Retrospectiva 2023 Constanța Imaginile ce spun povestea anului ce se apropie de final (FOTO)

 Într-un an marcat de provocări și realizări, municipiul Constanța a trăit o serie de evenimente semnificative care au modelat comunitatea și au adus schimbări în peisajul urban. În spiritul rememorării, vă prezentăm o retrospectivă a anului 2023 în imagini.

Începutul anului 2023 a debutat cu o imagine inedită. Este vorba despre Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare!



Fostul mare fotbalist Gabi Balint a împlinit astăzi 60 de ani, iar, cu această ocazie, „Găboajă“ a postat pe Facebook o imagine inedită, alături de bunul și vechiul său prieten Gheorghe Hagi, în prezent managerul tehnic al Farului Constanța, echipa care se află pe primul loc în Superligă.


Citește și:

Imagine inedităGică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“


Din păcate, luna ianuarie a adus cu sine și un incendiu pe strada Baba Novac din Constanța. Acest eveeniment a atins și o latură sensibilă a locuitorilor din zonă.

Din apartamentul femeii unde s-a produs incendiul, pisicile au început să iasă inclusiv pe geam ca să scape de foc.



Acest incident subliniază nu doar curajul echipelor de intervenție în fața pericolelor, ci și importanța vieții tuturor ființelor, indiferent de mărime sau specie. Pisica salvată din incendiu devine astfel un simbol al speranței și a unității în fața adversităților.

Citește și:

Imaginea zilei!Pisicile încearcă să scape din incendiul de pe strada Baba Novac (FOTO+VIDEO)


La început de an, peisajul marin a fost înfrumusețat de lebede și pescăruși, la Eforie Sud.



Cei care au ieșit la plimbare, pe plaja de la Eforie Sud, profitând de vremea primăvăratică a începutului de an, au putut admira și lebedele sosite la mal, iar din peisaj nu au lipsit nici pescărușii.

Prima zăpadă din 2023 de la Constanța a duc cu ea un peisaj de poveste. Un strat alb de nea a acoperit totul și, chiar dacă nu a rezistat mult timp a adus puțină bucurie în rândul celor care așteptau ca iarna să își facă simțită prezența de multă vreme. 



Această primă ninsoare a adus o atmosferă de sărbătoare și atras privirileoamenilor din acest decor de iarnă deosebit. Cu restaurantele și cafenelele din apropiere oferind băuturi calde și delicatese de sezon, orașul a devinet  mai atrăgător pentru cei în căutare de experiențe unice.

Citește și:

Iarna la malul mării! Imagini impresionante surprinse după prima zăpadă din acest an (FOTOREPORTAJ)

Lucrările de pe de pe strada Ștefan cel Mare din Constanța au dat mari bătăi de cap locuitorilor. Una dintre imaginile din cadrul lucrărilor este cea în care salele montate pe strada Ștefan cel Mare din Constanța sunt scoase după ce s-a constatat că ar fi fost puse greșit.


La data de 6 aprilie 2020, fostul primar Decebal Făgădău semna contractul de reabilitare a zonei centrale a Constanței, strada Ștefan cel Mare și zona adiacentă. La data de 10 noiembrie 2023, lucrările păreau să se apropie de final.

Acum, în această zonă, există mai multe modele de bănci care iau ochii turiștilor și cetățenilor din municipiu.


Citește și:

Incredibil! Dalele montate pe strada Ștefan cel Mare din Constanța sunt scoase după ce s-a constatat că ar fi fost puse greșit (GALERIE FOTO+VIDEO)

Să nu uităm însă nici de acea fericire, cu F de la Farul. Constanța, campioana României! O seară magică pe litoral în luna mai a lui 2023.

Farul Constanța a învins cu 3-2 FCSB la Ovidiu, după ce a revenit senzațional de la 0-2, și a devenit campioana României, declanșând fiesta pe litoral.


La final, suporterii „marinarilor“ au pătruns pe teren și s-au bucurat alături de fariști.A fost o seară magică pe litoral, întreaga suflarea faristă împlinindu-și visul: titlul de campioană a României.

În plină lună de vara, iunie, Constanța a oferit turiștilor săi, dar și locuitorilor, o istorie vie, ce-și potrivește pasul cu cel al vizitatorilor.

Este vorba despre Sejururile estivale la Constanța și Mamaia. La pas, printre amintiri de-acum un secol, din timpul regilor, dar și din comunism.


Zece panouri cuprinzând date strânse din istorie despre Sejururile estivale la Constanța și Mamaia în timpurile de demult au fost amplasate în Piața Ovidiu, în imediata vecinătate a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța.
 

Citește și:

FotoreportajSejururile estivale la Constanța și Mamaia. La pas, printre amintiri de-acum un secol, din timpul regilor, dar și din comunism (GALERIE FOTO)

Și...nu aveam cum să omitem celebrul festival de la malul mării: NEVERSEA!

Ediția numărul 5 nu s-a lăsat mai prejos.



Muzică bună, oameni plini de energie, îmbrăcați să impresioneze, cu o varietate aparte de muzică, mâncare și activități de festival, cam așa putem rezuma prima seară de festival la Constanța. Chiar dacă temepraturile ridicate și căldura nu au fost cele mai prietenoase cu oamenii, cocktailurile reci, apa, și improvizațiile de evantaie și metode de răcorire nu i-a ținut departe pe festivalieri de eveniment.

