Ora Pământului, pe 23 martie 2024 în Parcul Arheologic Constanța. Organizatorii promit o seară plină de lumină și culoare

Foto: ONG Mare NostrumONG Mare Nostrum organizează Ora Pământului, un eveniment cu tradiție, dedicat acțiunilor de protecție a mediului și conștientizării schimbărilor climatice. Evenimentul se va desfășura pe 23 martie, între orele 20:30 și 21:30, în Parcul  Arheologic Constanța. Evenimentul face parte din cadrul proiectului SHORE, finanțat de Uniunea Europeană.

„Evenimentul  se anunță a fi o seară o seară plină de lumină și culoare, ce subliniază angajamentul comunității față de utilizarea rațională a resurselor.

Lumini și culori: Un spectacol vizual fără precedent, cu sute de lumânări în suporturi decorative cu tematică marină, va transforma aleile parcului într-un peisaj de poveste, oferind oportunități unice pentru fotografii ”instagramabile”.

Expoziție inspirațională: Creativitatea și pasiunea tinerilor va fi expusă la eveniment. Mai important decât atât este angajamentul pe care fiecare participant din cadrul școlilor partenere îl va face privind protejarea mediului“ - au mai precizat reprezentanții ONG Mare Nostrum.  


Foto corner: În cadrul evenimentului, vor exista 3 foto corner, iar toți participanții vor avea oportunitatea de face fotografii inedite, perfecte pentru rețelele sociale.

”Pe 23 martie, transformăm aleile parcului într-un tablou decorativ, iluminat de sute de lumânări în suporturi cu tematică marină și îi încurajăm pe toți constănâenii să stingă lumina în casă și să se alăture inițiativei noastre”, spune Angelica Paiu, manager proiect ONG Mare Nostrum.


De ce este atât de important acest eveniment?

Utilizarea surselor alternative de energie electrică devine o necesitate, în condițiile societății actuale. Această mișcare globală, de a stinge lumina în intervalul 20:30-21.30 reprezintă de fapt un semnal de alarmă, asupra căruia este nevoie să ne îndreptăm atenția, indiferent de vârstă.

Conștientizarea reducerii consumului de energie electrică: Ora Pământului servește ca un puternic instrument de sensibilizare, evidențiind necesitatea acțiunilor urgente pentru combaterea schimbărilor climatice. Iar totul începe simplu: a scoate din priză ce nu folosești.

Unitate globală: Prin participare, ne alăturăm milioane de oameni din întreaga lume într-un gest simbolic de solidaritate pentru planeta noastră.

Educație și implicare: Un spațiu excelent pentru educație ecologică, inspirând acțiuni sustenabile și conștiente.

Promovarea soluțiilor ecologice: Este o ocazie de a explora și a promova alternative ecologice viabile, de la energie regenerabilă la practici sustenabile de consum.

Speranță și inspirație: Fiecare lumânare aprinsă reprezintă speranța și angajamentul față de un viitor mai bun și mai verde, inspirând comunitățile să acționeze pentru protecția mediului.


Folosind hashtagurile #EarthHour #Shore #ONGMareNostrum, împărtășiți experiența și angajamentul vostru pe rețelele sociale, demonstrând că, împreună, putem face o diferență semnificativă.

Nu este doar un eveniment, este o mișcare globală! 

Citește și: 

O cină reușită e mai frumoasă la lumina lumânării. Sâmbătă, 23 martie, Ora Pământului. Iată despre ce e vorba(VIDEO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ora pământului, marcată la Constanța

22 Mar 2024 985

Imagini cu impact emoțional Un alt delfin mort, eșuat la malul mării, în Constanța (FOTO+VIDEO)

04 Mar 2024 1002

ONG Mare Nostrum Soluțiile implementate de tinerii din proiectul PROMIT, model pentru comunitățile din care fac parte

14 Dec 2023 682

OMG Mare Nostrum Creștere alarmantă a deșeurilor pe plajele din România în 2023

28 Nov 2023 699

ONG Mare Nostrum Peste 2.000 de participanți la Crosul Mării Negre, ediția a V-a!

19 Oct 2023 1109

ONG Mare Nostrum Încep înscrierile pentru Crosul Mării Negre

25 Sep 2023 1596

ONG Mare Nostrum Tineri din 15 localități din județul Constanța devin agenți de schimbare prin proiectul PROMIT

18 Sep 2023 805

ONG Mare Nostrum 210 kg de plase abandonate de pescuit scoase din Marea Neagră

22 Aug 2023 895

Descoperire tristă în zona Cazino din Constanța (FOTO+VIDEO)

12 Jul 2023 3036

Descoperire macabră pe plaja din stațiunea Neptun! Trupul unui delfin adus de valuri la mal (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Jul 2023 1766

Delfin mort, observat în zona Digului de Nord din Portul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Jun 2023 1762

ONG Mare Nostrum aduce marea în Parcul Arheologic Constanța și stinge lumina. Când are loc evenimentul și cu ce ocazie este organizat

17 Mar 2023 1276

Mare Nostrum Constanța, cel mai murdar sector de plajă. Mucurile de țigară rămân în topul nedorit al deșeurilor

07 Mar 2023 1165

Peste 500 de kilograme de plase pescărești eliminate din Marea Neagră!

12 Oct 2022 1239

A încetat din viață Nicola Samargiu, unul dintre fondatorii ONG MARE NOSTRUM

31 Aug 2022 3439