Program de guvernare USR propune sancțiuni pentru medicii care răspândesc în spațiul public mesaje anti-vaccinare (document)

  • Printre măsurile pe care le propune USR se numără utilizarea certificatului sanitar pentru accesul la muncă a tuturor angajaților din sistemul public și pentru cei din sistemul privat care intră în contact cu publicul.
USR propune, în programul de guvernare al Cabinetului Cioloş, o serie de măsuri urgente pentru gestionarea pandemiei de COVID-19.

„Avem nevoie de curaj pentru a readuce epidemia sub control. Ezitările, triumfalismul gol, militarizarea campaniei de vaccinare, lipsa de asumare în a lupta cu fake-newsurile - toate au contribuit la un cocktail exploziv. Guvernul sprijinit de noi va trebui să repună politica publică pe baze ştiinţifice şi raţionale şi să aibă curajul de a sancţiona refuzul de vaccinare şi de a lua toate măsurile ca cei vaccinaţi să revină la o stare normală a lucrurilor", se arată în documentul transmis de USR.


Printre măsurile pe care le propune USR se numără utilizarea certificatului sanitar pentru accesul la muncă a tuturor angajaților din sistemul public și pentru cei din sistemul privat care intră în contact cu publicul, mergând până la suspendarea sau întreruperea contractului de muncă în caz de refuz. 

De asemenea, se dorește implicarea societății civile în promovarea vaccinării, prin crearea unui fond din care să fie finanțate proiecte de promovare a vaccinării în comunitățile cu rată redusă de vaccinare.

Finanțarea se va face transparent și vor fi monitorizați indicatorii de rezultat. TEL-VERDE care să răspundă întrebărilor populației legate de vaccinare, cu număr promovat prin canale naționale de difuzare. 

Guverul Cioloș propune și finanțarea sondajelor și a focus-grupurilor pentru a evalua motivele rezistenței la vaccinare:
  • campanii naționale de promovare a vaccinării adaptate la rezultatele obținute din cercetările sociologice,
  • finanțarea unui task force pentru combaterea fake-news;
  • traininguri cu medicii de familie și medicii specialiști și implicarea liderilor de opinie populari (influenceri, artiști) în acest efort. 
 

„Politicienii nu sunt convingători, stop implicării politice în campanie”, transmite USR, potrivit documentului.

USR are în vedere și sancțiuni pentru medicii care răspândesc în spațiul public mesaje anti-vaccinare, un plan de ridicare a restricțiilor de acces și circulație strict condiționat de rata de vaccinare a populației eligibile într-o comunitate, pe lângă rata de incidență și eliminarea indemnizatiei pentru concediu de carantină în cazul persoanelor nevaccinate. 

Se dorește creșterea procentului populației vaccinate și asigurarea accesului la servicii medicale pentru pacienții non-COVID.

Cabinetul Cioloș propune scurtarea timpului pentru testare prin serviciile de ambulanță - testarea la medicii de familie, în ambulatoriile și laboratoarele care se află în contract cu CNAS, testarea în școli, testarea în farmacii.

Testarea va fi accesibilă gratuit pentru persoanele care au indicație medicală și contra-cost pentru emiterea certificatului sanitar, cu plafonarea prețului pentru testele antigen. 

În secțiunea „Documente” a materialului puteți consula programul de guvernare integral. 

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Plenul Parlamentului a acordat votul de încredere Guvernului propus de Nicolae Ciucă

25 Nov 2021 409

Protest în Constanța, referitor la regulamentul din Zona Peninsulară. Oamenii au ieșit în stradă după ședința CLM (galerie foto+VIDEO)

25 Nov 2021 1081

Ședință extraordinară CLM. Se discută despre regulamentul în Zona Peninsulară din Constanța

25 Nov 2021 521

Propuneri de revizuire a regulamentului de acces auto în Zona Peninsulară

24 Nov 2021 659

Grupul consilierilor USR convoacă CLM, în ședință extraordinară. Se discută despre regulamentul în Zona Peninsulară din Constanța

24 Nov 2021 495

Secretarul general al municipiului Constanța a refuzat ședința extraordinară pentru suspendarea Regulamentului de acces în peninsulă

23 Nov 2021 1050

Marcel Ciolacu, noul președinte al Camerei Deputaților

23 Nov 2021 1473

#Dobrogea143 Dumitru Caragheorghe, președinte USR Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei (VIDEO)

23 Nov 2021 256

Dacian Cioloş „USR nu va vota un guvern capturat de PSD, partid care a gazat cetățenii români pe 10 august”

22 Nov 2021 1663

ZIUA LIVE. Argumentele pro-suspendare a Regulamentului privind accesul autovehiculelor în zona Peninsulară

22 Nov 2021 983

UPDATE. Constanța S-a încheiat întâlnirea pe tema Regulamentului Peninsulei. USR vrea suspendarea pentru 6 luni!

22 Nov 2021 1380

"Toată ţara-n stradă" Protest anti-restricţii şi anti-vaccinare, la Ploieşti, Sibiu și Constanța (VIDEO)

21 Nov 2021 15701

Vergil Chițac Ședință referitoare la regulamentul în Zona Peninsulară din Constanța. Când va avea loc

20 Nov 2021 1582

Tomis Nautic Club SRL, firma fostei senatoare USR de Constanța Ramona Dinu, a ieșit din insolvență! (documente)

18 Nov 2021 395

Proiectul de lege privind certificatul verde COVID creează dispute în Camera Deputaților. Liderul USR cere urgentarea dezbaterii

15 Nov 2021 616