Premierul Nicolae-Ionel Ciucă Încurajăm investițiile sud-coreene în producerea energiei verzi și tehnologiilor digitale

Premierul Nicolae Ciucă. Foto: Facebook/Guvernul RomânieiPrim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a participat astăzi, alături de premierul sud-coreean Han Duck- soo, la o Masă rotundă de afaceri România-Republica Coreea, în marja vizitei pe care o efectuează la Seul, împreună cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și cu o delegație guvernamentală și parlamentară.

Cu acest prilej, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a exprimat interesul României pentru consolidarea relațiilor tradițional bune între cele două state și revigorarea Parteneriatului Strategic de la lansarea căruia se vor împlini, anul viitor, 15 ani.

Potrivit unui comunicat al Guvernului României, șfȘeful Executivului a subliniat disponibilitatea autorităților române de a avea un dialog deschis cu companiile sud-coreene cu privire la identificarea unor oportunități noi de investiții în România, precum și la stimulentele și condițiile care ar face aceste investiții atractive și benefice ambelor părți.

”România are toată deschiderea pentru a facilita investițiile companiilor sud-coreene. Suntem profund interesați de consolidarea cooperării în domeniile energiei verzi și tehnologiilor digitale, precum și a legăturile dintre IMM-urile din țările noastre. Urmărim parteneriatul cu KOSME (Korea SMEs and Startups Agency) pentru înființarea unui Centru de Schimb Tehnologic în București. În condițiile creșterii, în plan global, a relevanței securității aprovizionării cu energie, este necesar să avansăm discuțiile privind energia nucleară - energie sigură, curată și accesibilă pentru consumatori și inovarea în acest domeniu. Partea română susține dezvoltarea lanțului de aprovizionare al reactoarelor modulare de mici dimensiuni, precum și inovarea în domeniul tehnologiilor din sectorul nuclear civil”, a declarat prim-ministrul Ciucă.


În cadrul întrevederii cu oamenii de afaceri, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a încurajat companiile sud-coreene interesate să investească în domeniile vizate de programele-cheie din Fondul pentru modernizare și din Planul Național de Redresare și Reziliență, respectiv în proiecte privind sursele regenerabile de energie. Prim-ministrul a mai subliniat și interesul părții române în ceea ce privește cooperarea cu Republica Coreea în domeniul gazelor naturale lichefiate. De asemenea, a evidențiat deschiderea părții române pentru  schimbul de bune practici și know-how în domeniul energiei și în alte domenii cu partea sud-coreeană.

Premierul a prezentat avantajele pe care le oferă investitorilor economia națională. România oferă oportunități diverse de investiții, fiind una dintre cele mai dinamice și mai competitive economii ale Uniunii Europene, și dispune de o poziție geografică strategică, ce poate fi utilizată ca punct de intrare pe piața unică europeană, spre Balcani sau spre Vecinătatea Estică. În pofida consecințelor pandemiei de COVID-19 și ale războiului din apropierea granițelor, rata de creștere a economiei românești, în 2022, rămâne una peste așteptări, iar investițiile străine directe vor depăși nivelul record de 11 miliarde de euro în acest an, potrivit estimărilor BNR. ”Acești indicatori dovedesc încrederea investitorilor în perspectivele de creștere pe termen lung ale economiei românești și în oportunitățile oferite de instrumentele europene - și în mod special Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – care stimulează modernizarea accelerată a economiei și mediului de faceri românești, în special pe dimensiunile infrastructură și tranziție verde, domenii în care Republica Coreea excelează”, a afirmat premierul României.


La întâlnirea cu oamenii de afaceri au participat, împreună cu premierul, o delegație parlamentară condusă de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, precum și vicepremierul și ministru al transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul educației, Ligia Deca, ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Sebastian Burduja, ministrul economiei, Florin Spătaru, ministrul energiei, Virgil Popescu, ministrul Apării Naționale, Angel Tâlvar, directorul general al S.N Nuclearelectrica S.A., Cosmin Ghiță.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pemierul Nicolae-Ionel Ciucă, întrevedere cu Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby

15 Mar 2023 379

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat dublarea fondurilor alocate proiectului Casa Verde (VIDEO)

09 Mar 2023 528

Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Femeii- „Deloc întâmplător, cuvântul pace este de gen feminin“

08 Mar 2023 462

Transferul spitalelor CF către autoritățile locale, pregătit de un comitet interministerial

05 Mar 2023 751

Premierul Nicolae Ciucă „România este o ţară cu risc seismic. Să reglementăm partea de responsabilitate faţă de structura de rezistenţă a construcțiilor“ (VIDEO)

01 Mar 2023 652

Nicolae Ciucă de Ziua Protecției Civile „Responsabilitatea cu care salvatorii își fac datoria reprezintă și un exemplu de omenie“

28 Feb 2023 543

Prim-ministrul Nicolae Ionel-Ciucă, întrevedere cu reprezentanții sindicatelor din industria de apărare și aeronautică (GALERIE FOTO)

27 Feb 2023 607

Palatul Victoria, iluminat în culorile drapelului Ucrainei la un an de război. Mesajul premierului Ciucă

24 Feb 2023 503

Lucrările "au impact pe mediu, au impact asupra Deltei Dunării" Ciucă- „Autoritățile române cer aprobare pentru verificarea lucrărilor de pe canalul Bâstroe!“

20 Feb 2023 497

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Națională Constantin Brâncuși „Cu 147 de ani în urmă, destinul cultural al României și arta plastică universală aveau să devină mai bogate“

19 Feb 2023 553

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o convorbire telefonică cu prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean

17 Feb 2023 583

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, anunț important ce îl vizează pe ministrul de Interne, Lucian Bode (VIDEO)

09 Feb 2023 814

Videoconferință între premierul Nicolae Ciucă și omologul său bulgar. Ce subiecte au fost discutate

07 Feb 2023 562

Când vor primi românii acasă cardurile pentru energie. Premierul Ciucă a făcut anunțul

31 Jan 2023 817

Stare de alertă la nivelul județului Vrancea din cauza vremii nefavorabile (DOCUMENT)

28 Jan 2023 923