Președintele PNL, deputatul Bogdan Huțucă - „Companiile românești nu pot fi ajutate cu politici intervenționiste"!

Companiile românești nu pot fi ajutate cu politici intervenționiste, a transmis deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța printr-o postare pe pagina sa de Facebook  

Acesta a menționat că, pe termen lung, acest lucru nu ajută nici firmele românești și nici angajații români.

„Politicienii care vorbesc despre o mai mare intervenție a statului în economie urmăresc un singur lucru. Voturile. Voturile facile. 
Guvernele de stânga din întreaga lume au făcut acest lucru, însă în final singurul efect a fost acela că guvernanții au decis ca unele companii să fie câștigătoare și altele pierzătoare. Au câștigat cele care au primit subvenții  / ajutoare de la stat și au pierdut toate celelalte firme împreună cu angajații lor. Or, nu statul trebuie să decidă ce companie trebuie să se dezvolate și care nu, ci consumatorii. Adică noi toți, atunci când ne exprimăm preferința. Atunci când cumpărăm marca X în loc de marca Y, pentru că marca X ni se pare că oferă un raport mai bun între calitate și preț. 
Soluția pentru o dezvoltare reală este crearea unui mediu de afaceri mai competitiv pentru absolut toate firmele românești. Putem face asta prin scăderea taxelor pentru companii, prin scăderea taxelor și impozitelor pentru angajați. 
În România avem companii foarte mari care nu s-au dezvoltat cu sprijin de la stat, ci au crescut natural, pas cu pas. Au oferit servicii bune, iar românii au ajuns să le prefere chiar în detrimentul unor branduri internaționale celebre. 
Capitalul românesc poate fi protejat și încurajat doar prin politici liberale clasice. Adică prin taxe și impozite mici și predictibilitate fiscală. 
Nu există altă cale." - a precizat Bogdan Huțucă. 


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bogdan Huțucă (PNL)- „Mihai Lupu își pregătește o ieșire rușinoasă din funcția de președinte al CJC”

29 May 2024 1631

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, de Ziua Națională a Aromânilor „ Vă mulțumim pentru tot ce aveți mai frumos!”

23 May 2024 744

Președintele PNL Constanta, deputatul Bogdan Huțucă, despre Canalul Dunăre-Marea Neagră „ Este un monument ingineresc încărcat de istorie, cu părți cumplite și dureroase pentru mulți români”

23 May 2024 1095

Primarul Constanței, Vergil Chițac și primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, în topul celor mai buni primari din România

26 Apr 2024 728

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 566

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 1340

Deputatul Bogdan Huțucă „Din 31 martie, județul Constanța va fi poarta Schengen a României “

21 Mar 2024 932

Deputatul Bogdan Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 908

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 7176

Deputatul Bogdan Huțucă - „România, în aceste două zile, este inima politică a Europei“

06 Mar 2024 911

Congres PPE Bogdan Huțucă (PNL) - „Organizarea acestui eveniment în țara noastră reflectă importanța PNL în cadrul familiei politice europene"

03 Mar 2024 838

Președintele PNL Constanța Bogdan Huțucă despre primarii care au trecut la PSD „Oare de ce ar alege o navă precum Titanicul să primească la bord pasageri în plus?“

29 Feb 2024 1075

Bogdan Huțucă (PNL), președintele comisiei de Buget din Camera Deputaților, consideră discuția despre cotă unică sau impozitare progresivă, inserată artificial pe agenda publică

28 Feb 2024 747

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Mergem pe cont propriu la locale. În BPN s-a votat comasarea și liste comune doar pentru europarlamentare!”

21 Feb 2024 1177

LIVE VIDEO+TEXT Este oficial! Pro Romania Constanța a intrat în Partidul Național Liberal (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2024 1986