Reacția MAE român față de declarațiile Prim-ministrului Republicii Moldova la adresa României

  • MAE român consideră că declarațiile denigratoare la adresa României postate pe o platformă de socializare, de către Prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Ion Chicu unt complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul acestora.
  • De asemenea, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut o discuție telefonică pe aceeași temă cu omologul său de la Chișinău

Față de declarațiile denigratoare la adresa României postate în cursul zilei de astăzi, 22 mai 2020, pe o platformă de socializare, de către Prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Ion Chicu, MAE român consideră că acestea sunt complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul acestora.

Declarațiile Prim-ministrului Ion Chicu sunt cu atât mai inadecvate cu cât, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, România a oferit, în mod dezinteresat, un sprijin substanțial Republicii Moldova, demonstrând solidaritate și fiind astfel alături, în mod concret, de cetățenii Republicii Moldova într-un moment foarte dificil. MAE apreciază că aceste declarații denotă o profundă lipsă de respect la adresa României și a relației bilaterale privilegiate de Parteneriat Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

MAE român evidențiază că implementarea reformelor asumate prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană nu reprezintă numai o obligație pentru Republica Moldova, ci și garanția prosperității pentru cetățenii săi. Bunăstarea cetățenilor Republicii Moldova nu poate fi asigurată prin declarații publice care denotă un limbaj rudimentar, ci numai prin eforturi în direcția construirii unui stat de drept solid și cu instituții democratice. Așa cum a demonstrat inclusiv în această perioadă, România va fi și în viitor un pilon de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova.

Aceste aspecte au fost aduse, în această după-masă, la cunoștința ambasadorului Republicii Moldova la București, care a fost convocat din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la sediul Ministerului Afacerilor Externe, de către secretarul de stat Dan Neculăescu.

De asemenea, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut o discuție telefonică pe aceeași temă cu omologul său de la Chișinău, transmite un comincat din partea MAE.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis declaratii de presă privind a doua tranșă de vaccinare anti-COVID

29 Nov 2020 351

Șeful Secției de la Topraisar se pregătește să preia conducerea Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța

28 Nov 2020 1155

Monica Dajbog, declarații de presă în contextul perchezițiilor desfășurate astăzi

26 Nov 2020 630

LIVE VIDEO IPJ și IJJ, declarații privind intervențiile oamenilor legii, la o slujbă oficiată de IPS Teodosie

26 Nov 2020 1116

Instituția Prefectului județul Constanța Precizări importante despre declarația pe propria răspundere

21 Nov 2020 4105

Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni „Strategia de vaccinare anti-Covid va fi făcută publică săptămâna viitoare“ (video)

17 Nov 2020 800

Ludovic Orban, declarații privind incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț (video)

15 Nov 2020 587

FC Farul Constanța Declarațiile antrenorului Ianis Zicu și ale fundașului Marius Leca, înaintea meciului cu FC Rapid București

13 Nov 2020 2413

Ziua Z - record în activitatea MAI. 465 de persoane, conduse la audieri şi 98 - reţinute. Bunuri de 15 milioane de lei, sechestrate

12 Nov 2020 624

Investiții masive la Spitalul Județean Constanța! Raluca Turcan și Marcel Boloș au făcut anunțul

12 Nov 2020 997

Vasile Simion, primarul ales al comunei Ghindărești, declarație de avere

10 Nov 2020 997

Klaus Iohannis „Ne aflăm într-un veritabil val doi al pandemiei“ (live)

29 Oct 2020 729

Klaus Iohannis, declarații după ședința de la Cotroceni pe tema fondurilor europene

28 Oct 2020 717

Președintele Klaus Iohannis, declarații despre bolnavii de COVID-19 aflați la ATI

27 Oct 2020 684

PMP Constanța depune candidaturile pentru alegerile parlamentare. Elena Băsescu, prezentă

20 Oct 2020 2606