Actualitate

Poliţia Locală Constanţa continuă campania pentru identificarea şi ridicarea autovehiculelor abandonate sau fără stăpân


În baza atribuțiilor specifice prevăzute de Legea poliției locale nr. 155/2010, coroborată cu Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unității administrativ teritoriale, Direcția Generală Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța continuă campania de identitificare a autovehiculelor abandonate sau fără stăpân de pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța.

Această campanie are ca obiectiv specific: eliberarea domeniului public sau privat al unității administrativ-teritoriale care a fost ocupat în mod nelegal, asigurarea fluenței și siguranței rutiere în municipiul Constanța, dar și menținerea curățeniei în unele zone în care aceste autovehicule sunt adevărate focare de infecție, fiind folosite de către persoanele fără adăpost  sau transformate în locuri pentru depozitarea unor materiale/obiecte/ deșeuri.

Conform prevederilor art.2, lit. a și  lit .b din Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unității administrativ teritoriale prin :

a) vehicul fără stăpân se intelege: orice vehiculul de orice categorie, fără plăcuță de înmatriculare sau alte marcaje oficiale, staționat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, al cărui proprietar sau deținător legal este necunoscut;

 b) vehicul abandonat - vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale de cel puțin un an, al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice, determinate de starea improprie circulației acestuia pe drumurile publice, din care rezultă intenția neechivocă a proprietarului sau a deținătorului legal de a renunța la exercitarea  drepturilor sale asupra vehiculului.

Reprezentanţiii Poliţiei Locale solicită cetățenilor să sprijine demersurile de idetificarea a locatiilor unde se află astfel de autovehicule, sesizând dispeceratul cu program permanent al  insituției de politie locală la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142(WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va prelua sesizarea și o va direcționa spre competentă și soluționare către structura de specialitate din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Alte posibilități de comunicare instituțională: email politia.locala@primaria-constanta.ro, Centrul de Informare pentru Cetățeni –incinta City Park Mall( aripa nouă), etaj 1, Bulevardul Al.Lăpușneanu, nr.116, dispeceratul cu program permanent al Primăriei Municipiului Constanta 0241/55.00.55, aplicatia Sesizări Constanța care poate fi descărcată atât de pe dispozitivele cu sistem de operare iOS, cât și cele android
.
De asmenea, Poliţia Locală precizează că acțiunea vizează autovehiculele abandonate/fără stăpân din toate cartierele municipiului Constanța, iar prin ridicarea acestora există posibilitatea creării mai multor locuri de parcare sau,după caz, pentru aducerea terenului la starea inițială și eliberarea carosabilului.

Numai impreuna putem asigura un climat public civilizat și în siguranță în municipiul Constanta!, transmite Poliţia Locală a Municipiului Constanţa.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nereguli constate de Poliţia Locală Constanţa. Au fost aplicate amenzi

11 Oct 2019 421

Siguranţa elevilor din Constanţa, pusă pe seama Poliţiei Locale

10 Oct 2019 778

Sancțiune pentru comercializarea ilegală a produselor lactate, aplicată de polițiștii locali (galerie foto)

09 Oct 2019 415

Constanţa. Comerţul ilicit și nepăstrarea curăţeniei, sancţionate de poliţiştii locali (galerie foto)

07 Oct 2019 463

Abateri de la normele legale, constatate ieri de Poliţia Locală Constanţa (galerie foto)

04 Oct 2019 1127

Abateri constatate de Poliţia Locală Constanţa. Oamenii legii au aplicat amenzi

02 Oct 2019 337

Sancţiuni contravenţionale aplicate ieri, de Poliţia Locală Constanţa

01 Oct 2019 3780

Nereguli constatate de Poliţia Locală Constanţa. S-au aplicat amenzi (galerie foto)

26 Sep 2019 636

Constanţa Sancţiuni, aplicate deținătorilor de autovehicule destinate transportului de mărfuri și persoane

25 Sep 2019 580

Sancțiuni aplicate de Poliția Locală Constanța, într-o singură zi. Au fost vizate mai multe zone din municipiu

19 Sep 2019 478

Zeci de amenzi aplicate de poliţiştii locali din Constanţa. Ce nereguli au fost constatate

18 Sep 2019 553

Miercuri, poliţiştii locali din Constanţa au aplicat zeci de amenzi. Ce nereguli au fost sancționate (galerie foto)

12 Sep 2019 615

Constanţa A mutat un element de susţinere a unui ornament din dotarea urbană şi s-a ales cu amendă

12 Sep 2019 666

Comerţul ambulant din staţiunea Mamaia, sancţionat de poliţiştii locali (galerie foto)

27 Aug 2019 572

Primăria Municipiului Constanţa angajează poliţişti locali

22 Aug 2019 1570