Premierul Nicolae Ciucă „Aniversăm, astăzi, 160 de ani de la înființarea serviciului diplomatic al României“

Premierul Nicolae Ciucă. Foto: Guvernul RomânieiPrim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj cu prilejul împlinirii a 160 de ani de la înființarea serviciului diplomatic român.  

„Aniversăm, astăzi, 160 de ani de la înființarea serviciului diplomatic al României. Istoria sa este strâns legată de existența însăși a statului român, acțiunea diplomatică fiind crucială pentru recunoașterea țării noastre drept stat independent şi suveran. Această aniversare este un moment semnificativ, care ne oferă oportunitatea de a reflecta asupra rolului și obiectivelor Ministerului Afacerilor Externe de astăzi.

Activitatea diplomatică și serviciul diplomaților români au fost constant ghidate de protejarea interesului național, îmbrăcând forma promovării valorilor și obiectivelor României în lume. De asemenea, MAE a jucat si continuă să joace un rol esențial în procesul de integrare europeană şi euroatlantică a țării noastre. Membrii corpului diplomatic și consular român nu sunt doar vocea României în lume, ci și interfața Statului român cu cetățenii săi aflați în străinătate.

În contextul actual, marcat de transformări profunde, MAE are menirea de a identifica oportunitățile, de a consolida alianțele și de a promova democrația, stabilitatea și securitatea, respectarea unei ordinii internaționale bazate pe reguli și un multilateralism eficient.

O diplomație eficientă nu se poate realiza fără un Minister al Afacerilor Externe puternic, unit în jurul unei misiuni clare și sprijinit de un corp de profesioniști dedicați. Prestația acestora rămâne valoroasă nu doar prin implementarea mandatului direct al MAE, dar și prin punerea expertizei diplomatice în slujba altor părți ale administrației centrale române.

Istoria bogată a MAE oferă modele și lecții care, cu siguranță, vor inspira noi generații de diplomați să servească cu demnitate și dedicație România și cetățenii români.

Sunt convins că tradițiile și bunele practici vor fi duse mai departe de un serviciu diplomatic mândru de misiunea sa în slujba interesului public7 - a transmis premierul Nicolae Ciucă.

 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă „Roș Hașana reprezintă o sărbătoare a bucuriei și a speranței“

25 Sep 2022 454

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă „Mă alătur astăzi tuturor celor care sărbătoresc Ziua Satului Românesc“

25 Sep 2022 397

Ciucă, anunț despre actul normativ pentru compensarea preţului la caburant (VIDEO)

21 Sep 2022 409

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României

20 Sep 2022 421

Președintele PNL, Nicolae Ciucă Programul voucherelor de 50 de euro la fiecare două luni ar putea continua și în 2023

19 Sep 2022 816

Nicolae Ciucă „În luna octombrie avem în vedere să înaintăm Comisiei Europene a doua cerere de plată din PNRR“

16 Sep 2022 420

Anunț de ultimă oră! Când se va lua o decizie privind prelungirea plafonării preţului carburanţilor (VIDEO)

16 Sep 2022 445

Ciucă, despre datoria publică a României „A scăzut faţă de anul trecut şi sperăm să o menţinem în această tendinţă“ (VIDEO)

16 Sep 2022 681

Premierul Nicolae Ciucă „Avem toate premisele să putem să închidem anul pe o creştere economică“ (VIDEO)

14 Sep 2022 874

Premierul Nicolae Ciucă „Rolul nostru în regiunea Mării Negre este tot mai relevant și trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiți să ni-l asumăm“

13 Sep 2022 478

Premierul Nicolae Ciucă a primit-o la Palatul Victoria pe Natalia Gavrilița, premierul Republicii Moldova. Ce subiecte au fost analizate (VIDEO)

13 Sep 2022 468

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Pompierilor „Celebrăm astăzi curajul, devotamentul și tenacitatea celor care salvează vieți“

13 Sep 2022 437

Premierul Nicolae Ciucă „Au trecut 21 de ani de la atacurile teroriste care au însemnat șoc, teamă și durere pentru întreaga lume“

11 Sep 2022 443

Nicolae Ciucă la întîlnirea cu Organizația de Femei a PNL „Nu doar o dată am făcut public angajamentul meu de a promova mai multe femei pe listele locale și parlamentare“ (GALERIE FOTO)

10 Sep 2022 514

Întâlnire oficială la Palatul Victoria! Premierul Nicolae Ciucă l-a primit pe ministrul Agriculturii din Republica Moldova

09 Sep 2022 439