Nicolae Ciucă Astăzi se împlinesc 17 ani de la semnarea Tratatului care a consfințit aderarea României la UE

Uniunea Europeana, foto: Pexels

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis, cu ocazia împlinirii a 17 ani de la semnarea Tratatului care a consfințit aderarea României la Uniunea Europeană (UE), că țara noastră a beneficiat, până în prezent, de 42 miliarde de euro net de la UE, fonduri care au contribuit la reducerea unor decalaje de dezvoltare și au stimulat inițiativa privată. 
 

„Se împlinesc 17 ani de la semnarea Tratatului care a consfințit aderarea României la Uniunea Europeană, un moment pe care românii îl așteptau ca pe o șansă concretă de consolidare a democrației și dezvoltare economică.

Privind în urmă la beneficiile pe care ni le-a adus apartenența la Uniunea Europeană, avem suficiente motive să apreciem că a fost o alegere bună pentru România și pentru români: triplarea produsului intern brut al României comparativ cu cel înregistrat la momentul aderării, stabilitate economică și socială, liberă circulație pentru cetățeni, bunuri și servicii, acces liber pe piața unică europeană pentru antreprenorii români și sprijin acordat prin finanțările europene

România a beneficiat până acum de la Uniunea Europeană de aproape 42 de miliarde de euro net, bani europeni utilizați în diferite proiecte care au contribuit la reducerea unor decalaje de dezvoltare și au stimulat inițiativa privată”, a transmis premierul.


El a afirmat că solidaritatea europeană permite, în contextul global actual, în care efectele economice și sociale ale pandemiei se suprapun cu o criză energetică și umanitară, provocate de invazia rusă în Ucraina, să susținem reformele necesare de care vor beneficia toți românii.
 

„Prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, România va beneficia în următorii ani de aproape 30 de miliarde de euro pentru noi investiții și reforme, în plus față de celelalte instrumente de finanțare europeană. Inclusiv pachetul de măsuri ”Sprijin pentru România”, destinat protejării cetățenilor și economiei naționale, beneficiază de susținerea europeană. Din cele 17,3 miliarde lei cât reprezintă valoarea întregului pachet, 9 miliarde de lei vor fi asigurate din fonduri europene”, a adăugat Nicolae Ciucă.


Totodată, potrivit premierului, sprijinul european oferă României perspectiva unei dezvoltări sustenabile, care își va pune amprenta definitorie asupra modernizării țării și creșterii calității vieții oamenilor.
 

„Guvernul României rămâne ferm angajat obiectivului de a proteja cetățenii și a susține economia, prin investițiile finanțate de la bugetul de stat și din fonduri europene. Responsabilitatea noastră este să continuăm acest parcurs european al României, fapt asumat și prin obiectivele incluse în Programul de Guvernare și în total acord cu orientarea majoritar pro-europeană a cetățenilor români.

La Mulți Ani, România în Uniunea Europeană!

La Mulți Ani românilor ca cetățeni europeni!”, a conchis prim-ministrul.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „România își aniversează astăzi al 147-lea an de independență“

10 May 2024 346

Ce spune președintele PNL Nicolae Ciucă despre o candidatură la alegerile prezidențiale

08 May 2024 534

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă „România este alături de Israel și poporul israelian și condamnă ferm atacul Iranului asupra acestuia“

14 Apr 2024 447

Tulcea Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii porturilor de la Dunăre

13 Apr 2024 484

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 1029

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 787

LIVE VIDEO+TEXT Liderii PNL sunt prezenți la Constanța la lansarea candidaților partidului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1486

PNL Constanța își lansează candidații pentru alegerile locale! Președintele PNL, Nicolae Ciucă, prezent la eveniment

10 Apr 2024 870

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Trebuie să continuăm politicile care promovează egalitatea de șanse și combat violența împotriva femeilor”

08 Mar 2024 400

Nicolae Ciucă „În momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi în UE"

02 Mar 2024 638

LIVE VIDEO TEXT Liderii Coaliției anunță când vom merge la vot anul acesta

21 Feb 2024 1030

UPDATE Preşedinţii Ciolacu şi Ciucă, vor anunţa la ora 19,00, decizia în privinţa organizării alegerilor din acest an!

21 Feb 2024 661

Românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie

19 Feb 2024 1256

Liderii Coaliției ar fi ajuns la un acord în privința comasării alegerilor! PNL și PSD ar avea candidați comuni la toate alegerile

19 Feb 2024 646

Nicolae Ciucă, despre organizarea alegerilor „Am întrerupt negocierile aseară, urmând a fi reluate vineri”

13 Feb 2024 745