Premierul Nicolae Ciucă, la „Săptămâna Haferland”, eveniment ce sărbătorește diversitatea culturală, prin promovarea tradițiilor sașilor din România

Foto: facebook-Nicolae CiucăPremierul Nicolae Ciucă a participat împreună cu președintele României, Klaus Iohannis, la Festivalul cultural ”Săptămâna Haferland”, eveniment ce sărbătorește diversitatea culturală, prin promovarea tradițiilor sașilor din România.

„Am celebrat împreună istoria noastră comună și un exemplu desăvârșit de păstrare intactă a unei culturi și a unor tradiții etnice, lingvistice și religioase care și-au găsit locul și respectul cuvenite în patrimoniul cultural românesc. Sașii din Transilvania au împărțit cu poporul român momentele grele sau clipele faste ale istoriei, au trăit îmbrățișați de Carpați și de respectul fiecăruia dintre noi, ca parte a acestei națiuni.
Pacea și bunăstarea națiunii și a membrilor săi sunt scopurile fundamentale ale oricărei societăți democratice, iar libertatea de a gândi, de a se informa, de a se educa, de a-și exprima identitatea etnică, culturală, lingvistică și religioasă sunt toate expresii ale libertății omului, protejate și garantate deopotrivă de statul român.
Vedem azi consecințele dramatice care apar atunci când aceste valori fundamentale sunt puse în pericol din cauza războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei.
Știm că de modul în care gestionăm acum aceste crize, alături de partenerii noștri europeni și transatlantici, depind viitorul și bunăstarea noastră în anii care vor urma. Guvernul pe care îl conduc are această misiune, deloc ușoară, de a asigura stabilitatea politică, socială și economică.
Ca societate europeană democratică, noi nu putem să gândim lumea în care trăim din perspectiva excluderii, a violenței sub toate formele sale sau a dreptului celui mai puternic.
Ca societate democratică trebuie să fim puternici și fermi în apărarea valorilor noastre, să combatem cu toată forța acele acțiuni și discursuri care militează pentru ură și violență în cadrul societății și să promovăm valorile democratice pe care se întemeiază pacea și bunăstarea comunităților noastre.
Libertățile de care ne bucurăm, uniți în diversitatea Uniunii Europene, reprezintă un motiv de speranță că milioanele de cetățeni români, printre care și mulți membri ai puternicei comunități de sași, vor regăsi drumul către casele lor“ - a precizat premierul Nicolae Ciucă. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, întrevedere cu președintele Parlamentului Regatului Danemarcei

27 Sep 2022 278

Premierul Nicolae Ciucă „Fondul Monetar Internațional a revizuit pozitiv prognoza de creștere economică pentru România din acest an“

27 Sep 2022 251

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă „Roș Hașana reprezintă o sărbătoare a bucuriei și a speranței“

25 Sep 2022 475

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă „Mă alătur astăzi tuturor celor care sărbătoresc Ziua Satului Românesc“

25 Sep 2022 407

Ciucă, anunț despre actul normativ pentru compensarea preţului la caburant (VIDEO)

21 Sep 2022 415

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României

20 Sep 2022 427

Președintele PNL, Nicolae Ciucă Programul voucherelor de 50 de euro la fiecare două luni ar putea continua și în 2023

19 Sep 2022 826

Nicolae Ciucă „În luna octombrie avem în vedere să înaintăm Comisiei Europene a doua cerere de plată din PNRR“

16 Sep 2022 428

Anunț de ultimă oră! Când se va lua o decizie privind prelungirea plafonării preţului carburanţilor (VIDEO)

16 Sep 2022 460

Ciucă, despre datoria publică a României „A scăzut faţă de anul trecut şi sperăm să o menţinem în această tendinţă“ (VIDEO)

16 Sep 2022 697

Premierul Nicolae Ciucă „Avem toate premisele să putem să închidem anul pe o creştere economică“ (VIDEO)

14 Sep 2022 885

Premierul Nicolae Ciucă „Rolul nostru în regiunea Mării Negre este tot mai relevant și trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiți să ni-l asumăm“

13 Sep 2022 481

Premierul Nicolae Ciucă a primit-o la Palatul Victoria pe Natalia Gavrilița, premierul Republicii Moldova. Ce subiecte au fost analizate (VIDEO)

13 Sep 2022 475

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Pompierilor „Celebrăm astăzi curajul, devotamentul și tenacitatea celor care salvează vieți“

13 Sep 2022 444

Premierul Nicolae Ciucă „Au trecut 21 de ani de la atacurile teroriste care au însemnat șoc, teamă și durere pentru întreaga lume“

11 Sep 2022 452