Responsabilii, de negăsit Staţiunea Mamaia, invadată de construcţii ale nimănui?! (Galerie Foto)

Staţiunea Mamaia se dezvoltă pe zi ce trece, iar clădirile, care parcă se învârt după soare, se încadrează perfect în noul peisaj, fapt ce determină tot mai mulţi investitori să construiască aici. Astfel, Mamaia este, astăzi, jumătate staţiune modernă europeană şi jumătate şantier în lucru. Aşa cum prevede legea, toate şantierele de construcţii sunt obligate să afişeze la loc vizibil, pe toată perioada lucrărilor, un panou de identificare. Deşi legea nu este nouă, fiind publicată în Monitorul Oficial nr. 345 din 11 septembrie 1998, mulţi constructori care s-au aventurat pe meleagurile constănţene uită încă de ea, ceea ce ne determină să ne întrebăm cui aparţin, de fapt, aceste clădiri? Chiar sunt ale nimănui?

Aşa cum am menţionat, în Mamaia, clădirile care se află în plin proces de construire, reconstruire sau modernizare fără a avea însă plăcuţe de identificare sunt numeroase. Astăzi, vă oferim imagini înfăţişând o clădire ce se iveşte, semeţ, în faţa cunoscutului restaurant Loft, în apropiere de alte localuri „de fiţe“, precum Le Gaga sau Ego. La vizita noastră aici, vineri, 4 iulie, nu exista niciun panou informativ prin care, aşa cum prevede legea, să fie făcute publice informaţiile privind denumirea şi adresa obiectivului, beneficiarul, proiectantul, constructorul, numărul autorizaţiei, precum şi termenul de execuţie a lucrărilor.

Drumul către responsabili, lung şi anevoios

Legea emisă de Ministerul Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului, ce are în vedere modul de organizare a şantierelor de construcţii pentru realizarea de investiţii în România, prevede, în temeiul art. 5 din Hotărârea Guvernului nr. 456/1994, republicată, faptul că neafişarea panoului de identificare va fi sancţionată cu sistarea imediată a lucrărilor. În aces sens, am încercat să identificăm responsabilul pentru aplicarea legii.

Având în vedere că, potrivit art. 2 al aceleiaşi legi, modelul panoului este înmânat obligatoriu beneficiarului de către eliberatorul autorizaţiei de construire, odată cu aceasta, am încercat să luăm legătura cu un reprezentant al Primăriei Constanţa. Viceprimarul Constanţei, Degebal Făgădău, a răspuns printr-un sms întrebărilor noastre (Primăria are cunoştinţă de acest fapt? Cine este responsabil de sistarea lucrărilor în acest caz, conform legii în vigoare? S-au luat măsuri, în acest sens, pănă în prezent?), declarând: „Nu am atribuţii în acest sens“.

În încercarea de a găsi totuşi responsabilul, am dat nu mai puţin de opt telefoane, fiind trimişi de la o secţie la alta a Primăriei, până am ajuns la Direcţia de Patrimoniu, Corp Control, Servicii Publice şi Gospodarire Comunală. Aici, ni s-a transmis că doar între orele 9.00 şi 11.00 putem găsi pe cineva competent să ne răspundă la întrebări. Am mers mai departe şi l-am contactat pe inspectorul-şef al Inspectoratului în construcţii Constanţa, Harry Boiagian, care ne-a declarat că astfel de informaţii nu pot fi făcute publice decât în urma unei adrese oficiale transmise Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Am înaintat şi această cerere şi aştepăm un răspuns. De asemenea, mâine îi vom contacta, din nou, pe reprezentanţii Direcţiei de Patrimoniu, Corp Control, Servicii Publice şi Gospodarire Comunală şi vom reveni cu toate informaţiile primite.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

GICA

08 Jul, 2014 11:19

Verificati cum construieste fostul consiliker si fostul "parintel" SOICA GHEORGHE care a facut jaf in zona CAZINO si nimeni nu il intraba cum a putut construi ! e are voie ceilalti nu . O fi avand autorizatie de la DOAMNE DOAMNE !!!!!

ionica

08 Jul, 2014 08:31

De ce nu va intereseaza constructiile nimanui care au invadat Constanta ?Chiar nu s-a realizat ca ele au depasit deja ruinele mostenite ....Oras turistic !

Articole asemanatoare

Primarul din Constanța, obligat să emită un nou certificat de urbanism pentru un teren de 8.000 de metri pătrați, din Mamaia. Fără mențiuni despre Dosarul Retrocedărilor! (MINUTA)

27 Mar 2024 739

O firmă de construcții din Ovidiu s-a mutat în stațiunea Mamaia, județul Constanța

02 Mar 2024 694

Poliția Locală a cerut punerea în siguranță Lucrarea de artă decorativă amplasată pe peretele sudic al fostei piscinei olimpice a hotelului Parc din Mamaia a fost distrusă! (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 2253

Grup Petrol Marin anunță începerea lucrărilor autorizate de desființare a tuturor construcțiilor existente pe teren situat în Constanţa, bulevardul Mamaia Nord

08 Feb 2024 740

Grup Petrol Marin anunță începerea lucrărilor de construcţii autorizate pentru imobilul teren şi/sau construcţii situat în Constanţa, bulevardul Mamaia Nord

08 Feb 2024 520

Graff Pink Estate SRL, rejudecare cu Primarul Constanței pentru un teren din Dosarul Retrocedărilor! „Este admisibilă acțiunea reclamantei“ (MOTIVARE)

16 Jan 2024 958

Afaceristul Zeido Jamal a depus la APM documentația pentru un nou PUZ. Vrea să construiască mai multe imobile în Năvodari (DOCUMENT)

25 Nov 2023 1032

Se interzice edificarea unei construcții turistice Restauratorul operelor lui Brâncuși a obținut de la Primăria Constanța certificat de urbanism pentru restaurarea Bar Orient și demolarea unor construcții

07 Nov 2023 2055

Imobiliare Constanța Transevren SRL vrea să desființeze parțial construcțiile existente la Restaurant Parc. Va construi un complex turistic în Mamaia

17 Oct 2023 1308

Firme Constanța O firmă de construcții își schimbă sediul

29 Aug 2023 885

Paul Anghel, ANPC „Canalul care face legătura dintre Siutghiol și Lacul Tăbăcăriei din Satul de Vacanța-Mamaia, focar de infecție“ (VIDEO)

21 Jul 2023 1435

UCG Construcții ridică un bloc în Mamaia Nord. Ce răspuns a primit de la Mediu?

05 May 2023 1135

UCG Construcții Ecologice supraetajează blocul din Mamaia Nord

28 Mar 2023 1555

Mormane de pământ provenit de la construcții sufocă malul lacului Siutghiol din Mamaia Sat. A fost sesizată Garda de Mediu!

12 Sep 2022 1550

ZIUA LIVE Remus Negoi (USR) „Este cel mai negru sezon pentru stațiunea Mamaia. O familie nu își permite să plătească 94 de lei pe o zi de parcare” (VIDEO)

15 Jul 2022 1928