Ministrul Attila a pășit ieri pentru prima dată în Cazinoul din Constanța

  • „Nu am avut ocazia să îl vizitez vreodată, înainte de a se închide, doar l-am văzut din exterior“, a declarat ministrul Cseke Attila pentru ZIUA de Constanța.
  • „Deși este în plin proces de reabilitare, deși sunt schele și lucrările se desfășoară la foc continuu în interior, din interior este chiar o clădire mai impozantă decât din afară“, a adăugat demnitarul.
 
Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, al Lucrărilor Publice și al Administrației, a intrat ieri, 29 ianuarie 2021, pentru prima dată, în Cazinoul din Constanța.
 
„Am mai văzut Cazinoul din exterior, am mai fost pe litoral, însă nu am mai avut ocazia, înainte de ziua de azi, să intru și să îl văd cum arată în interior“, a declarat ministrul pentru ZIUA de Constanța.
 
„Nu am avut ocazia să îl vizitez vreodată, înainte de a se închide, doar l-am văzut din exterior, de fiecare dată când veneam pe litoral și treceam și pe la Cazino. Astăzi (nr., ieri) a fost pentru prima dată când am putut să văd și cum arată în interior. Și pot să vă spun că, deși este în plin proces de reabilitare, deși sunt schele și lucrările se desfășoară la foc continuu în interior, din interior este chiar o clădire mai impozantă decât din afară“, a spus Cseke Attila.
 
De asemenea, acesta a precizat că, din punctul de vedere al ministerului, lucrările se desfășoară bine la Cazino.
 

„O lucrare care să reziste 100 de ani“

 
„Noi ne dorim să fie o lucrare care să reziste nu cinci ani, ci o sută de ani, cum a fost la prima construcție a Cazinoului. Ne dorim ca lucrurile să fie făcute bine, să nu existe probleme ulterioare, structura de rezistență să fie refăcută, să fie totul durabil. Experiența pe care o au în domeniu constructorii care se ocupă de Cazino și tot ceea ce am văzut astăzi, la această vizită, mă fac să am încredere că va fi o lucrare care, într-adevăr, va dura zeci de ani“, a mai spus Cseke Attila.
 
De asemenea, acesta a precizat că fondurile necesare întregului proces de reabilitare și consolidare a Cazinoului există și sunt puse la dispoziția Companiei Naționale de Investiții, pentru a fi alocate proiectului.
 
Termenul de finalizare a lucrărilor de la Cazinoul din Constanța este luna iulie 2022.
 
Citește și:


LIVE Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, vizită la Cazinoul din Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Vom fi iarăși ce-am fost și mai mult decât atât!“ Cazinoul din Constanța, un an de la învăluirea în schele

15 Apr 2021 1223

Fotoreportaj Spectacol de culoare pe faleza Cazinoului din Constanța

14 Apr 2021 1391

Pe pe o parte taie, pe alta plantează. Primăria cumpără plante decorative pentru amenajarea falezei Cazinoului din Constanța

12 Apr 2021 450

Sute de trandafiri plantați pe faleza Cazinoului din Constanța (galerie foto)

07 Apr 2021 764

Opere din cufărul cu giuvaiere al regalității Hotelul Palace din Constanța, în centrul unui proces pe rolul instanțelor! Ce a scos la iveală expertiza efectuată

02 Apr 2021 1291

Un nou PUD în consultare publică Se solicită extinderea Terasei Răsărit de Soare din Mamaia

20 Mar 2021 1436

Trei ani de la includerea Cazinoului pe lista monumentelor europene aflate în pericol. Timpul scurs în favoarea bătrânului edificiu (video)

15 Mar 2021 695

Experiența la online casino Mit sau realitate?

08 Mar 2021 517

Constănțenii sunt invitați să transmită observații în legătură cu o investiție imobiliară în zona Cazino din stațiunea Mamaia

17 Feb 2021 1465

Nu s-au înregistrat obiecții. Undă verde pentru investitorii care vor să construiască în zona Cazino din Mamaia

02 Feb 2021 1207

Demnitari la Cazinoul din Constanța Ministrul Cseke Attila - „Avem toată speranța că anul viitor Cazinoul din Constanța va fi redat publicului“

30 Jan 2021 1255

LIVE Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, vizită la Cazinoul din Constanța

29 Jan 2021 1849

A mai fost restaurată între anii 1984-1986. CNI a atribuit un contract pentru restaurarea bisericii de lemn a Mănăstirii Sf. Maria din Techirghiol, județul Constanța

25 Jan 2021 1741

Fotoreportaj Imagini spectaculoase pe faleza Cazinoului din Constanța. Gerul a înghețat apa mării de pe stabilopozi

17 Jan 2021 4069

FOTO Superbele ornamente ale bătrânului Cazino „au prins viață”

12 Jan 2021 6971