MApN Militarii îşi îndeplinesc misiunile departe de ţară și familii

  • Videoteleconferinţă cu militarii din teatrele de operaţii și misiuni externe
Premierul interimar și ministru al apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au discutat, miercuri, 23 decembrie, în cadrul unei videoconferinţe care a avut loc la sediul MApN, cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în teatrele de operaţii și misiuni externe din Afganistan, Bosnia și Herţegovina, Kosovo și Polonia.

Ministrul apărării naţionale a fost informat de către comandanţii de detaşamente cu privire la situaţia de securitate din zonele de responsabilitate, respectiv modul cum militarii îşi îndeplinesc misiunile departe de ţară și familii.

Vă mulțumesc în numele meu personal, cât și în numele întregii echipe de conducere a ministerului pentru modul cum v-ați îndeplinit misiunile până acum. În ajunul Sfintelor Sărbători de Crăciun doresc să vă asigur de întreaga noastră considerație pentru profesionalismul cu care vă îndepliniți misiunile, pentru disponibilitatea la efort și sacrificiu, pentru camaraderia dumneavoastră. Vă cer să păstrați același nivel ridicat de vigilență și de încadrare în sistemul de proceduri de siguranță. M-am întâlnit, la sosirea în țară, cu cei patru camarazi de arme, colegii dumneavoastră care au fost răniți în teatrul de operații din Afganistan, și pot să vă spun că sunt bine, și în acest moment se află în țară, alături de familiile lor.

 Vă cer ca în perioada sărbătorilor ce urmează să rămâneți vigilenți și să nu faceți deloc rabat de la măsurile de asigurare a protecției forțelor, a măsurilor de siguranță și prevenție împotriva COVID-19, și, nu în ultimul rând, să vă asigurați că forțele dispun de toate elementele de sprijin de luptă și logistice. Vă rog să transmiteți întregului personal salutul și gândurile mele bune! Crăciun fericit și un An Nou cât mai bun tuturor!” le-a transmis Nicolae-Ionel Ciucă militarilor aflați în misiuni externe.

Șeful Statului Major al Apărării a extins mesajul comenzii Armatei României către toți militarii aflați la posturi în străinătate, inclusiv către cei aflați în misiuni individuale, sub mandat NATO, UE și ONU.

Vă mulțumesc tuturor pentru curajul și dedicarea cu care vă faceți datoria departe de țară și de cei dragi. Efortul vostru contribuie la creșterea prestigiului Armatei în rândul țărilor aliate și partenere. Vă asigur că siguranța și securitatea dumneavoastră, indiferent de zona de dislocare, rămân o prioritate a comenzii instituției apărării naționale. Vă doresc Sărbători liniștite, La Mulți Ani și vă așteptăm să reveniți sănătoși acasă!

 
În anul 2020, Armata României a participat la Misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu peste 1400 de militari, aproximativ 240 sunt desfășurați în operații sub comandă/mandat NATO, UE, ONU şi OSCE în alte regiuni, iar aproximativ 120 de militari (piloți, personal tehnic și medical) în cadrul Detașamentului „Carpathian Pumas”, și-au încheiat în luna octombrie misiunea sub mandat ONU în Republica Mali.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Donatori de sânge, dați vieții o șansă!” Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, sărbătorită la Centrul de Transfuzie Sanguină al MApN

13 Jun 2021 408

MApN Aproximativ 400 de militari participă la exercițiul multinațional Defender Europe 2021 CAX/CPX

10 Jun 2021 539

Exerciţiul Noble Jump 2021 13 convoaie militare se îndreaptă spre Constanța. Vor tranzita autostrada A2

10 Jun 2021 821

Ziua Eroilor MApN- „Dacă azi ne-ar privi în jos, ar vrea să vadă că sacrificiul lor nu a fost uitat“

10 Jun 2021 413

MApN Indemnizaţie de gratitudine pentru invalizi, veterani şi văduve de război

09 Jun 2021 842

Media Day, organizată astăzi la Poligonul Capu Midia, județul Constanța (galerie foto și video)

09 Jun 2021 498

Zona Constanței Dronă de mari dimensiuni, descoperită în apele Mării Negre (video)

07 Jun 2021 605

MApN Comemorare a militarilor decedați în 2010, în catastrofa aviatică din Munții Bucegi

07 Jun 2021 437

Ce spune ministrul Ciucă MApN mesaj cu privire la vârsta de pensionare pentru militari și polițiști

04 Jun 2021 5473

Baza Logistică Navală a semnat un contract cu o firmă din Constanța. Despre ce este vorba

03 Jun 2021 2060

Senatorul american James M. Inhofe, în vizită oficială la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța

28 May 2021 528

Ministerul Apărării Naționale Militarii români se întorc din Afganistan

23 May 2021 523

MApN Exercițiul „Piatra Craiului 21.11” din Poligonul Capu Midia a ajuns la final

22 May 2021 778

Conducerea Ministerului Apărării Naționale, vizită în centre de vaccinare

21 May 2021 472

Ziua Financiarului Militar. MApN „La mulţi ani colegilor din structurile financiar-contabile!“

20 May 2021 594