Actualitate

Mesajul ministrului Apărării Naționale cu ocazia sărbătorilor Pascale „Această perioadă de cumpănă ne-a amintit că bucuria vine din lucruri mărunte“ (video)

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ionel Ciucă, a transmis un mesaj tuturor românilor, cu ocazia sărbătorilor Pascale.
 
Iată conținutul integral al mesajului:

În preajma Sărbătorilor Pascale, mă gândesc în primul rând la cei din linia întâi: medici, personal sanitar și militari deopotrivă. Eroi care se luptă în aceste zile pentru a diminua pierderile provocate de cea mai periculoasă molimă din istoria recentă a omenirii. Doar cu implicarea şi dedicarea dumneavoastră vom câştiga lupta cu acest inamic nevăzut, care nu iartă!

Știu că este greu, dar efortul dumneavoastră ne dă în fiecare zi speranța că vom reveni la o viață normală și vom reuși să depășim această perioadă de cumpănă. Speranță ne-a adus și Învierea lui Iisus Hristos. De fiecare Paști de bucurăm de victoria obținută de Hristos asupra păcatului și a morții, victorie pe care, împreună și cu credință, o vom obține și asupra acestui dușman nevăzut. Aveți credință în Hristos și păstrați-vă curajul, mențineți vie speranța pentru a traversa această perioadă dificilă.

Pentru mulți dintre militarii aflați la datorie în teatrele de operații nu este prima dată când prăznuiesc Sfintele Paști departe de țară și de cei dragi. Nici pentru cele câteva mii de militari și personal civil din MApN aflați, 24 de ore din 24, în misiuni de sprijin al autorităților centrale și locale pentru limitarea efectelor pandemiei COVID-19, departe de familiile și casele lor, nu este prima Sfântă Sărbătoare petrecută la datorie.

Este, însă, pentru prima dată când cei de acasă vor primi vestea Învierii Domnului în casele lor și nu în Casa Domnului.

Dumnezeu este însă, așa cum ne învață credința strămoșească, pretudindeni unde este iubit și așteptat. În intimitatea caselor noastre nu vom fi singuri.

Îi asigur pe militarii aflați în teatrele de operații că ne vom îngriji de orice situație semnalată în legătură cu nevoile concrete de ajutor și sprijin pentru familiile aflate în țară.

Gândul meu se îndreaptă și spre veteranii de război. Vă suntem alături și ne rugăm pentru sănătatea dumneavoastră. V-ați făcut datoria față de Patrie, este rândul nostru să avem grijă de dumneavoastră!

Militarilor în rezervă le transmit sincere mulțumiri pentru tot ce au făcut în slujba Armatei României. Ați fost și sunteți în continuare modele neprețuite, cu atât mai mult în această perioadă dificilă. România are nevoie de dumneavoastră, să rămâneți alături de militarii activi și să le dăruiți din experiența și cunoștințele dumneavoastră.

Să ne gândim în aceste zile la militarii care au căzut la datorie în teatrele de operaţii sau în misiuni executate pe teritoriul naţional, în numele ţării şi pentru ţară. Sacrificiul lor nu va fi uitat niciodată. Tototdată, le asigur pe familiile eroilor noştri că vor avea în Armata României un permanent sprijin.
 
 Paştele este un moment în care ne dorim pace şi bucurie. În acest an, însă, ne dorim mai mult ca oricând sănătate pentru noi și pentru cei dragi.

Această perioadă de cumpănă ne-a amintit că bucuria vine din lucruri mărunte, liniștea vine din suflet iar lumina vine din inima fiecăruia.

Lumina Sfintei Învieri sa pătrundă în sufletul și în inimile voastre bucurându-vă de minunea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos!


Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă

Sursa video: Facebook/ Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vizita de lucru la Comandamentul multinațional de divizie de Sud-Est a comisiilor parlamentare pentru apărare, ordine publică și siguranță națională

23 Jun 2020 365

România A fost înființat Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est

18 Jun 2020 820

Cea de-a doua zi a Reuniunii ministeriale NATO în sistem video-conferință. Răspunsul aliat la criza generată de COVID-19

18 Jun 2020 535

Vizită la București a comandantului Corpului Aliat de Reacție Rapidă. Discuții și despre situația de securitate în regiunea extinsă a Mării Negre

17 Jun 2020 333

Vicepremierul Raluca Turcan, miniștrii Ciucă și Boloș, vizită de lucru la Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veterani

16 Jun 2020 382

Oficial! Arestări preventive în dosarul gardianului de la Penitenciarul Poarta Albă acuzat de luare de mită

30 May 2020 6902

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit cu sindicaliștii din industria de apărare

21 May 2020 591

Videoconferință a Consiliului Afaceri Externe în formatul miniștrilor apărării. Ce s-a dezbătut

12 May 2020 489

Nicolae Ciucă „Ziua Forţelor Terestre ne surprinde astăzi pe front, îndeplinindu-ne datoria sacră de protejare a poporului român“ (video)

23 Apr 2020 548

Tema principală, implicaţiile crizei COVID-19 asupra Alianței Consiliului Nord-Atlantic în formatul miniștrilor apărării, în sistem de video-conferință

15 Apr 2020 587

Mesajul ministrului apărării naționale, referitor la managementul medical și operațional al spitalelor județene din Suceava și Deva

09 Apr 2020 459

Ministrul Apărării a fost astăzi la Constanţa

04 Apr 2020 2781

Videoteleconferinţă cu militarii din teatrele de operaţii și misiuni externe. Despre ce s-a discutat

30 Mar 2020 605

Primele 15 izolete produse în România, recepţionate de Ministerul Apărării Naționale

27 Mar 2020 859

Ministrul Apărării despre coronavirus Este inamicul nevăzut care nu are tabără militară, doctrină sau strategie de atac

24 Mar 2020 955