Actualitate

Reacția MAE român față de declarațiile Prim-ministrului Republicii Moldova la adresa României

  • MAE român consideră că declarațiile denigratoare la adresa României postate pe o platformă de socializare, de către Prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Ion Chicu unt complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul acestora.
  • De asemenea, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut o discuție telefonică pe aceeași temă cu omologul său de la Chișinău

Față de declarațiile denigratoare la adresa României postate în cursul zilei de astăzi, 22 mai 2020, pe o platformă de socializare, de către Prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Ion Chicu, MAE român consideră că acestea sunt complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul acestora.

Declarațiile Prim-ministrului Ion Chicu sunt cu atât mai inadecvate cu cât, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, România a oferit, în mod dezinteresat, un sprijin substanțial Republicii Moldova, demonstrând solidaritate și fiind astfel alături, în mod concret, de cetățenii Republicii Moldova într-un moment foarte dificil. MAE apreciază că aceste declarații denotă o profundă lipsă de respect la adresa României și a relației bilaterale privilegiate de Parteneriat Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

MAE român evidențiază că implementarea reformelor asumate prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană nu reprezintă numai o obligație pentru Republica Moldova, ci și garanția prosperității pentru cetățenii săi. Bunăstarea cetățenilor Republicii Moldova nu poate fi asigurată prin declarații publice care denotă un limbaj rudimentar, ci numai prin eforturi în direcția construirii unui stat de drept solid și cu instituții democratice. Așa cum a demonstrat inclusiv în această perioadă, România va fi și în viitor un pilon de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova.

Aceste aspecte au fost aduse, în această după-masă, la cunoștința ambasadorului Republicii Moldova la București, care a fost convocat din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la sediul Ministerului Afacerilor Externe, de către secretarul de stat Dan Neculăescu.

De asemenea, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut o discuție telefonică pe aceeași temă cu omologul său de la Chișinău, transmite un comincat din partea MAE.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Președintele Klaus Iohannis face declarații de presă

03 Jun 2020 1193

Declarații în urma ședinței de CLM. Decebal Făgădău „Zona Peninsulară va deveni, în cele din urmă, pietonală. Accesul va fi permis doar riveranilor și celor care desfășoară activități socio-economice în zonă“ (video)

29 May 2020 939

VIDEO. Klaus Iohannis Din 1 iunie se redeschid terasele. Se merge la plajă. Se reiau spectacolele. Gata cu declarațiile. Despre examenele elevilor

28 May 2020 3139

LIVE VIDEO Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela anunță o nouă Ordonanță Militară. Ce prevede aceasta (document)

11 May 2020 1359

Iohannis „Ne dorim să avem o finanțare bună pentru deficit ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate” (video)

08 May 2020 796

LIVE VIDEO Klaus Iohannis, declarații de presă - „Revocarea din funcție a lui Kovesi a fost ilegală”

05 May 2020 1219

Declarație de avere – Cristina Mihaela Schipor, director la Direcția de Sănătate Publică Constanța (documente)

02 May 2020 2088

LIVE VIDEO Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, declarații de presă

30 Apr 2020 1013

Județul Constanța. Dosare penale pentru șoferi care au prezentat adeverințe false

30 Apr 2020 947

PSD Constanța face precizări referitoare la declarațiile lui Klaus Iohannis

29 Apr 2020 1686

Declarații primarului Decebal Făgădău după ședința ordinară a Consiliului Local Constanța (video)

29 Apr 2020 1320

Constanța Un șofer și pasagerii săi s-au ales cu dosare penale pentru fals în declarații

29 Apr 2020 1135

Constanța. Dosar penal pentru un șofer care a prezentat o adeverință falsă

28 Apr 2020 1503

LIVE VIDEO Klaus Iohannis, declarații în urma ședinței de evaluare - „Școlile rămân închise”

27 Apr 2020 1908

Constanța Dosare penale pentru șoferi care au prezentat adeverințe false

24 Apr 2020 2535