Nicolae Ciucă, de Ziua Jandarmeriei În perioade de linişte, dar mai ales în situaţii de urgenţă, jandarmii români sunt mereu la datorie

Nicolae Ciucă. foto: Guvernul României Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis un mersaj cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române.

În mesaj se arată că arată că în perioade de linişte, dar mai ales în situaţii de urgenţă, jandarmii români sunt mereu la datorie pentru a-i ajuta pe cetăţenii care au nevoie de sprijin şi a menţine ordinea şi siguranţa comunităţilor, iar alături de celelalte instituţii ale statului, a fost în prima linie de intervenţie în perioada crizei sanitare, iar de la începutul războiului, cu mobilizarea exemplară a societăţii civile, a oferit sprijin şi protecţie milioanelor de cetăţeni ucraineni care au tranzitat România, alungaţi de războiul din Ucraina.

Vă prezentăm în continuare conținutul integral al mesajului transmis de premier: 


”În perioade de liniște, dar mai ales în situații de urgență, jandarmii români sunt mereu la datorie pentru a-i ajuta pe cetățenii care au nevoie de sprijin și a menține ordinea și siguranța comunităților.

În misiunile externe, sunt apreciați de partenerii lor și poartă cu mândrie tricolorul.

În țară, fiecare misiune de salvare este o dovadă în plus a profesionalismului și omeniei. Ne este deja familiară imaginea jandarmilor care aduc în siguranță copii, femei și bărbați aflați în situații critice provocate de ninsori, viscol, avalanșe, inundații. În cei 173 de ani de activitate, Jandarmeria Română și-a construit credibilitatea în societate, cu fiecare intervenție, cu fiecare mână de ajutor oferită și fiecare viață salvată.

Alături de celelalte instituții ale statului, a fost în prima linie de intervenție în perioada crizei sanitare, iar de la începutul războiului, cu mobilizarea exemplară a societății civile, a oferit sprijin și protecție milioanelor de cetățeni ucraineni care au tranzitat România, alungați de războiul din Ucraina.

Componentă importantă a Ministerului Afacerilor Interne, Jandarmeria Română a trecut de-a lungul timpului prin numeroase transformări și etape de modernizare, a primit noi atribuții și s-a adaptat permanent așteptărilor sociale.


Misiunile de intervenție sunt dublate de acțiuni salutare de prevenție. Campaniile de conștientizare pe care le derulează, fie că au în vedere acțiuni în școli prin care copiii și tinerii sunt învățați să se protejeze de pericole, ori de prevenire a infracțiunilor sau de protecție a mediului, arată preocuparea doamnelor și domnilor jandarmi pentru binele comunităților și al cetățenilor.

Îi felicit pentru toată munca lor, pentru implicare și dedicare!


Le doresc multă sănătate, succes în continuare în misiunile de salvare în sprijinul oamenilor și comunităților pe care au datoria nobilă de a le proteja!


La mulți ani Jandarmeriei Române, la mulți ani jandarmilor români!”


Nicolae-Ionel Ciucă,

Prim-ministru al României

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO TEXT Liderii Coaliției anunță când vom merge la vot anul acesta

21 Feb 2024 775

UPDATE Preşedinţii Ciolacu şi Ciucă, vor anunţa la ora 19,00, decizia în privinţa organizării alegerilor din acest an!

21 Feb 2024 462

Românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie

19 Feb 2024 939

Liderii Coaliției ar fi ajuns la un acord în privința comasării alegerilor! PNL și PSD ar avea candidați comuni la toate alegerile

19 Feb 2024 437

Nicolae Ciucă, despre organizarea alegerilor „Am întrerupt negocierile aseară, urmând a fi reluate vineri”

13 Feb 2024 572

Se va introduce serviciul militar obligatoriu în România? Anunțul președintelui Senatului, Nicolae Ciucă

13 Feb 2024 598

ARBDD Care sunt zonele alocate pescuitului pentru consumul familial din Delta Dunării

13 Feb 2024 530

Înțelegere privind comasarea alegerilor între liderii PSD și PNL

07 Feb 2024 589

Președintele PNL, Nicolae Ciucă Ideea comasării europarlamentarelor cu locale - una care poate să ne aducă o prezență mai mare la vot

03 Feb 2024 558

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Unirea de la 1859 este actul de creare a României şi, totodată, începutul modernizării naţionale“

24 Jan 2024 591

Nicolae Ciucă „Cel mai frumos cadou pe care putem să îl facem României de ziua Unirii Principatelor este încrederea noastră în viitorul ei“

24 Jan 2024 419

Ciucă, despre recoltarea de stuf din Delta Dunării- „Nu se execută plăţi, dacă nu sunt îndeplinite regulile“

22 Jan 2024 629

Ziua Culturii Ciucă- "Cultura a fost dintotdeauna un pilon fundamental al identității și al evoluției noastre ca națiune"

15 Jan 2024 490

Prima ședință a Biroului Politic Național al PNL din 2024

11 Jan 2024 693

Scenariu-Klaus Iohannis ar putea prelua președinția Consiliului European

10 Jan 2024 767