Momente de senzație la Ziua Porților Deschise, pe Aeroportul „Delta Dunării“ Tulcea(Galerie FOTO)

Sursa foto: Facebook/ Consiliul Județean Tulcea




 
  • Peste o mie de copii au fost prezenți, astăzi, pe platforma Aeroportului „Delta Dunării“ Tulcea, acolo unde a avut loc, în premieră pentru Tulcea, Ziua Porților Deschise. Cei mici au aflat mai multe detalii despre ceea ce înseamnă accesul și siguranța pe aeroport, au trecut prin filtrele de control, au aflat care sunt documentele de călătorie și au pornit într-o aventură de neuitat.
 

„Pe platforma aeroportului au verificat de aproape elicopterul militar, au urcat în mașinile de pompieri, s-au distrat probând haina militară, și-au luat amprentele și au socializat cu câinii Jandarmeriei Române”, potrivit unui anunț pe Facebook al Consiliului Județean Tulcea .

 
Cei prezenți pe aeroport în jurul orei 13,.30 au fost martori ai unei demonstrații inedite oferite de salvatorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta“ al județului Tulcea, care le-au arătat cum se intervine pentru descarcerarea unei persoane rănite.
 
De asemenea, piloții au oferit un scurt spectacol demonstrativ atunci când au aterizat pe aeroportul tulcean.
 
Evenimentul s-a încheiat cu un senzațional show aviatic, momentul mult așteptat al zilei: avioanele Aeroclubului Român au desenat pe cer și au impresionat publicul prezent la închiderea Zilei Porților Deschise la Aeroportul „Delta Dunării“ din Tulcea.
 
Mii de tulceni au admirat spectacolul în aer oferit de Hawks of Romania, dar și de parașutiști care au adus la sol steagul României.
 

„Este pentru prima dată când pe aeroportul din Tulcea se organizează această zi specială, Ziua Porților Deschise la aeroport, dar ne dorim să o permanentizăm, pentru că noi și copiii noștri avem dreptul de a ne bucura de ceea ce avem și de ceea ce ne poate oferi județul nostru. Sunt ani în care au fost investite sume aici, au fost patru proiecte pentru ca aeroportul să arate cum arată astăzi. Au fost, în total, șase ani de muncă, de eforturi susținute pentru identificarea fondurilor necesare pentru materializarea acestor proiecte“, a declarat în deschiderea show-ului, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.
 

La rândul său, președintele Asociației Comunelor din România – Filiala Tulcea, Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca, a vorbit despre importanța investiției în aeroportul tulcean:
 

„Avem datoria, cât suntem în funcții publice, să lăsam ceva și generațiilor viitoare. Nu trebuie să privim numai în prezent. Un prezent fără viitor nu înseamnă nimic. Eu cred că tărie că această investiție își va arăta, în curând, adevărata valoare“.


 
Citește și
 

Ziua Porţilor Deschise la Aeroportul "Delta Dunării" din Tulcea! Punctul culminant al evenimentului va fi un spectaculos show aviatic şi paraşutism
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Tulcea, la Ziua Porților Deschise a Aeroportului Internațional ,,Delta Dunării" (FOTO)

27 Apr 2024 352

Ziua Porţilor Deschise la Aeroportul "Delta Dunării" din Tulcea! Punctul culminant al evenimentului va fi un spectaculos show aviatic şi paraşutism

26 Apr 2024 738

Tulcea Sorin Grindeanu, în vizită la conferința de recepție a Aeroportului „Delta Dunării” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 592

„Ziua Porților Deschise”, la Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea

23 Apr 2024 671

Tulcea Ministrul Sorin Grindeanu, prezent la conferința de recepție a Aeroportului Internațional „Delta Dunării”

23 Apr 2024 547

La finalul unui proiect de dezvoltare de doi ani, Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea își deschide porțile (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 1011

Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea achiziționează un tractor de aproape 300.000 de lei (DOCUMENT)

31 Jul 2023 1066

Aeroportul „Delta Dunării“ Tulcea cumpără autovehicule pentru siguranța și creșterea siguranței pasagerilor! (DOCUMENT)

06 May 2023 1785

Aeroportul Delta Dunării cumpără de la o companie din Voluntari echipament de scanare pentru detecția explozibililor lichizi

04 Jan 2023 1443

Cu profit pe minus anul trecut, compania lui Michael Mihai Stanciu a câștigat un contract important la Aeroportul Delta Dunării din Tulcea (DOCUMENTE)

25 Aug 2022 2843

DMV Aviatech SRL, contract cu Aeroportul „Delta Dunării“ din Tulcea. Iată care este obiectul achiziției

17 May 2021 3640

Tulcea Audit pentru proiectul "Creșterea siguranței și securității pasagerilor pe aeroportul "Delta Dunării" "

03 Feb 2021 1601

Contract între Regia Autonomă Aeroportul "Delta Dunării" Tulcea și JT2 Group GmbH. Despre ce este vorba

07 Jan 2021 3387

Se modernizează Aeroportul Delta Dunării

08 Oct 2020 3268

Aero Project prestează servicii pentru Aeroportul din Tulcea. În ce constă contractul (document)

14 Sep 2020 3422