Președintele AVR participă la „Conferința la nivel înalt privind instrumentele pentru combaterea fraudelor vamale într-un context aflat în schimbare rapidă” (FOTO)

Sursă foto: AVR
  • În perioada 9 - 10 noiembrie 2023, președintele Autorității Vamale Române (AVR), Ion Cupă, a condus delegația AVR care a participat la „Conferința la nivel înalt privind instrumentele pentru combaterea fraudelor vamale într-un context aflat în schimbare rapidă”, organizată de către Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) în Sevilia, Spania.
 
În perioada 9 - 10 noiembrie 2023, președintele Autorității Vamale Române (AVR), Ion Cupă, a condus delegația AVR care a participat la „Conferința la nivel înalt privind instrumentele pentru combaterea fraudelor vamale într-un context aflat în schimbare rapidă”, organizată de către Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) în Sevilia, Spania, transmite un comunicat din partea VAR.
 
Evenimentul, deschis de directorul general al OLAF, Ville Itälä, a reunit factorii de decizie cei mai importanți ai autorităților vamale din statele membre ale Uniunii Europene pentru a împărtăși cele mai bune practici și a discuta problemele de interes comun pentru combaterea fraudelor vamale într-un context care se schimbă rapid.
 
Principalele teme de discuție s-au concentrat pe consolidarea cooperarării operaționale și securității juridice în schimburile de asistență reciprocă, fiind cartografiate modalitățile de combatere a noilor amenințări de fraudă vamală prin utilizarea schimbului rapid de informații antifraudă al UE.
 
Părțile au subliniat atât rolul important al asistenței reciproce la nivel internațional și al UE, cât și necesitatea unor cereri de asistență reciprocă specifice privind răspunderea financiară a statelor membre. Totodată, participanții au discutat despre utilitatea identificării unor noi căi de obținere de informații la nivelul UE prin exploatarea datelor existente, gestionarea volumelor mari de date și importanța instrumentelor OLAF pentru combaterea fraudei vamale.
 

„Acest eveniment a reprezentat o oportunitate excelentă pentru Autoritatea Vamală Română de a face schimb de opinii și bune practici cu privire la modalități prin care putem răspunde noilor provocări și situații de criză în domeniul fraudelor vamale. Împreună cu colegii din celelalte state membre am identificat noi moduri de a face schimb de informații atunci când apar semnale timpurii de fraudă și am agreat modalitățile de vizare a schimburilor de asistență reciprocă. Folosirea instrumentelor disponibile pentru producerea și împărtășirea informațiilor existente la nivelul UE pentru activitățile operaționale, precum și analiza datelor antifraudă, asigură un sprijin cu adevărat eficient autorităților vamale”, a declarat președintele Autorității Vamale Române, Ion Cupă, a încheiat sursa citată. 

 
 
Citește și:
AVR: Ceasuri reținute de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud (FOTO)
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Peste 7.000 de jucării contrafăcute, reținute de inspectorii vamali din Portul Constanța Sud

30 Apr 2024 414

Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de 6.000.000 lei, reținută de inspectorii vamali în portul Constanța Sud

10 Apr 2024 407

Captură a inspectorilor vamali din portul Constanța Sud. Bunuri contrafăcute de aproape 7.500.000 lei (Galerie FOTO)

08 Apr 2024 500

Tone de bomboane contrafăcute, reținute de către inspectorii vamali de la Constanța Sud (FOTO)

25 Mar 2024 550

Plăci ceramice contrafăcute, reținute de vameși în Portul Constanța Sud

16 Feb 2024 654

Încălțăminte contrafăcută în valoare de peste 4 milioane de lei reținută de inspectorii vamali din Constanța Sud (GALERIE FOTO)

09 Feb 2024 773

Întâlnire și discuții între AVR și UNTRR pe tema timpilor de așteptare în punctele de trecere a frontierei

07 Feb 2024 497

Căști audio contrafăcute în valoare de aproximativ două milioane lei, reținute de inspectorii vamali din Constanța (FOTO)

31 Jan 2024 568

Misiuni comune de verificare în trafic ale AVR și ISCTR la transportul de mărfuri

26 Jan 2024 615

Ministrul Finanțelor „Trebuie să ajungem la o medie a încasărilor lunare a veniturilor de 40 miliarde lei“

15 Jan 2024 802

Reguli clare de colaborare pentru stoparea importurilor și comercializării mărfurilor neconforme pentru inspectorii vamali și comisarii ANPC

15 Jan 2024 681

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, va cere revocarea din funcție a unor lideri ai ANAF și AVR

30 Dec 2023 1034

Ședinţă a Camerei Deputaților pentru a dezbate trei proiecte referitoare la autonomia ţinutului secuiesc

27 Dec 2023 705

Acțiuni de protest în Vămi! Vameșii anunță greve japoneze ca prim pas

17 Dec 2023 871

Autoritatea Vamală Română promovează procedurile vamale simplificate pentru facilitarea comerțului cu Turcia

29 Nov 2023 857