Actualitate

Nivel de siguranță crescut pentru cetățeni Noi dotări pentru polițiști. Vor avea armament de ultimă generație

  • Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a susținut azi o declarație de presă în care a vorbit despre noile dotări ale Poliției Române.
Astăzi, 29 iulie 2020, odată cu sărbătorirea Zilei Imnului Naţional al României, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, și secretarul de stat, chestor-șef de poliție Bogdan Despescu, au participat la evenimentul de prezentare a noilor achiziții de echipament, armament și muniție, care vor intra în dotarea polițiștilor, astfel încât să se asigure un nivel de siguranță crescut pentru cetățeni, dar și pentru angajații MAI.

Cu această ocazie, ministrul Ion Marcel Vela a declarat: „Această tehnică nouă pe care dumneavoastră ați primit-o astăzi, este un prim pas. Toți colegii de la ordine publică, de la rutieră, vor fi dotați cu armament de ultimă generație. Acest lucru este un mesaj și un semnal pentru infractori. Am spus, încă de la începutul mandatului meu, toleranță zero față de infracționalitate, de rețele de crimă organizată, rețele de trafic de persoane. Aceste dotări ne oferă posibilitatea să ne confruntăm cu răufăcătorii, care pun în pericol viața și bunurile cetățenilor.(...)

Prețul de achiziție a unui pistol este de aproximativ 1.900 de lei cu TVA și este unul foarte bun, mult sub prețul pieței, pistoalele fiind cumpărate direct de la producători, iar linia de fabricație este în curs de instalare la Romarm, deci în România.

Pentru mine, pentru Guvernul României, este o prioritate profesionalizarea Poliției Române și protecția tuturor angajaților Ministerului Afacerilor Interne, dar și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.”

În cadrul evenimentului de înmânare a noilor mijloace de intervenție și protecție ale polițiștilor,  ministrul Ion Marcel Vela a oferit polițiștilor prezenți primele 100 de pistoale de calibru 9x19mm, marca Beretta.

Cele 25.000 de pistoale achiziționate de Inspectoratul General al Poliției Române urmează a fi distribuite până la finalul lunii august angajaților din teritoriu, după o reinstruire pe linia folosirii armamentului. În perioada imediat următoare, se va distribui primul lot de 5.000 de pistoale Beretta.
 
În decursul acestui an, au fost recepționate autospeciale noi, urmând ca, până la finalul anului, să se ajungă la peste 6.000 de autospeciale care vor fi distribuite structurilor din cadrul Poliției Române. De asemenea, și alte echipamente și mijloace tehnice pentru protecția polițiștilor, precum căști de protecție cu vizor, dispozitive de blocare a trecerii auto, veste antiglonț, maieuri de protecție, 6.000 de body-camera vor intra în dotarea polițiștilor.

Siguranța populației rămâne o prioritate a conducerii MAI, de aceea, această măsură de îmbunătățire a dotării polițiștilor, în special a celor din stradă, reprezintă o continuare a activităților de înnoire și completare a echipamentului și tehnicii necesare muncii operative.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegerilocale2020 Primarul comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni-„Educația și sănătatea sunt prioritățile mele“

17 Sep 2020 1538

Consiliul Județean Constanța cumpără panouri explicative pentru situl arheologic Cetatea Capidava (document)

04 Sep 2020 2096

Autospeciale noi, pentru noi acţiuni poliţieneşti Duster pentru zone greu accesibile şi misiuni dificile, Logan pentru intervenţii şi patrulare (galerie foto)

19 Aug 2020 433

Investiții și dotări noi la SC Confort Urban SRL (galerie foto)

30 Jul 2020 534

Licitație pentru dotări şi mobilier în cadrul proiectului de reabilitare a sitului arheologic Cetatea Capidava

06 May 2020 565

Primăria Constanța Lucrări de reabilitare în Piațeta Far

09 Mar 2020 960

CT BUS, o companie modernă de transport public! Servicii excelente, siguranță, dezvoltare, respect (video)

08 Jan 2020 920

Compania Națională de Căi Ferate vrea să facă revizia mașinilor din parcul auto de la Constanța (document)

31 Dec 2019 618

Se achiziţionează dotări şi mobilier Consiliul Judeţean, o nouă licitaţie pentru Cetatea Capidava

24 Dec 2019 846

Serviciul de pază a bunurilor municipiului Constanţa, scos la licitaţie. Peste 13 milioane de euro, suma pusă la bătaie

08 Oct 2019 949

Serviciul de Ambulanță al Județului Constanța, dotat cu cinci ambulanțe (galerie foto)

01 Jul 2019 1386

Ce societăți vor furniza mașini-unelte noi pentru Centrala Nucleară din Cernavodă (document)

11 May 2019 955

ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE „ACHIZITIA DE ECHIPAMENTE SI DOTARI”

06 May 2019 897

Contract de peste 10 milioane de lei Lacul Belona din Eforie, amenajat de Setconstruct SRL (document)

18 Apr 2019 2055

Târgul de Turism, Salonul de Dotări Hoteliere şi Târgul de Mobilă Trei evenimente organizate de CCINA Constanţa la sfârşitul lunii martie

21 Mar 2019 1438