Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a primit delegația Senatului SUA. Despre ce s-a discutat

Primirea de către Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a delegației Senatului SUA , foto: Facebook/ Guvernul României
Primirea de către Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a delegației Senatului SUA condusă de senatorul Robert Portman

 

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a primit delegația Senatului SUA condusă de senatorul Robert Portman. În cadrul întrevederii au fost discutate subiectele legate de sprijinul american pentru investițiile în energia nucleară, facilitatea  oferită de România pentru exporturile ucrainene de cereale și situația de securitate a României și a regiunii în contextul agresiunii militare pe scară largă a Rusiei în Ucraina.


Premierul României a prezentat problematica exporturilor ucrainene și a eforturilor României pentru a susține securitatea alimentară a statelor expuse, în special a celor din Orientul Mijlociu și Nordul Africii, dar și viabilitatea economiei ucrainene. Portul Constanța, Portul Galați, circulația pe Dunăre către inima Europei, transportul pe cale ferată și pe drumuri au fost prezentate ca  variante de suport de către premierul Nicolae-Ionel Ciucă. De asemenea, o parte importantă a discuției a vizat invazia rusă din Ucraina și nevoile de sprijin concret pentru vecinii noștri., transmite un comunicat din partea Guvernului României. 


Senatorul Robert Portman a mulțumit României pentru toate eforturile prezentate și a subliniat interesul pe care îl are pentru țara noastră, deoarece în Ohio, statul pe care-l reprezintă, are o importantă comunitate de români, dar și o comunitate reprezentativă de ucraineni. Din această perspectivă, senatorul american este preocupat să ajute țara noastră în finanțarea proiectelor energetice nucleare, dar și în transportul de cereale, irigații și investiții în industria de profil.


Robert Portman este un susținător al prezenței americane în Flancul Estic al NATO și al importanței strategice a Mării Negre pentru securitatea aliată., a mai precizat sursa citată. 


Senatorul american a remarcat  producția românească de grâu excelentă de anul acesta, dar și deciziile țării noastre în materie de independență energetică, foarte apreciată de către partea americană.


Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat că, pentru victoria Ucrainei în războiul declanșat de agresiunea militară rusă, este esențială unitatea Occidentului, în special prin manifestarea susținerii tuturor statelor care sunt încă dependente de produsele energetice ruse. Ambele părți au convenit faptul că întărirea serioasă a Flancului Estic cu capabilități militare moderne, de ultimă generație și prezența americană și aliată substanțială sunt cruciale pentru menținerea posturii de apărare și descurajare necesară în fața avansului și proiectelor strategice ofensive ale Rusiei în regiune.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ciucă - „România nu se poate dezvolta fără specialiști, fără oameni bine instruiți și tineri care știu o meserie“

11 Sep 2023 527

Liderul PNL, Nicolae Ciucă „Din punctul meu de vedere, pe teritoriul României, oamenii sunt în siguranţă“

08 Sep 2023 445

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu președintele Republici Moldova, maia Sandu

06 Sep 2023 486

Nicolae Ciucă „La mulți ani tuturor marinarilor militari și civili, lucrătorilor portuari și constructorilor navali!”

15 Aug 2023 456

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Ziua de 10 august 2018 rămâne o pată întunecată în istoria recentă a României”

10 Aug 2023 523

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Legea pensiilor speciale trebuie modificată cât mai repede“

08 Aug 2023 560

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a anunţat lista miniştrilor liberali propuşi în Cabinetul condus de Marcel Ciolacu

13 Jun 2023 900

Fostul premier Nicolae Ciucă, ales președinte al Senatului

13 Jun 2023 815

Proaspăt demisionar Fostul premier Nicolae Ciucă, așteptat joi la Curtea Supremă! Amendat cu 20% din salariu, pe când era ministrul Apărării

13 Jun 2023 2296

Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru! (VIDEO)

12 Jun 2023 903

Premierul Nicolae Ciucă, aşteptat să îşi depună demisia luni!

12 Jun 2023 683

Anunț de ultimă oră! Când ar putea demisiona din funcție premierul Nicolae Ciucă

11 Jun 2023 765

Premierul Nicolae Ciucă „Dezvoltarea Unităţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă este o investiţie necesară viitorului României“ (VIDEO)

09 Jun 2023 712

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Învățătorului „Trecem acum printr-un moment de răscruce pentru învățământul din România, de care depinde viitorul copiilor noștri“

05 Jun 2023 703

Ce mesaj a transmis Nicolae Ciucă cu prilejul Zilei Naționale a Supraviețuitorilor de Cancer

04 Jun 2023 723