ONG Mare Nostrum aduce marea în Parcul Arheologic Constanța și stinge lumina. Când are loc evenimentul și cu ce ocazie este organizat

Foto: ONG Mare NostrumPe data de 25 Martie, în P, începând cu ora 20.30, ONG Mare Nostrum aduce marea în parc și stinge lumina! Evenimentul Ora Pământului este un eveniment cu tradiție pentru ONG Mare Nostrum, iar scopul acestuia este a trage un semnal de alarmă asupra cantității de dioxid de carbon emise din activitățile umane.

Potrivit unui comunicat al ONG Mare Nostrum, pe data de 25 martie, timp de o oră, toți constănțenii sunt invitați la unul din evenimentele cu tradiție pentru ONG Mare Nostrum, și anume Ora Pământului.

Față de edițiile anterioare, evenimentul vine cu o noutate: ”În acest an, nu numai că stingem lumina, însă oferim posibilitatea tuturor constănțenilor de a afla lucruri inedite despre tipurile de deșeuri pe care le identificăm pe porțiunile de plajă de pe litoralul românesc, precum și ceea ce putem face efectiv pentru a reduce cantitatea de deșeuri atât în oraș, cât și pe plajă”, spune Anca Maria Panait, coordonator Departament Evenimente Publice.


Ce se întâmplă în cadrul evenimentului?

Alături de participanți, se va stinge lumina simbolic și vor fi aprinse sursele alternative, care nu consumă resurse naturale și nu produc dioxid de carbon, adică lumânările. Aceste lumânări aprinse vor lua forma viețuitoarelor marine.

Potrivit studiilor existente, în fiecare an, de Ora Pământului, se înregistrează un consum mult mai redus de curent electric, ceea ce înseamnă că lăsăm cu adevărat Pământul să respire.

”Unii ar putea spune că o oră nu face diferența. Însă ca de fiecare dată, atunci când inițiativele se unesc, iar eforturile se duc în aceeași direcție, schimbarea se produce. Dacă am extinde acest tip de comportament și în afara zilei de 25 MARTIE, intervalul 20:30-21.30, nu numai că mediul înconjurător ne-ar mulțumi, dar și bugetul nostru, pe termen lung, ne-ar fi recunoscător, pentru că ar veni facturi mai mici”, ne amintește Marian Paiu, director executiv ONG Mare Nostrum.


Până în acest moment, au răspuns invitației Mare Nostrum peste 40 de instituții de învățământ din Constanța și din țară.

„În egală măsură, o factură mai mică la utilități implică și emisii CO2 mai mici. Emisiile CO2 au un rol substanțial în încălzirea atmosferei terestre, iar cantitatea acestora a început să crească odată cu revoluția industrială. Pe scurt, emisiile CO2 sunt gaze din atmosferă care absorb și emit radiații infraroșii. Acestea sunt produse implicit la utilizarea energiei electrice, precum și la transport, indiferent de tipul acestuia.

Scopul EARTH HOUR este de a încuraja consumul responsabil de resurse și de a reduce nivelul de dioxid de carbon emis la producerea energiei electrice“ - au mai precizat reprezentanții Mare Nostrum.


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mare Nostrum Constanța, cel mai murdar sector de plajă. Mucurile de țigară rămân în topul nedorit al deșeurilor

07 Mar 2023 721

Peste 500 de kilograme de plase pescărești eliminate din Marea Neagră!

12 Oct 2022 704

A încetat din viață Nicola Samargiu, unul dintre fondatorii ONG MARE NOSTRUM

31 Aug 2022 2658

Peste 100 de oameni, pe plaja Vadu, la Ziua Delfinului (GALERIE FOTO)

10 Aug 2022 1072

ONG Mare Nostrum - „Ziua Delfinului vine cu surprize pentru toți cei care iubesc delfinii“

26 Jul 2022 950

Delfinii din Marea Neagră sunt în pericol! Număr mare de delfini eșuați pe litoralul românesc

30 Jun 2022 1089

Se caută voluntari în Constanța. Este ultima zi pentru înscrieri la ONG Mare Nostrum

27 Jun 2022 1336

ONG Mare Nostrum Peste o tonă de deșeuri au fost ridicate de pe plaja Corbu în mai puțin de trei ore

15 Jun 2022 830

Vești bune înainte de sezonul estival Cantitatea de deșeuri înregistrată, la jumătate față de anul trecut! Anunțul ONG Mare Nostrum

31 May 2022 860

ONG Mare Nostrum Provocare răsplătită cu premii. Sesiune de jogging și adunat deșeuri

21 May 2022 1162

Din ce în ce mai mulți delfini eșuați din Marea Neagră. Cum îi afectează războiul și navele militare (VIDEO)

11 May 2022 1622

Descoperire tristă pe plaja din Mamaia. A fost găsit un pui de delfin mort (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 Apr 2022 2851

ONG Mare Nostrum Parteneriat pentru dezvoltarea durabilă a zonei Vadu din județul Constanța

09 Apr 2022 1118

Platformă dedicată antreprenoriatului social, lansată la Liceul Teoretic Ovidius

04 Apr 2022 1108

Constanța. Delfin eșuat pe plaja Iaki din Mamaia (GALERIE FOTO și VIDEO)

18 Mar 2022 1635