Nicolae Ciucă, anunț de ultimă oră „Măsurile de consolidare a Flancului estic se completează foarte bine cu investiţiile americane avute în vedere în România“ (VIDEO)


Nicolae Ciucă a susținut, marți, 08 februarie, declarații de presă.

Prim-ministrul a anunţat că săptămâna viitoare va avea loc o nouă întâlnire a Comitetului interministerial pentru energie, subliniind că este nevoie de o soluţie care să fie înţeleasă şi asumată atât de Guvern, cât şi de către furnizori, distribuitori, producători şi de mediul de afaceri.


"Acest subiect a fost ridicat şi la întâlnirea de astăzi. Am stabilit cu dumnealor că la nivelul Guvernului, în urma deciziilor care au fost luate, ultima fiind cea din 15 ianuarie, prin care să asigurăm măsurile compensatorii pentru lunile februarie şi martie, să lucrăm împreună, ceea ce am şi făcut, întrunindu-ne pentru prima dată în comitetul interministerial, pentru a căuta soluţii împreună cu dumnealor şi cu consumatorii.


Le-am spus foarte clar că în centrul preocupărilor Guvernului sunt cetăţeanul şi menţinerea deschisă a activităţilor economice", a declarat Ciucă.



Premierul a mai declara că măsurile asiguratorii privind consolidarea Flancului estic de care beneficiază România, ca rezultat al Parteneriatului strategic cu SUA şi statutului de membru NATO şi UE, se completează "foarte bine" cu măsurile economice şi cu investiţiile pe care oamenii de afaceri americani vor să le facă în ţara noastră.


Şeful Executivului a fost participat la un forum economic organizat de Camera de Comerţ Americană în România - AmCham România.

 

"A fost un prilej foarte bun prin care am putut să aflăm care sunt intenţiile oamenilor de afaceri membri ai acestei organizaţii. Şi, desigur, a fost o oportunitate foarte bună pentru noi să transmitem care sunt viziunea şi liniile de efort la nivel guvernamental pentru a putea să obţinem beneficiile maxime pentru cetăţenii români în tot ceea ce reprezintă consolidarea Parteneriatului strategic cu Statele Unite şi, de asemenea, să putem să stabilim liniile în care noi putem să întărim încrederea investitorilor americani în mediul de afaceri din România", a afirmat Ciucă. 




Sursa foto-video: facebook/ Guvernul României 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă „România este alături de Israel și poporul israelian și condamnă ferm atacul Iranului asupra acestuia“

14 Apr 2024 407

Tulcea Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii porturilor de la Dunăre

13 Apr 2024 451

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 961

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 740

LIVE VIDEO+TEXT Liderii PNL sunt prezenți la Constanța la lansarea candidaților partidului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1363

PNL Constanța își lansează candidații pentru alegerile locale! Președintele PNL, Nicolae Ciucă, prezent la eveniment

10 Apr 2024 812

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Trebuie să continuăm politicile care promovează egalitatea de șanse și combat violența împotriva femeilor”

08 Mar 2024 376

Nicolae Ciucă „În momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi în UE"

02 Mar 2024 610

LIVE VIDEO TEXT Liderii Coaliției anunță când vom merge la vot anul acesta

21 Feb 2024 997

UPDATE Preşedinţii Ciolacu şi Ciucă, vor anunţa la ora 19,00, decizia în privinţa organizării alegerilor din acest an!

21 Feb 2024 638

Românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie

19 Feb 2024 1227

Liderii Coaliției ar fi ajuns la un acord în privința comasării alegerilor! PNL și PSD ar avea candidați comuni la toate alegerile

19 Feb 2024 611

Nicolae Ciucă, despre organizarea alegerilor „Am întrerupt negocierile aseară, urmând a fi reluate vineri”

13 Feb 2024 721

Se va introduce serviciul militar obligatoriu în România? Anunțul președintelui Senatului, Nicolae Ciucă

13 Feb 2024 806

ARBDD Care sunt zonele alocate pescuitului pentru consumul familial din Delta Dunării

13 Feb 2024 815