Mesajul ministrului Apărării Naționale cu ocazia sărbătorilor Pascale „Această perioadă de cumpănă ne-a amintit că bucuria vine din lucruri mărunte“ (video)

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ionel Ciucă, a transmis un mesaj tuturor românilor, cu ocazia sărbătorilor Pascale.
 
Iată conținutul integral al mesajului:

În preajma Sărbătorilor Pascale, mă gândesc în primul rând la cei din linia întâi: medici, personal sanitar și militari deopotrivă. Eroi care se luptă în aceste zile pentru a diminua pierderile provocate de cea mai periculoasă molimă din istoria recentă a omenirii. Doar cu implicarea şi dedicarea dumneavoastră vom câştiga lupta cu acest inamic nevăzut, care nu iartă!

Știu că este greu, dar efortul dumneavoastră ne dă în fiecare zi speranța că vom reveni la o viață normală și vom reuși să depășim această perioadă de cumpănă. Speranță ne-a adus și Învierea lui Iisus Hristos. De fiecare Paști de bucurăm de victoria obținută de Hristos asupra păcatului și a morții, victorie pe care, împreună și cu credință, o vom obține și asupra acestui dușman nevăzut. Aveți credință în Hristos și păstrați-vă curajul, mențineți vie speranța pentru a traversa această perioadă dificilă.

Pentru mulți dintre militarii aflați la datorie în teatrele de operații nu este prima dată când prăznuiesc Sfintele Paști departe de țară și de cei dragi. Nici pentru cele câteva mii de militari și personal civil din MApN aflați, 24 de ore din 24, în misiuni de sprijin al autorităților centrale și locale pentru limitarea efectelor pandemiei COVID-19, departe de familiile și casele lor, nu este prima Sfântă Sărbătoare petrecută la datorie.

Este, însă, pentru prima dată când cei de acasă vor primi vestea Învierii Domnului în casele lor și nu în Casa Domnului.

Dumnezeu este însă, așa cum ne învață credința strămoșească, pretudindeni unde este iubit și așteptat. În intimitatea caselor noastre nu vom fi singuri.

Îi asigur pe militarii aflați în teatrele de operații că ne vom îngriji de orice situație semnalată în legătură cu nevoile concrete de ajutor și sprijin pentru familiile aflate în țară.

Gândul meu se îndreaptă și spre veteranii de război. Vă suntem alături și ne rugăm pentru sănătatea dumneavoastră. V-ați făcut datoria față de Patrie, este rândul nostru să avem grijă de dumneavoastră!


Militarilor în rezervă le transmit sincere mulțumiri pentru tot ce au făcut în slujba Armatei României. Ați fost și sunteți în continuare modele neprețuite, cu atât mai mult în această perioadă dificilă. România are nevoie de dumneavoastră, să rămâneți alături de militarii activi și să le dăruiți din experiența și cunoștințele dumneavoastră.

Să ne gândim în aceste zile la militarii care au căzut la datorie în teatrele de operaţii sau în misiuni executate pe teritoriul naţional, în numele ţării şi pentru ţară. Sacrificiul lor nu va fi uitat niciodată. Tototdată, le asigur pe familiile eroilor noştri că vor avea în Armata României un permanent sprijin.

 
 Paştele este un moment în care ne dorim pace şi bucurie. În acest an, însă, ne dorim mai mult ca oricând sănătate pentru noi și pentru cei dragi.

Această perioadă de cumpănă ne-a amintit că bucuria vine din lucruri mărunte, liniștea vine din suflet iar lumina vine din inima fiecăruia.

Lumina Sfintei Învieri sa pătrundă în sufletul și în inimile voastre bucurându-vă de minunea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos!


Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă

Sursa video: Facebook/ Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Despre campania de vaccinare Anunțul lui Iohannis după ședința de urgență

23 Nov 2020 2044

Exercițiul militar Rapid Falcon Ludovic Orban, în vizită de lucru la Constanța (video)

19 Nov 2020 935

Ministrul Apărării Naționale și șeful SMAp, la exercițiul RAPID FALCON

18 Nov 2020 410

161 de ani de la înființarea Statului Major al Apărării. Mesajul ministrului Nicolae Ciucă

12 Nov 2020 502

MApN Delegație militară din Estonia, în vizită în România

11 Nov 2020 489

Klaus Iohannis, ședință la Palatul Cotroceni. Cine va participa și ce se va discuta

10 Nov 2020 618

Ministrul apărării naționale și omologul portughez, vizită la Baza aeriană de la Fetești

06 Nov 2020 834

Ministrul apărării naționale și premierul, vizită în garnizoana Craiova

05 Nov 2020 543

În discuție, și situația de securitate în regiunea Mării Negre Întâlnirea ministrului român al apărării naționale cu omologul israelian

04 Nov 2020 592

Ministrul apărării naționale, în delegația Guvernului României aflată în vizită oficială în Franța

26 Oct 2020 456

Ministrul apărării naționale, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO

22 Oct 2020 707

Ceremonie militară, cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la înființarea Marinei Militare Române moderne

22 Oct 2020 930

Doliu în armata română. A murit un cunoscut general. A lucrat la Batalionul 341 Constanța. Avea 50 de ani. Date din CV

18 Oct 2020 4257

Ministrul apărării naționale, la Washington. 2% din PIB pentru apărare

10 Oct 2020 941

Conlucrare România - SUA la nivelul apărării pentru 2020 - 2030. Privește și consolidarea cooperării la Marea Neagră

09 Oct 2020 954