Citește și:

Neversea 2023Decoruri spectaculoase și show-uri de lumini. Ce artiști vor urca pe scenă în cea de-a treia zi a festivalului (FOTO+VIDEO)


Luna august a adus Constanța Black Sea Air Show, un spectacol cu 20.000 de participanți și un tablou pe cer.

Constanța Black Sea Air Show a fost evenimentul aviatic al anului pe litoral, fiind programat sâmbătă, 5 august, pe Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” din judeţul Constanţa. 20.000 de peroane au participat la eveniment, chiar dacă temperraturile în termometre a făcut să fie o zi perfectă de plajă.



Oamenii au venit din mai multe părți ale României pentru a vedea tabloul de pe cerul Constanței pictat de piloții Forțelor Aeriene Române și ale Aeroclubului României. Un spectacol plin de culoare și acrobații, plin de surprize pentru public, presărat cu salturi cu parașută, explozii și o expoziție statică la sol, unde vizitatorii puteau urca într-o aeronava Spartan pentru a intra în piela militarilor români. 

Citește și:

FotoreportajConstanța Black Sea Air Show, un spectacol cu 20.000 de participanți și un tablou pe cer


Merită să ne aducem aminte și de Surpriza de la Cazino Constanța, de Sfânta Maria!

Cazinoul din Constanța, maiestuos și aproape la un pas de renașterea completă, s-a dezvăluit în pragul Sfintei Marii, constănțenilor, dar și tuturor celor ce au pășit pe faleza orașului.


Dezgolit de schelele ce l-au înconjurat întru renaștere, semeț Cazinoul se arată acum, când mai are doar puțini, dar importanți pași de făcut pe drumul spre strălucirea de odinioară, dezvăluindu-se privilor curioase și dornice de admirație ale trecătorilor și lăsând loc privirii libere să observe atenția și iubirea cu care fastuosul monument a fost tratat în tot acest răstimp al restaurării, după anii de abandon pe care i-a îndurat cu stoicism.

De Ziua Marinei, în 2023, focuri spectaculoase de artificii au luminat cerul.

Evenimentul a adunat mii de oameni care au asistat cu admirație la acest moment special.

Momentul culminant a început după căderea întunericului. Cerul a fost inundat de explozii spectaculoase, care au iluminat împrejurimile cu raze luminoase și forme fascinante. Jocul de artificii a creat o atmosferă de magie și bucurie.


În anul 2023 Constanța a avut parte de probleme în urma condițților meteo severe.

Am surprins scene contrastante în Parcul Tăbăcărie din Constanța în luna noembrie. Au fost copaci căzuți și rupți. Cu toate acestea, locuitorii s-au bucurat de zăpada neașteptată, distrându-se în parcul acoperit de zăpadă.



Citește și:

Fotoreportaj ConstanțaScene contrastante în Parcul Tăbăcărie din Constanța (FOTO)

În data de 1 decembrie 2023, unitatea și devotamentul s-au unit într-o singură imagine- polițist însoțit de fiica sa la parada de 1 Decembrie de la Constanța.


Gestul acestui polițist de a-și aduce fetița la parada de 1 Decembrie a fost cu adevărat special, deoarece a transmis un mesaj puternic de unitate și de angajament față de țară și de valorile sale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSURetrospectiva activităților derulate în Săptămâna Protecției Civile

05 Mar 2024 334

ISU HarghitaRetrospectiva misiunilor din weekend

19 Feb 2024 374

Vernisajul expoziției de artă vizuală „Retrospectiva anului 2023” este găzduit de Muzeul Național al Marinei Române

21 Jan 2024 668

Retrospectivă 2023 Primăria Constanța Decizii controversate,fonduri europene pierdute, demisii și punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva edilului Vergil Chițac

05 Jan 2024 1739

Retrospectiva lansărilor de carte la Constanța, în anul 2023. Ce autori și-au prezentat noile creații editoriale

05 Jan 2024 962

Retrospectivă 2023 Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, încă un an împlinit prin excelență și tradiție

03 Jan 2024 1815

Retrospectivă 2023 Hoți, jafuri și anti exemple la Constanța!

02 Jan 2024 832

Retrospectiva 2023 Evenimentele marcante în tehnologie. AI a cucerit piața, cu un avans considerabil

01 Jan 2024 972

RETROSPECTIVĂ 2023! Incendii violente în județul Constanța! Elevi evacuați de la o școală din Constanța și Planul Roșu de Intervenție activat la Rafinăria Petromidia (GALERIE FOTO+VIDEO)

31 Dec 2023 1396

RETROSPECTIVĂ 2023 An plin de nunți și copii. Iată ce evenimente mondene au avut loc în acest an

30 Dec 2023 796

Retrospectivă 2023 Investiții imobiliare ce au marcat anul. De la spălătorii trasnsformate în restaurant, la blocuri de 28 de etajele

29 Dec 2023 1443

Retrospectivă 2023 Un an bogat în activități culturale la Constanța. De la spectacole de teatru și vernisaje la proiecția documentarului „FLAVOURS OF ROMANIA-DOBROGEA”

28 Dec 2023 1018

RETROSPECTIVĂ 2023 An morbid la malul Mării Negre. Zeci de persoane înecate în acest an

26 Dec 2023 791

Retrospectiva 2023 Concerte, festivaluri și evenimente reprezentative în Constanţa

24 Dec 2023 1128

Retrospectivă 2023 Momentele politice importante ale anului pe plan local și național

22 Dec 2023 1088