau căutările persoanelor dispărute în mare în zona de nord a Stațiunii Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 May 2023 2115

În Mamaia „Dacă nu aș fi intervenit eu, probabil și acum l-am fi căutat”. El este salvamarul care a scos unul dintre minori din marea învolburată (video)

25 Jun 2020 7137

UPDATE Alertă ISU Două persoane în pericol de înec, în Mamaia. Un copil dispărut în mare, un altul resuscitat (galerie foto+video)

25 Jun 2020 5322

UPDATEPatru persoane în pericol de înec, la Mamaia. Persoană în stop cardio-respirator(Galerie foto+video)

30 Aug 2019 6410

În ultima săptămână Salvamarii din Mamaia au salvat de la moarte peste 50 de persoane

23 Aug 2016 2317

S-au aventurat în mare Doi tineri s-au înecat în nordul staţiunii Mamaia

08 Sep 2015 2577

Tineri din București scoși morți din valurile mării

06 Sep 2015 2104

Editorial „Asta înseamnă să fii mafiot“ de litoral

25 Aug 2015 3014

Doi morţi, înecaţi, pe litoral Număr record de apeluri la Urgenţă

15 Aug 2014 2473

Durere fără margini pentru o turistă din Bucureşti Fetiţa şi soţul i-au murit înecaţi, în Mamaia (galerie foto)

31 Jul 2014 5632