Rareș Bogdan despre împărțirea funcțiilor de prefect „Sunt două variante de lucru“

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a făcut declarații marți seara, 07 decembrie.

Acesta a vorbit despre împărţirea funcţiilor de prefect, și despre faptul că există două variante de lucru în coaliţia de guvernare, arătând că încă nu s-a ajuns la o concluzie. 

"Am discutat o primă schemă, sunt două variante de lucru pe prefecţi, respectiv aici încă nu am ajuns la o concluzie, dacă vom merge pe ideea că, acolo unde există preşedinţi de consilii judeţene, celălalt partid să dea prefectul.
Noi avem 17 preşedinţi de consilii judeţene, majoritatea grupaţi în Transilvania, Bucovina, Banat şi două judeţe pe Dunăre, plus Constanţa. Cei din PSD au 21 de prefecţi, restul fiind UDMR, aceştia sunt în Moldova şi sud, Valahia, Dobrogea, sudul Moldovei, Oltenia şi am discutat dacă vom merge pe cele două variante cu simulări, nu s-a ajuns la o concluzie", a afirmat Rareş Bogdan, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Discuţiile din coaliţie au vizat bugetul pe anul viitor 

"Dar foarte mult discuţii pe bani, pentru a vedea de unde vom obţine... Pe măsurile iniţiale erau 26 de miliarde necesar pentru anul viitor, pe cele acceptate sunt 13,4 miliarde, urmează ca Adrian Câciu să găsească formula pentru a acoperi aceşti bani. Iniţial, pe prima formulă cu creştere de 7% era undeva la 8 miliarde, deci trebuie găsită această diferenţă, dar se va găsi din încasări.

Am discutat de radarul mărfurilor, de modalitatea în care la vamă vom reuşi să se fiscalizeze absolut tot la intrarea în ţară, am discutat despre partea de investiţii, prioritizarea pe investiţiile din infrastructură, am discutat despre cum reuşim faţă de cele 400 de milioane prinse în PNRR şi 250 de milioane pe POIM 1, POIM-ul vechi şi încă 250 pe POIM-ul nou, să creştem numărul reţelelor, finanţarea pe reţelele de gaz. (...) Am discutat de chestiuni care ţin de impozitare. Sigur, nu vom creşte niciun impozit, nu vom creşte nicio taxă, dar vom sta de vorbă inclusiv pe subiectul legat de IMM-uri", a mai declarat Rareş Bogdan.


Luni s-a discutat despre taxa de solidaritat 

"Ieri am discutat despre acest lucru, astăzi nu s-a mai discutat absolut nimic, urmează să discutăm... Probabil vom relua discuţiile.


Noi avem un Birou Permanent Naţional convocat pentru a sta de vorbă cu colegii noştri pe modalitatea pe care să mergem în desemnarea prefecţilor. De asemenea, avem două organizaţii care din cauza plecărilor au rămas fără conducere şi avem conduceri interimare care trebuie trecute prin BPN şi vom discuta legat de abordările pe chestiunile importante pentru noi, legate de investiţii, ajutorul pentru HORECA, miliardul care trebuie să ajungă până la sfârşitul anului către societăţile din HORECA pe diferenţa de cifră de afaceri", a mai spus liderul PNL, citat de agerpres.ro. 


Rareş Bogdan a fost întrebat dacă în discuţiile despre taxa de solidaritate se vor lua în calcul nemulţumirile companiilor. 

"Nu s-a discutat astăzi absolut nimic. Noi nu luăm decizii fără să discutam cu actorii sociali, cu actorii economici, e absolut normal să stăm de vorbă cu camerele de comerţ, în primul rând, cu Camera de Comerţ a României, dar şi cu AmCham şi celelalte camere, cu asociaţiile, cu federaţiile din domeniu, pentru că eu cred şi cu toţii credem că şansa României este să avem un capital românesc extrem de puternic, care să fie sprijinit, ajutat mai ales în perioada aceasta", a afirmat Rareş Bogdan.

O nouă şedinţă a coaliţiei ar urma să aibă loc miercuri, 08 decembrie. Sursa foto: Facebook/ Rareș Bogdan 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua etniei tătare. Rareș Bogdan „Pentru Uniunea Europeană este un bun exemplu de conviețuire cum mai bine de o sută de ani trăiesc în armonie românii și tătarii din patria mea“

13 Dec 2021 1160

Florin Cîțu negociază cu social democrații pentru un nou guvern (video)

02 Nov 2021 1110

Facturi neachitate și comenzi neonorate Imobil din Constanța, executat silit. Ce sume datorează proprietarul și cine a cerut executarea

27 Oct 2021 2962

Românii au talent 2021 În această seară va fi a doua semifinală. Cine sunt constănțenii care intră în competiție

21 May 2021 3146

#alegerilocale2020 Rareș Bogdan, alături de echipa PNL Constanța. Ce mesaj a transmis (galerie foto)

23 Sep 2020 1551

Panică în prefecturi Rareş Bogdan-„Sper să nu treacă mai mult de 48 de ore pentru a schimba prefecţii şi subprefecţii”

01 Nov 2019 3499

Rareş Bogdan (PNL) - „Vreau să transmit un mesaj către PSD - pe 26 mai, pentru voi, PSD-iştilor, vine cutremurul liberal!“

07 May 2019 1314

Alegeri europarlamentare Rareş Bogdan - „Cred că, pe data de 26 mai, Ludovic Orban va anunţa un scor istoric al PNL, între 25 şi 30%!“

04 May 2019 1122

Rareş Bogdan (PNL) - „În timp ce milioane de români au fost alungaţi din ţară, nu există o strategie care să coreleze educaţia cu piaţa forţei de muncă“

03 May 2019 1275

Rareş Bogdan - „PNL va ataca la CCR modificările aduse celor două Coduri şi îi vom opri şi de această dată!“

26 Apr 2019 1065

Rareș Bogdan - „Ne putem și noi salva Cazinoul din Constanța?“

19 Apr 2019 2269

Sub sloganul „România în primul rând“, PNL şi-a prezentat echipa de europarlamentari în faţa electoratului din Regiunea Sud-Est (galerie foto)

15 Apr 2019 2548

LIVE TEXT Lansarea candidaţilor PNL la alegerile europarlamentare, la Constanţa. Rareş Bogdan, prezent la eveniment (galerie foto + video)

14 Apr 2019 2812

PNL şi-a anunţat candidaţii pentru alegerile europarlamentare

15 Mar 2019 1414

Forţe proaspete la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa. La ce detașamente au fost repartizați noii jandarmi

30 Jul 2018 1991