Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, întrevedere cu președintele Guvernului Regatului Spaniei, Pedro Sánchez

Întrevederea prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă cu președintele Guvernului Regatului Spaniei, Pedro Sánchez. Foto: Facebook/Guvernul RomânieiPrim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut astăzi, 17 martie 2022, o întrevedere cu președintele Guvernului Regatului Spaniei, Pedro Sánchez, care efectuează prima vizită în România în această funcție.

Potrivit unui comunicat al Guvernului României, cei doi oficiali au discutat cu prioritate despre impactul multidimensional al crizei din Ucraina, cu accent pe temele legate de stabilitate, refugiați și energie. S-a evidențiat existența unei viziuni comune asupra strânsei cooperării bilaterale dintre România și Spania, potențată și de comunitatea românească semnificativă din Regatul spaniol.

„Cei doi șefi de guvern au confirmat necesitatea unei soluții europene pentru reformarea pieței energiei, precum și pentru a răspunde nevoilor refugiaților din Ucraina. Atât premierul României, cât și omologul său spaniol au apreciat răspunsul solidar al UE și NATO la criza din Ucraina, confirmând importanța solidarității cu statele din prima linie în gestionarea fluxurilor de refugiați.

În acest context, prim-ministrul României a expus măsurile implementate de țara noastră pentru sprijinirea refugiaților și a apreciat implicarea organizațiilor non-guvernamentale spaniole în demersurile de ocrotire a celor aflați în nevoie.

Pe lângă acțiunea României, a fost remarcat și efortul deosebit al Republicii Moldova, care a primit cel mai mare număr de refugiați raportat la populația din propria țară“ - au mai precizat reprezentanții Guvernului României.


În paralel, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a prezentat măsurile avute în vedere în cadrul noii scheme pentru plafonarea și compensarea prețurilor la energie și gaze naturale.

În cadrul dialogului, prim-ministrul României a exprimat interesul pentru organizarea cu celeritate a primei ședințe comune a celor două guverne, cu scopul de a maximiza cooperarea bilaterală.

„Premierul spaniol a apreciat relația dintre cele două state, prin puntea de legătură  reprezentată de  cetățenii români care trăiesc pe teritoriul spaniol și a reiterat interesul pentru dezvoltarea și consolidarea  relațiilor bilaterale. Totodată, prim-ministrul Sanchez a mulțumit pentru reacția și solidaritatea poporului român, oferind în continuare sprijinul Spaniei în cadrul efortului european pentru sprijinirea refugiaților din Ucraina.

În cadrul discuției cu omologul spaniol, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a accentuat nevoia urgentă de sprijin european și bilateral pentru Republica Moldova, care este puternic încercată de provocările ramificate ale conflictului din Ucraina. Cu ocazia dialogului, premierul spaniol și-a exprimat dorința de a continua sprijinirea Republicii Moldova“ - au mai precizat reprezentanții Guvernului României.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „România își aniversează astăzi al 147-lea an de independență“

10 May 2024 337

Ce spune președintele PNL Nicolae Ciucă despre o candidatură la alegerile prezidențiale

08 May 2024 531

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă „România este alături de Israel și poporul israelian și condamnă ferm atacul Iranului asupra acestuia“

14 Apr 2024 444

Tulcea Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii porturilor de la Dunăre

13 Apr 2024 483

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 1023

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 787

LIVE VIDEO+TEXT Liderii PNL sunt prezenți la Constanța la lansarea candidaților partidului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1470

PNL Constanța își lansează candidații pentru alegerile locale! Președintele PNL, Nicolae Ciucă, prezent la eveniment

10 Apr 2024 865

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Trebuie să continuăm politicile care promovează egalitatea de șanse și combat violența împotriva femeilor”

08 Mar 2024 397

Nicolae Ciucă „În momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi în UE"

02 Mar 2024 633

LIVE VIDEO TEXT Liderii Coaliției anunță când vom merge la vot anul acesta

21 Feb 2024 1028

UPDATE Preşedinţii Ciolacu şi Ciucă, vor anunţa la ora 19,00, decizia în privinţa organizării alegerilor din acest an!

21 Feb 2024 660

Românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie

19 Feb 2024 1255

Liderii Coaliției ar fi ajuns la un acord în privința comasării alegerilor! PNL și PSD ar avea candidați comuni la toate alegerile

19 Feb 2024 643

Nicolae Ciucă, despre organizarea alegerilor „Am întrerupt negocierile aseară, urmând a fi reluate vineri”

13 Feb 2024 744